Kontokorent u České spořitelny

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
431
4.12.11 20:58
me2dova píše:
michee píše:
Splácet můžeš jak dlouho chceš. Po dobu co jsi v mínusu, tak platíš debetní úroky. Jediná povinnost je, že od data, kdy vejdeš do mínusu, tak do roka to musíš vyrovnat. Vše máš napsané ve smlouvě, kterou uzavíráš v ČS na určitou výši kontokorentu. Já mám kontokorent 20tisíc. A když jsem párkrát byla v mínusu cca 15tisíc, tak měsíčně to na ty debetní úroky dělalo 200 Kč, lepší je nechávat si debetní úrok ztrhávat každý měsíc, než jednou ročně, v případě pravidelného čerpání je to pak dost pálka :D. Teď už ho nevyužívám, protože ČS je děsná banda.
Přesně tohle jsem také chtěla napsat. Podle mého je blbost, že když jsi na MD, tak ti dají kontokorent jen 5000. Mně jako nevydělávající studentce dali bez ptaní 10 tisíc a od té doby tam mám tu možnost jít 10 tisíc do mínusu. Není to klasická půjčka, takže se tě velmi pravděpodobně vůbec nebudou ptát, jestli jsi, nebo nejsi na MD.

Tak před pár dny jsem dočetla tuto diskuzi a včera vlezu na netu na účet a měla jsem tam nabídku na navýšení kontokorentu o deset tisíc…
A to jsem na MD a jelikož před necelým rokem zůstal manžel několik měsíců bez práce a do teď to tak nějak finančně doháníme, asi tři poslední splátky úvěru od ČS jsem platila zhruba čtyři, pět dní po splatnosti.
Trochu zvláštní logika… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9879
4.12.11 21:02

Já mám kontokorent od spořky 25000 ale čerpám ho jen vyjímečně. Jednou za rok se musí vyrovnat do plusu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.12.14 13:50

Mám dotaz, kontokorent byl sjednán a je čerpán od 1.8.2014 takže musí být splacen 1.8.2015 je to tak? znamená to že přes nový rok muze byt kontokorent čerpán? nemusí být k 31.12. splacen?

a mám měsíční částku 6000 Kč, netuší někdo kolik mi na konci roku strhnou?

• Citovat
  • Upravit
3491
25.12.14 15:28

Správně, kontokorent musí být splacen k 1. 8. 2015, přes Nový rok může být normálně čerpán.
Nějak nechápu tu měsíční částku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
šílenámáma
25.12.14 15:39

Ja kdyz vezmu neco z kontokorentu tak mi pak mesicne strhnou par korun…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.12.14 16:00
@šílenámáma píše:
Ja kdyz vezmu neco z kontokorentu tak mi pak mesicne strhnou par korun…

to je ten debetní úrok? takže na konci nestrhávají roku nic za delší období?

• Citovat
  • Upravit
šílenámáma
25.12.14 16:36
@Anonymní píše:
to je ten debetní úrok? takže na konci nestrhávají roku nic za delší období?

mě už nic nestrhávají, ale já to do měsíce zase dorovnám

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.12.14 16:47
@šílenámáma píše:
mě už nic nestrhávají, ale já to do měsíce zase dorovnám

ja to dorovnavam každý mesic pri vyplate a hlavne necerpam celou tu castku, ale ted musim protoze vyplata prijde az po novem roce tak chci vybrat jenom 500 kč proto se ptam, dekuji moc za odpoved

• Citovat
  • Upravit
šílenámáma
25.12.14 17:16
@Anonymní píše:
ja to dorovnavam každý mesic pri vyplate a hlavne necerpam celou tu castku, ale ted musim protoze vyplata prijde az po novem roce tak chci vybrat jenom 500 kč proto se ptam, dekuji moc za odpoved

já už přečerpala i 10 tisic a strhli si pak asi 60 kč

• Citovat
  • Upravit
3491
25.12.14 17:52

Záleží, jestli máš úročení měsíční nebo roční.
Ale pokud to vždycky z výplaty dorovnáš do nuly nebo do plusu, tak se Ti to roční období splatnosti počítá vždy až od nového čerpání…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.12.14 18:19

Úročení měsíční, ano dorovnávám a ne každý měsíc vyberu celou částku, vetsinou posledního v měsící strhnou kolem 35 kč

• Citovat
  • Upravit
2
1.3.16 17:21

Zdravím vás všechny, mam takovrj problem nebo spis bCh se chtel zeptat.
Kdyz mi bylo 18let tak sem si vzal u ceske sporitelny Kontokorent 5000kč.
Jenze stala se mi ta vec, ze sem prisel o praci i strechu nad hlavou tudíž sem to nemohl platit.
A ted mi je 20.
A chtel bych si ten vzit na splatky auto z autobazaru. zjistěj to že mam dluh u České spořitelny?..
Uz mam praci i bydleni mam postarano ale az za tyden se dostanu do mesta tak bych si to chtel zaridit a zacit splacet ale ted vubec nic nestiham.
A auto potrebuju co nejrychleji.
Poradí někdo prosim?
Diky :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
1.3.16 17:31

Ano, na 99% jsi v rejstriku dluzniku, tudiz ti zadna bezna splatkova spolecnost ani banka nepujci. a ti co by ti pujcili, tak od tech dal, protoze te sedrou z kuze.
takze prvni splatit dluh, po te zazadat o vymaz.

ps: znamy byl na cerne listine kvuli poplatku 60kc, ktery pred lety prehlednul…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1828
1.3.16 17:31

@Trutlas.m urcite ano.5tis neni tak moc. Zaplat to a mas klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1350
1.3.16 18:51

Jestli jsi v registru, což na 99% ano, tak ti na splátky auto určitě nedají. Půjčku ti dá pouze neseriózní společnost se strašnými podmínkami. Určitě si nejdříve vyřiď starý dluh a požádej o výmaz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel