Hypotéka a deprese

Napsat příspěvek
Velikost písma:
919
7.12.11 07:48

zakladatelko - ty se ted potřebuješ uklidnit, protože tvoje nervy má i mimi! jako máš naprostou pravdu - taky poslední měsíce mi je divně od žaludku z toho co bude po finanční stránce dál. Máme dvě děti 4,5 a půl roku. Jediný štěstí je že nejsme zadlužení ale stále opravujeme starší dům - tam padají peníze jak do studny :? letos skoro 100tisíc na zateplení domu a to to ještě nemáme v barvě - takže příští rok ještě xx tisíc do toho padne. A poslední týdny jak se pustí TV nebo net tak všude čtu jen krize, zdražení, a tak nějak jsem z toho taky nervozní - měli jsme vždy takový nějaký standart - že se nemuselo škudlit, že když jsem šla kolem výholy a něco se mi líbilo, tak jsem nemusela počítat korunku jestli ted nebo až po výplatě…1× do roka dovča u moře. No a prostě se mi vnitřeně neschce smířit s tím že to bude horší. Ted s malýma dětma a právě poslední roky jsme u moře už nebyli a já měla naprosto jasno že konečně příští rok pojedeme - po 4 letech už jsem na tu dovču prostě hrozně natěšená a včera mi zrovna manžel řekl at s ní nepočítám že kdo ví jak to bude s financema, musíme dotáhnout ten barák. a já mám z toho špatnou náladu. Taky nevím nakolik je ta krize bublina a nakolik opravdu reál. Ale je pravda že už 15 let dělám účetní jako OSVČ a musím říct že letos mají všichni moji klienti (ted dělám jen na částečný úvazek) taky krizi. At je to stavebnictví nebo pojištovnictví nebo obchod prodej, všichni jsou na tom blbě :? Ale víš co, sice jsou peníze hrozně moc potřeba - ale zdravý a náš život je mnohem důležitější !!! mám za sebou rok kdy jsem se 3 měsíce bála že potratím, pak že předčasně porodím a pak po porodu jsem měla zdravotní potíže že můžu být ráda že já i syn žijeme - a to ti pak dojde že peníze nejsou vše !!
Ty mysli ted hlavně na mimi a bud v klidu…ono NĚJAK BYLO - NĚJAK BUDE

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.12.11 07:50
terinka4444 píše:
A koukám, že taky nespíš, co? Musíme se uklidnit. Jinak s tím bytem na hypotéku to bude složitější, zvlášť, když to byl špatný kup. Banka asi nedovolí to prodat za míň, abys ji zůstala dlužit peníze. Jedině to prodat tak, že někdo převezme hypotéku a vám vyplatí odstupné. Ikdyž zase kdo by vám dávala hodně za garsonku, když si za ty samé peníze koupí dnes 3+1. A ten pronájem nepokryje náklady na hypotéku?

No jo, nespim…aspon, ze ma clovek neco malo nasetreno…Nepokryje hypoteku…Ale zase kdyz to preckame, bude mit aspon prcek potom bydleni… :think: :potlesk: :potlesk: :potlesk:

• Citovat
  • Upravit
5misa6
7.12.11 07:53
terinka4444 píše:
Taky mám strach, zrovna včera jsem zakládala téma na jiném serveru.Manžel taky OSVČ a je to nějak horší a horší. U nás ještě navíc není práce, natož nějaké částečné úvazky nebo brigády, ještě pro mámy s malými dětmi. Teď šla kamarádla ze zoufalství se svým vzděláním na místo pradleny k pračce v prádelně, a bylo tam výbětové řízení a na to místo se hlásilo 250lidí 8o 8o 8o 8o takže u nás bída s nouzí. Je asi lepší přestat číst ty titulky a ty jejich kakastrofické scénáře nebo se z toho člověk fakt zblázní. Mám ti pocit, že nás potřebují dostatečně vyděsit, abychom pak v lednu byli šťastní jen za trochu zdražení.

