Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Hezky den,potrebovala bych poradi.Chtela bych vyuzit kontokorentu u ceske sporitelny a pujcit si 8tisic,kolik budu splacet a jak dlouho?Dekuji.
Nechci rýpat, nebylo by lepší položit tento dotaz přímo do Spořky? Na nějakou informační linku?
Jde mi o to, že taky můžeš mít individuálně nastavenou smlouvu, např. právě pdole doby splácení, pak se pochopitelně bude měnit úrok, a jak to bude psáno, tak to bude dáno … ![]()
Scarlett2011 píše:
Zkus se podivat tady: http://www.csas.cz/…_SU_priv.xml
Kdysi jsem kontokorent u ČS měla, vesměs to bylo tak, když jsem do příštího měsíce splatila, bylo to za nula, když jsem to nestihla, bylo to za nějaká dost velká % (která se navyšovala úměrně době dlužení). Za sebe a svou zkušenost, pokud náhle potřebuješ peníze a nemáš 100% jistotu, že je budeš v co nejbližší době mít, je lepší si vzít nějakou vhodnou neúčelouvou půjčku s pevným kalendářem splácení. Málem jsem se totiž tímhle způsobem dostala do klasického kolotoče uplácení dluhu dluhem.
Kontokorent u české má moje mamka.Měsíčně ji to stojí 109 kč a jednou za rok to musí dát do plusu.Ale většinou si to vyrovná výplatama ![]()
Liduš88 píše:
Kontokorent u české má moje mamka.Měsíčně ji to stojí 109 kč a jednou za rok to musí dát do plusu.Ale většinou si to vyrovná výplatama
A prosim Te,kolik si pujcila?
15 000kč.Ale 109kč je poplatek každý měsíc,pokud jsi v minusu.
Jo a pokud jsi na MD,tak dají max. 5000kč.To vím zas od kamarádky.
109,– Kč nestojí kontokorent, je to cena za vedení účtu (ve kterém má několik služeb, tušim, že tahle cena je za až 6 služeb - třeba internetové bankovnictví, informační sms o zůstatku, platební karta, kontokorent, výběry z bankomatu zdarma, platby v rámci banky zdarma - a víc si nepamatuju
)
Už jsem to našla - http://www.csas.cz/…figc/app.jsp?… tady se můžeš podívat, kolik by tě stálo vedení účtu podle toho, kolik služeb bys tam měla (já ho mam totiž taky za 109
)
ED: a úroková sazba je 18,90 % p.a., což je ranec ![]()
Příspěvek upraven 01.12.11 v 16:02
Splácet můžeš jak dlouho chceš. Po dobu co jsi v mínusu, tak platíš debetní úroky. Jediná povinnost je, že od data, kdy vejdeš do mínusu, tak do roka to musíš vyrovnat. Vše máš napsané ve smlouvě, kterou uzavíráš v ČS na určitou výši kontokorentu. Já mám kontokorent 20tisíc. A když jsem párkrát byla v mínusu cca 15tisíc, tak měsíčně to na ty debetní úroky dělalo 200 Kč, lepší je nechávat si debetní úrok ztrhávat každý měsíc, než jednou ročně, v případě pravidelného čerpání je to pak dost pálka
. Teď už ho nevyužívám, protože ČS je děsná banda.
Taky mám KTK u ČS a ke konci roku platím tak 500 - 1000 Kč za užívání. KTK mám na 20 tisíc. Když jsem chodila do práce, tak se mi to automaticky srovnalo každý měsíc s výplatou ![]()
LuckaK píše:
Takze kdyz jsem na MD dostanu jen 5 tisic?Dekuji.
Takhle to řekli kamarádce na MD přímo ve spořitelně.A měla teda ještě přídavky a alimenty,a stejně nedali víc ![]()