Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Jo a zapomnela jsem napsat, ze mame z pronajmu toho druheho bytu 6200Kc
A co budete dělat, až ti bude chodit rodičovská 7000 a vypadnou vám na 2 měsíce nájemníci? To je právě to, proč jsme to začli řešit hned, než bycjom se dostali do prů.eru. Náklady máme podobný.
andyn82 píše:
A co budete dělat, až ti bude chodit rodičovská 7000 a vypadnou vám na 2 měsíce nájemníci? To je právě to, proč jsme to začli řešit hned, než bycjom se dostali do prů.eru. Náklady máme podobný.
Tak pritel zatim na zivnost bere 30000kc, ja pujdu na castecny uvazek do prace, tchyne bydlli kousek od nas a sama se nabidla, ze bude hlidat, kdyz se naskytne nejaka prace…Ona uz je v duchodu.....Podnajemniky uz tam mame rok a pul a jsou to velice seriozni lidi a sami rikali, ze tam chteji jeste nejaky ten rok zustat…a pak za sebe najdou nahradu…
Renatka30 píše: … a jsem typ ženský která ráda oblékne sebe i dětičky takže já to vnímám jinak. Ale zase vím, že kdyby bylo zle a budeme bez práce, tka je kde ušetřit !
Takže víš, že na oblečení se šetřit dá, jen ty osobně nechceš
(Neber to prosím jako útok, jen konstatuju
)
Já třeba kupuju oblečení použité, nestydím se za to. Na dětských bazárcích nebo internetu se dají koupit pěkné věci za směšnou cenu. Nemyslím si, že by to někdo poznal, na dceřinu zimní bundu jsem slyšela už dost pochvalných řečí, a to stála 180 korun.
Pravda to s kojením mě nenapadlo. A pravda je, že ne každý má štěstí na známé, my jsme třeba měli půjčenou sedačku i postýlku. Ale skutečně se dají sehnat pěkné věci za symbolickou cenu. A dají se pak s malou ztrátou prodat.
terinka4444 píše:
No on bude problém v bankách. Němci mají našetřeno sstaršně peněz, miliardy a miliardy EUR, pokud fakt začnš reálně hrozit nějaký pád EURa, čert nám ho byl dlužen, přestanou věřit bankám a ty své úspory budou chtít vybrat a šoupnout domů pod polštář, mluvím o situaci v Německu, o té trochu vím, jenže banky ty peníze v hotovosti samozřejmě nemají, tím pádem nastane chaos a to i u našich bank, ty rapidně omezí půjčky, hypotéky, aby to vůbec ustály. A bez hypotéky si dneska v hotovosti nikdo nemovistost nekoupí, takže budou neprodejné, je to začarovaný kruh sakra.souhlasím to aby člověk pomalu začal úspory vybírat
Příspěvek upraven 07.12.11 v 11:47
Anonymní píše:Živnost se dá i pozastavit a když něco najde, tak obnovit. Myslím, že tou dobou by nemusel platit zálohy na zdrav a soc a byl by na ÚP, jak píšeš, ale ověř si to.chuanitka píše:Realna cisla jsem si bohuzel napsala
Zakladatelko, já v lednu 2009 zjistila, že jsem těhotná, to začala „první krize“ a stejný den zaměstnavatel oznámil, že budeme chodit se základem domů. Chlap to měl s prací tou dobou taky špatný, pracuje na živnost.
Chci ti jen napsat, že to strašně rychle utíká, chvilku se holt uskromníte, ale zvládnete toMalé mimi moc nepotřebuje, ženská doma taky ne (šminky, laky na vlasy, silonky, umělé nehty… u nás dramaticky klesla spotřeba toho všeho) Dost ušetříš tím, že vaříš.