Manžel taky OSVČ a jak napadne sníh tak jsme v pr. . . .Malého čekáme únoru a to se bude platit elektrika,plyn,popelnice atd.Takže začátek roku špatný.Splácíme auto a kuchyň.My máme tak zhruba 1000kč do Vánoc :-)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.12.11 07:55

Holky, jste strasne zlate… :hug: :hug: :hug: Moc dekuju za podporu :potlesk: :potlesk: :potlesk: :hug:
Snad to všechno dobre dopadne pro nas vsechny… :kytka:

• Citovat
  • Upravit
1013
7.12.11 08:12

Já taky doufám, že ta krize nebude v takovém rozsahu jak píšou, ale pokud padne euro, tak myslím, že nezaměstnanost stoupne a ty domy a byty s hypotékou prodat tak lehce nepůjdou nebo to skoupí někdo hodně pod cenou, máme taky hypotéku a mám strach jen doufám, že to přečkáme a nebude to trvat dlouho. Snad to dobře dopadne :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andyn82
7.12.11 08:12

Ahoj, zrovna to taky řešíme. Já jsem si před 5 lety vzala hypotéku na garsonu a pak se seznámila s manželem a před rokem jsme si brali druhou hypo na velký byt v jiném městě. Nájemníci by se nám vzhledem k hypo+naklady (pojištění atd)+dojíždění kvůli každému problému+starosti se scháněním nájemců) v podstatě nevyplatili. Garsonku jsme se rozhodli prodat i za cenu ztráty,protože to co bychom narvali za rok do hypo tam prostě narvem rovnou. Prodáváme od července. Za měsíc rodím, je to strašnej opruz, pořád jsem na to musela myslet, už kvůli tomu byla mezi náma i blbá nálada.No a naštěstí se na konci listopadu našel kupec.Teď budeme podepisovat kupní smlouvu.Na hypo + daň z prodeje nemovistosti doplácíme 160000tis.,ale pořád se nám to vyplatí se toho zbavit.Takže prodat jde i s hypotékou a mimo konec fix. období.Nám končí fixace v květnu, tak už moc nedoplácíme.V bance ti spočítají, kolik bys jim ještě do konce fixu doplatila na úrokách a to ti přičtou při předčasným splacení, my pokutu nemáme žádnou.Samozřejmě je i možnost,že si někdo převezme hypotéku, ale spíš to lidi moc nechtějí.

• Citovat
  • Upravit
1013
7.12.11 08:23

myslela jsem to tak, že teď momentálně to prodat jde, ale kdyby opravdu nastala krize, tak v období krize, když budu splácet hypotéku a příjdeme o práci atd… a já nebudu moct splácet dům a budu ho tedy chtít prodat, tak ho prodám jedině s velkou ztrátou, snad to tak horké nebude, ale taky mě to po nocích straší…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2325
7.12.11 08:33

Tak ajto je aspon trochu pozitivne, nevedela som ze jeho predaj nepokryje hypoteu, to by sa neoplatilo predavat a radsej si nechat a tazit aspon z toho podnajmu… :? ja neviem co si o tej krize mysliet, nas tu zas plasia s tym padom eura a znehodnotenim uspor (nastastie ziadne nemam :mrgreen: kedze splacam hypo a vsetko navyse ide na predcasne splatky :roll: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2325
7.12.11 08:36
Mišuna píše:
Hypotéka a deprese. Tak přesně v tomhle jsem se topila minulý víkend, myslím že dost chápu tvé pocity. Můj chlap tetokrát krizi začal brát vážně a rozhodl, že hypotéku musíme co nejdříve umořit. Splácíme už deset let tak už nám zas tak moc nezbývá. Otvírá se nám každý rok v dubnu, snad to prý stihneme sehnat.
Musíme všichni věřit, že to zvládneme.

Tiez mame podobnu myslienku ze do februara musime zohnat zbytok penazi a hypoteku zaplatit celu, ale zatial to moc nadejne nevyzera, uvidime… keby sa to podarilo tak nam tak odlahne na dusi ze nebudem vediet co so sebou od dobroty :mrgreen: Vlastne zdroje na to ale do februara mat vsetky urcite nebudeme :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.12.11 08:53

Nečetla jsem celou diskuzi a raději anonymně.. :oops: :kytka: Hypotéku tedy nemáme, ale můj manžel je taky osvč a už zase přichází období jako každý rok - nejsou zakázky, není práce.. :? Miminko čekáme v květnu.. Na začátku těhu jsme si dali na stranu 20000 na výbavičku s tím, že kdyby to nestačilo, máme ještě celé těhu na to, abysme našetřili víc.. No a teď manžel fakturoval jen asi 10000 a my potřebujeme každý měsíc 20000 na všechny poplatky (nájem, jídlo, zdravotní, sociální, telefony, drogerie).. :zed: Takže musíme vzít z toho, co jsme dali na stranu miminku… Nejhorší je, že manžel udělal zakázku za 90 000, ale peníze jen tak neuvidíme.. :pocitac: Mám strach a vím, že on taky, i když to nedává tak najevo, já jsem bez práce, takže to celé visí na něm, je to velká zodpovědnost.. Ale prostě věřím a taky vím, že se to snad v únoru zase uklidní a přijdou nějaké slušné peníze. Nechci se stresovat kvůli miminku, vím, že to na něj přenesu, i manžela se snažím podporovat, když má slabší chvilku. Držme se, holky, věřme, že to dobře dopadne :hug:

• Citovat
  • Upravit
919
7.12.11 09:13

jo máš pravdu, je těžký se nenervovat…ale jak jste holky těhu tak se vše přenáší na mimi :?
je taky blbý pro OSVČ to že se udělá práce a pak vám ji nezaplatí…to znám - jak dělám firmám účto tak vidím jak to funguje i když se soudí tak prostě stjeně ty peníze nedostanou a jsou to opravdu částky milinon nebo 500tisíc, to pak opravdu hrozí že to i firmu nebo podnikalatele položí.
A je pravda že člověk tomu miminku chce tolik dopřát !! sama to tak citím, pak stačí jít do obchodu a vidět kolik věciček je opravdu potřeba a kolik dalších by se ještě dalo pořídit, i když nejsou nutné ale je to krásné a žel i hodně drahé. A pak to člověka mrzí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1013
7.12.11 09:25

Holky, hlavně vy co jste těhulky, nic není nad to porodit krásné a zdravé miminko, vše ostatní se překoná vůbec se snažte nestresovat a raději tyhle diskuze a články na netu nečtěte, strarejte se o sebe hýčkéjte se a těšte se na miminko nic krásnějšího neni.
Nějak bylo nějak bude. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
7.12.11 09:31
No on bude problém v bankách. Němci mají našetřeno sstaršně peněz, miliardy a miliardy EUR, pokud fakt začnš reálně hrozit nějaký pád EURa, čert nám ho byl dlužen, přestanou věřit bankám a ty své úspory budou chtít vybrat a šoupnout domů pod polštář, mluvím o situaci v Německu, o té trochu vím, jenže banky ty peníze v hotovosti samozřejmě nemají, tím pádem nastane chaos a to i u našich bank, ty rapidně omezí půjčky, hypotéky, aby to vůbec ustály. A bez hypotéky si dneska v hotovosti nikdo nemovistost nekoupí, takže budou neprodejné, je to začarovaný kruh sakra.
renule 13 píše:
Já taky doufám, že ta krize nebude v takovém rozsahu jak píšou, ale pokud padne euro, tak myslím, že nezaměstnanost stoupne a ty domy a byty s hypotékou prodat tak lehce nepůjdou nebo to skoupí někdo hodně pod cenou, máme taky hypotéku a mám strach jen doufám, že to přečkáme a nebude to trvat dlouho. Snad to dobře dopadne :)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14721
7.12.11 09:50

Zakladatelko, já v lednu 2009 zjistila, že jsem těhotná, to začala „první krize“ a stejný den zaměstnavatel oznámil, že budeme chodit se základem domů. Chlap to měl s prací tou dobou taky špatný, pracuje na živnost.
Chci ti jen napsat, že to strašně rychle utíká, chvilku se holt uskromníte, ale zvládnete to :hug: Malé mimi moc nepotřebuje, ženská doma taky ne (šminky, laky na vlasy, silonky, umělé nehty… u nás dramaticky klesla spotřeba toho všeho) Dost ušetříš tím, že vaříš.
Zkus být v klidu a napsat si na papír reálná čísla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
919
7.12.11 10:21

Chuanit…no nezlob se na mě ale hlášku - že malé mimi toho moc nepotřebuje - no s tím moc nesouhlasím. Já když vezmu jaký výdaje jsme měli s manželem když jsme byli sami a jaký máme dnes tak je to rozdíl.
Jako jasně, pokud někdo podědí od kamarádek a příbuzných skoro komplet výbavičku,koupí levně kočárek a má hodně mlíčka akojí - tak opravdu má pocit že malé mimi moc nepotřaebuje. Já jsem žel štěstí s mlíčkem neměla - měsíčně jen 2až 3 tísíce padne na mlíčko - a žel nebylo od koho dědit, a jsem typ ženský která ráda oblékne sebe i dětičky takže já to vnímám jinak. Ale zase vím, že kdyby bylo zle a budeme bez práce, tka je kde ušetřit !

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel