Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
No nevim ale nam tam vecne na bankomatu vnucuje kontokorent navysit?? Takze bych rekla ze ani do banky nemusis.
Pokud ale žádný takový produkt není, tak bankomat to nabízet nebude. To se bude muset tak jako tak na pobočku. Až kontokorent bude mít, tak to začne taky nabízet.
To mě jednou poslali dopis, že mi KTK navýšili automaticky z 10 tisíc na 20
A to jsem byla zrovna bez práce ![]()
Ahoj, já za kontokorent platím měsíčně 69,–, ale mám v tom i vedení účtu, zdarma platby apod. takový balíček produktů. Za vybranou částku neplatím nic, pokud to tam do měsíce vrátím, což je vždy s výplatou.
michee píše:
Pokud ale žádný takový produkt není, tak bankomat to nabízet nebude. To se bude muset tak jako tak na pobočku. Až kontokorent bude mít, tak to začne taky nabízet.
Jenomze mi ho nemame.To je to.
Anonymní píše:
To mě jednou poslali dopis, že mi KTK navýšili automaticky z 10 tisíc na 20A to jsem byla zrovna bez práce
to mě udělali cca 2 roky zpět a tak jsem zavolala na infolinku a vynadala jim…okamžitě to stáhli zpět. Zkouší to mrchy jedny ![]()
Nyní mě spíše štve, že kdykoliv jdu do bankomatu tak mi to nabízí zvýšení limitu kontokorentu a když si toho nevšimnu a automaticky klikám tak pak nevíš jak s toho vylézt…
kattkka píše:
No nevim ale nam tam vecne na bankomatu vnucuje kontokorent navysit?? Takze bych rekla ze ani do banky nemusis.
to ti nabízí, jen když ho už máš na pobočce aktivovaný. Včera jsem šla na pobočku se na to zeptat, protože mě to štve jak to tam pořád podbízí a prý s tím nic nejde udělat ![]()
Antoa píše:kattkka píše:to ti nabízí, jen když ho už máš na pobočce aktivovaný. Včera jsem šla na pobočku se na to zeptat, protože mě to štve jak to tam pořád podbízí a prý s tím nic nejde udělat
Ale mi ho na pobocce aktivni mit nemuzem.Protoze jsme ho pred 2rokama rusili aji papir bych nasla ze je zruseny.
kattkka píše:michee píše:Jenomze mi ho nemame.To je to.
Já u ČS nemám nic a když vlezu do jediného jejich bannkomatu tady u nás,tak mi nabízejí taky a to nejsem klientem ![]()
Jinak manžel ho má u RB,už ho snížel na 10tis a když ho vyčerpá a nesplatí platí kolem 150Kč za půjčenou splátku za měsíc,jinak se mu to srovnává výplatou
michee píše:
Splácet můžeš jak dlouho chceš. Po dobu co jsi v mínusu, tak platíš debetní úroky. Jediná povinnost je, že od data, kdy vejdeš do mínusu, tak do roka to musíš vyrovnat. Vše máš napsané ve smlouvě, kterou uzavíráš v ČS na určitou výši kontokorentu. Já mám kontokorent 20tisíc. A když jsem párkrát byla v mínusu cca 15tisíc, tak měsíčně to na ty debetní úroky dělalo 200 Kč, lepší je nechávat si debetní úrok ztrhávat každý měsíc, než jednou ročně, v případě pravidelného čerpání je to pak dost pálka. Teď už ho nevyužívám, protože ČS je děsná banda.
Přesně tohle jsem také chtěla napsat. Podle mého je blbost, že když jsi na MD, tak ti dají kontokorent jen 5000. Mně jako nevydělávající studentce dali bez ptaní 10 tisíc a od té doby tam mám tu možnost jít 10 tisíc do mínusu. Není to klasická půjčka, takže se tě velmi pravděpodobně vůbec nebudou ptát, jestli jsi, nebo nejsi na MD.
Liduš88 píše:
Jo a pokud jsi na MD,tak dají max. 5000kč.To vím zas od kamarádky.
Hahá, já se celou dobu na mateřský pohybovala v mínusu, viděli, že nemám na to, abych to srovnala a ještě mi zvedli limit.
Kontokorent už nikdy! ![]()
Raduš.ka44 píše:Liduš88 píše:Hahá, já se celou dobu na mateřský pohybovala v mínusu, viděli, že nemám na to, abych to srovnala a ještě mi zvedli limit.
Jo a pokud jsi na MD,tak dají max. 5000kč.To vím zas od kamarádky.Kontokorent už nikdy!
Já si myslím že to je i tom kdo za tou přepážkou sedí
Nevim.Já to nemám a ani bych nechtěla
Nepodporuju banky v tomhle okrádání lidí ![]()
Tak přímo k otázce.. u kontokorentu není klasické měsíční splácení, dorovnává se automaticky sám každou příchozí platbou na účet. Jediná podmínka je, aby byl dorovnán do 12-ti měsíců od posledního čerpání.
U čs je úrok 18.9% z částky kterou vyčerpáš, ale platí se po dnech. Čím kratší dobu jsi v mínusu, tím menší úrok platíš. Jak už někdo zmínil, tak hradit jej můžeš měsíčně nebo ročně.
Je jen na tobě jak dlouho budeš v mínusu. Blbý je, že u něj není pravidelné splácení, většina lidí si zvykne být v mínusu, splátky neřešit a pak to těžko dorovnávají. ![]()
Liduš88 píše:Raduš.ka44 píše:Já si myslím že to je i tom kdo za tou přepážkou sedíLiduš88 píše:Hahá, já se celou dobu na mateřský pohybovala v mínusu, viděli, že nemám na to, abych to srovnala a ještě mi zvedli limit.
Jo a pokud jsi na MD,tak dají max. 5000kč.To vím zas od kamarádky.Kontokorent už nikdy!
Nevim.Já to nemám a ani bych nechtěla
Nepodporuju banky v tomhle okrádání lidí
Jojo, svádí to k tomu, že přebereš a pak nemáš na dorovnání … ![]()