Zkus být v klidu a napsat si na papír reálná čísla.6750 jedna hypoteka, 800 kc pripojisteni k hypotece, 7357Kc druha hypoteka, 5000Kc sipo, 4000KC zdrav.+socialni, 540KC preklenovaci uver od Lisky, 1700Kc nesmyslna pojistka od Generali, kterou uzavrel pritel pred nasim seznamenim, 400KC stavebko a penzijko, 350 KC internet a to jeste nepocitam telefony, jidlo, pohonne hmoty…
Ale zase, kdyby nedejboze prisel o praci, tak muze zrusit zivnost, ne?To by pak platil zdravotni a socialni urad prace, nez by si nasel misto, nebo jak to je?
chuanitka píše:Anonymní píše:Živnost se dá i pozastavit a když něco najde, tak obnovit. Myslím, že tou dobou by nemusel platit zálohy na zdrav a soc a byl by na ÚP, jak píšeš, ale ověř si to.chuanitka píše:Realna cisla jsem si bohuzel napsala
Zakladatelko, já v lednu 2009 zjistila, že jsem těhotná, to začala „první krize“ a stejný den zaměstnavatel oznámil, že budeme chodit se základem domů. Chlap to měl s prací tou dobou taky špatný, pracuje na živnost.
Chci ti jen napsat, že to strašně rychle utíká, chvilku se holt uskromníte, ale zvládnete toMalé mimi moc nepotřebuje, ženská doma taky ne (šminky, laky na vlasy, silonky, umělé nehty… u nás dramaticky klesla spotřeba toho všeho) Dost ušetříš tím, že vaříš.
Zkus být v klidu a napsat si na papír reálná čísla.6750 jedna hypoteka, 800 kc pripojisteni k hypotece, 7357Kc druha hypoteka, 5000Kc sipo, 4000KC zdrav.+socialni, 540KC preklenovaci uver od Lisky, 1700Kc nesmyslna pojistka od Generali, kterou uzavrel pritel pred nasim seznamenim, 400KC stavebko a penzijko, 350 KC internet a to jeste nepocitam telefony, jidlo, pohonne hmoty…
Ale zase, kdyby nedejboze prisel o praci, tak muze zrusit zivnost, ne?To by pak platil zdravotni a socialni urad prace, nez by si nasel misto, nebo jak to je?
Diky za info, ale kdyby ji zrusil, tak kdo za nej bude platit to zdravotni a socialni?
Anonymní píše:ÚP (jen zdravotní, sociální se neplatí).Vlastně by byl normálně nezaměstnaný.chuanitka píše:Diky za info, ale kdyby ji zrusil, tak kdo za nej bude platit to zdravotni a socialni?Anonymní píše:Živnost se dá i pozastavit a když něco najde, tak obnovit. Myslím, že tou dobou by nemusel platit zálohy na zdrav a soc a byl by na ÚP, jak píšeš, ale ověř si to.chuanitka píše:Realna cisla jsem si bohuzel napsala
chuanitka píše:Anonymní píše:ÚP (jen zdravotní, sociální se neplatí).Vlastně by byl normálně nezaměstnaný.chuanitka píše:Diky za info, ale kdyby ji zrusil, tak kdo za nej bude platit to zdravotni a socialni?Anonymní píše:Živnost se dá i pozastavit a když něco najde, tak obnovit. Myslím, že tou dobou by nemusel platit zálohy na zdrav a soc a byl by na ÚP, jak píšeš, ale ověř si to.chuanitka píše:Realna cisla jsem si bohuzel napsala
Díky.....
Každá finanční zátěž je depresívní, o tom se nemusíme hádat…
Jestliže je přítel OSVČ, je potřeba pohlídat si dvě věci. Aby firma, co mu proplácí faktury za práci, měla dobrou platební morálku - čili aby platili včas. Pokud ne, hezky jim zamávat a jít jinam… Je tu spousta mamin, co jejich manžel/přítel pracoval zrovna tak a zaměstnavatel se k placení jaksi neměl. Skončilo to rozchodem se zaměstnavatelem za dost nepěkných okolností… Takže to za prvé. Za druhé, protože je OSVČ a nemá placenou dovolenou, pracovní prostoje atd., aby měl náhradní pracovní náplň na dny, kdy nedostává přidělenou práci - třeba jen nějakou brigádu. (Mám to taky tak…)
NO a protože pracuje na živnostenský list, může využít nákup třeba v MAKRU (nebo v jiném podobném obchodě) pro potřeby rodiny. To by vám mělo zase trochu ulevit o d rodinných nákladů. Ale třeba už v MAKRU pro sebe nakupujete, nevím…
Přesně jak píše chuanitka - platit sociální pojištění není povinné - jen se mu ten konkrétní měsíc nezapočte do odpracovaných let na důchod…
Chuanit ne tak to neberu jako útok a nebým mimibazaru, tak němám děti oblečený, nakupuji tam a i prodávám…jako to je ted super, že vždy když se něco prodá tak pak nakupuju…takže když to půjde takhle dál…tak už ted nebudu utrácet další peníze za oblečení dětem ale budu to takhle točit. A nejsem ten typ co si jde koupit džíny za 1500kč (tím taky nechci kritizovat někoho kdo za takovousumu koupí) Jako kdyby v našem případě nebylo xxx tisíc co postupně dáváme do staršího baráku tak si žijeme dobře. Ale za poslední 3 roky jsme do baráku fakt narvali skoro 300 tisíc - ale zase hold je to investice, bydlíme v prvním patře, dole rodiče, ale barák už je napsaný na nás. TAkže prostě nemusíme do budoucna řešit bydlení. Ted budeme s manželem 9let spolu a udělali jsme tu neskutečně moc práce !! a je to ted už snad vše, díky zateplení, plastovým oknům a dalším věcem ušetříme na energiích a jak upřímně za 300tisíc v bance vám měsíčně přijde pár korun úroků - to někdy nevím jestli je to fakt nebo vtip. Spíš mě ted momentálně můj manžel trochu naštval s katastrofickým scénářem že musíme ještě víc šetřit protože bude hůř.
Hmmm… Teď mně terinka připomněla… Zkuste si sehnat a přečíst knížku Stanislava Motla „Kam zmizel zlatý poklad republiky?“
Pak uvidíte, jak a proč jsou na tom naše banky.
Ovšem na každé krizi je dobrá zpráva to, že úroky z hypoték by v tomto období měly jít teoreticky dolů - teda pokud v tom státě finanční trh funguje. ![]()
Příspěvek upraven 07.12.11 v 12:27
Jura007 píše:
Každá finanční zátěž je depresívní, o tom se nemusíme hádat…
Jestliže je přítel OSVČ, je potřeba pohlídat si dvě věci. Aby firma, co mu proplácí faktury za práci, měla dobrou platební morálku - čili aby platili včas. Pokud ne, hezky jim zamávat a jít jinam… Je tu spousta mamin, co jejich manžel/přítel pracoval zrovna tak a zaměstnavatel se k placení jaksi neměl. Skončilo to rozchodem se zaměstnavatelem za dost nepěkných okolností… Takže to za prvé. Za druhé, protože je OSVČ a nemá placenou dovolenou, pracovní prostoje atd., aby měl náhradní pracovní náplň na dny, kdy nedostává přidělenou práci - třeba jen nějakou brigádu. (Mám to taky tak…)
NO a protože pracuje na živnostenský list, může využít nákup třeba v MAKRU (nebo v jiném podobném obchodě) pro potřeby rodiny. To by vám mělo zase trochu ulevit o d rodinných nákladů. Ale třeba už v MAKRU pro sebe nakupujete, nevím…
On brigadu bude mit - pokud tedy bude pocasi, protoze je to ve stavebnictvi
On zas je takovej, ze se opravdu stara, za to jsem hrozne rada, ze mam takoveho chlapa…Vcera byl chudak i darovat plazmu, za to aspon taky nejaky penizky jsou .....Vzdycky jsem mu nadavala , jak je porad v praci a ted budu stastna, kdyz ta prace bude…On chodi treba i o vikendech na melouchy…
Realna cisla jsem si bohuzel napsala
6750 jedna hypoteka, 800 kc pripojisteni k hypotece, 7357Kc druha hypoteka, 5000Kc sipo, 4000KC zdrav.+socialni, 540KC preklenovaci uver od Lisky, 1700Kc nesmyslna pojistka od Generali, kterou uzavrel pritel pred nasim seznamenim, 400KC stavebko a penzijko, 350 KC internet a to jeste nepocitam telefony, jidlo, pohonne hmoty…