Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Český telekomunikační úřad?
Asi jsi zapomněla platit poplatky za rádio a televizi
český telekomunikační úřad?
http://kverulant.blgz.cz/…klienty.html
nejspis to bude nejaky dluh od mobilniho operatora. Muze to byt nejaky stary nedoplatek, O2,T-Mobile a Vodafone nejdriv posilaji prehled zavazku na CTU. ![]()
Holky, ale stejně, to je děsný strašák, upomínka nepřijde, Vy si nejste vědomi, že něco dlužíte, že jste něco zapoměli zaplatit, a pak to přijde ![]()
Katrinka píše:
Holky, ale stejně, to je děsný strašák, upomínka nepřijde, Vy si nejste vědomi, že něco dlužíte, že jste něco zapoměli zaplatit, a pak to přijde
Proto mám pořád složenky na očích,abych nezapoměla zaplatit.Někdy se pak stane,že se zapomene a takhle to dopadá
Pro pár korun tisíce třeba ![]()
Katrinka píše:
Holky, ale stejně, to je děsný strašák, upomínka nepřijde, Vy si nejste vědomi, že něco dlužíte, že jste něco zapoměli zaplatit, a pak to přijde
Souhlas, navic rovnou s nesmyslnyma nakladama od nejaky advokatni kancelare apod. ![]()
kámošku v metru chytil revizor, tak předložila opencard. Měla ji nově vydanou a karta byla nefunkční. Revizor ji poslal, ať si to hned zajde vyřešit, tak šla ještě ten den, baba chybu opencard opravila a že prý tam nevidí žádnou pokutu, tak se na to kámoška vyprdla…
Za dva týdny jí přišla pokuta na 1000Kč a když se dohledávala chyby, tak jí řekli, že už má smůlu, protože pokuta byla předána mimo dopravní podnik a už nejde stornovat - chyba byla v tom, že pokuta revizora se načetla až na druhý den, proto v ten stejný den nemohla baba na pokladně pokutu vidět. Samozřejmě to musela kámoška uhradit ![]()
tohle jsem nasla, mozna ti to pomuze…
Upomínka, odpojení, inkasní agentura, exekuce
Proces vymáhání se v zásadě neliší. Pokud nezaplatíte za mobilní vyúčtování, jsou vám nejprve odpojeny služby. Z telefonu si tedy nezavoláte ani nenapíšete textovku. Mezi 40. až 90. dnem řeší dluh sám operátor prostřednictvím písemných upomínek. Těch se většinou lidé zaleknou a dlužnou částku uhradí.
Pokud se tak nestane, začíná mezi čtvrtým až šestým měsícem s dlužníkem jednat mimosoudní prostředník, tedy v tomto případě vybraná inkasní agentura. Jestliže není dluh uhrazen ani během šesti měsíců, zahájí se proti dlužníkovi správní řízení u Českého telekomunikačního úřadu (ČTÚ), což vyvrcholí exekucí.
Proti exekuci se sice lze odvolat, ale řeší je jen minimum úředníků. Odvolání dlužníka tak většinou skončí ve štosu ČTÚ, upozorňuje Právo.
No my se stěhovali z bytu a přehlašovali eletriku a inkaso a jediný dluh
tam mohl být za ten jeden měsíc TV poplatky.
To dělá nějákých cca 200 a oni z toho udělají 7000 a ještě mi blokují učet kde mám 30000 no boží.
To mi nemohli poslat aspon jednu blbou upomínku, bych to hned zaplatila
Se z toho pos… ![]()
v bance Ti řeknou na požádání jméno exekutora, který exe vyřizuje. Pokud Ti to pomůže.
Já teda nevím jak to chodí,ale proč si exekutor nevzal z účtu těch 7 tisíc když tam má daleko víc?
Ahoj, ted jsem zjistila, že mám na účtě exekuci ve výši 7400 a jde o dluh
vůči CTU...... vůbec netuším o co jde, nepřišla mi jediná upomínka,
no prostě nic.
Volala jsem exekutorovi a ten tam prý bude k zastižení až v pondělí a
jeho asistentka mi prý není oprávněná cokoliv říci.
No super, nevíte někdo co je to CTU ?