Exekuce a půjčka

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
12.12.11 18:13

exekuce a půjčka

Prosím o radu, přítel má exekuci na výplatu, ale né na účet. Exekutor mu strhává opravdu velkou částku a nechává mu jen životní minimum.

Přítel si chce vzít půjčku a zaplatit to celé, protože splátka půjčky bude daleko nižší než to co si strháva exekutor.

Známý měl také exekuci na výplatu a na účet ne a tak si zrušil penzijní a chtěl to zaplatit celé a když mu to měli vyplatit, tak mu nic nepřišlo a řelki mu, že mu to zabavil exekutor. Že v centrální bance, přes kterou jdou všechny platby měl blokaci na finanční hotovost.

Tak by mě zajímalo, jestli takhle může čxekutor zabavit i půjčku, když to vlastně nejsou jeho peníze dokud to nedorazí na jeho účet?

Omlouvám se, jestli je to zmatené, ale sama tomu moc nerozumím :roll:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12421
12.12.11 18:17

Myslím že pokud má exekuci, tak mu nikde žádnou půjčku nedají, aspoň tedy bankovní.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2891
12.12.11 18:21
pajuch píše:
Myslím že pokud má exekuci, tak mu nikde žádnou půjčku nedají, aspoň tedy bankovní.....

Nazdááááár Pájo :mavam: :mavam: :mavam: :mavam: jinak k tématu.....co si přítel chce vzít za půjčku? Přesně tak…banka mu žádnou nedá a nějaký ty lichvářský firmy jako provident apod..... :think: to bych neriskovala.....ale s tím spořením mě to docela zarazilo, že na to můžou takhle šáhnout…i když na druhou stranu proč ne že? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12421
12.12.11 18:25
Ajooooj :mavam:
Pájinka25 píše:
pajuch píše:
Nazdááááár Pájo :mavam: :mavam: :mavam: :mavam: jinak k tématu.....co si přítel chce vzít za půjčku? Přesně tak…banka mu žádnou nedá a nějaký ty lichvářský firmy jako provident apod..... :think: to bych neriskovala.....ale s tím spořením mě to docela zarazilo, že na to můžou takhle šáhnout…i když na druhou stranu proč ne že? :think:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3248
12.12.11 18:34

Pokud má ale exekuci na plat, tak mu musi nechat nezabavitelné minimum a výše se liší od přednostní a nepřednostní pohledávky…
Jinak pokud má exekuci, tak mu půjčku nikde nedají…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.12.11 18:49

Provident no, právě. Já z toho taky nejsem nadšená, ale on si dělá co chce.
Právě, že když to u Providentu není hotovostní půjčka, ale na účet,
tak se to nepřeplatí o tolik, skoro jako bankovní.

• Citovat
  • Upravit
12421
12.12.11 18:52

No tak to nevím jaké máš info ale je úplně jedno jestli je to na účet nebo hotovostní půjčka od providentu a tak jako tak je tam úrok jako prase, kamarádka byla v tísni tak si to brala a děsný stačí když se koukneš na RPSN a je to jasný do toho bych nešla ani náhodou to je ještě horší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
12.12.11 18:53

Pokud nemá přítel vyloženě existenční problémy kvůli exekuci, nevidím důvod si půjčku brát. To, že bude splácet méně při půjčce ale pak znamená, že zase o to déle, ne? Když mu exekutor více strhává, než by byla splátka půjčky, tak by měl být dluh dříve uhrazen. Podle mě je to začarovaný kruh, půjčku bych se mu snažila rozmluvit a myslet radši na co nejrychlejší zaplacení dluhu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35323
12.12.11 19:08

Ja to nechapu… proc si pritel radsi nenajde nejakou praci treba jeste vecer, pokud nevychazite? Brat si pujcku s vrazednym urokem a zaplatit ve vysledku o hodne vic nez musim, to mi neprijde jako zrovna rozumny napad… radsi bych se uskrovnila a vydrzela…nebo si nasla dalsi praci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.12.11 19:11

Vy si myslíte, že jsem se mu nesnažila to rozmluvit?! Snažila, ale on je vážně na hlavu. U nich doma, to takhle funguje,
když něco chceš a nemáš na to, tak si na to pujčíš…boží. Jediný co jsem mu rozmluvila byla nebankovní hypo, to jsem fakt řekla, že se zbalím a pujdu a at si to pak vyžere sám. Nikdy jsem si nemyslela, že bych se mohla vykašlat na chlapa
kvuli penězům, ale když se podívám do budoucna a představím si život s ním, tak mě to fakt děsí :nevim:

• Citovat
  • Upravit
35323
12.12.11 19:14

To se ti nedivim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
312
12.12.11 19:50

Z platu částku nestrhává exekutor, ale mzdová účetní, která vypočítá částku, kterou může strhnout. Tu posílá na účet exekutorovi. Brát si na splacení dluhu další půjčku je to nejhorší co může být, ve většině případů to končí další exekucí a vše se jenom zhoršuje. Jinak Penzijní fondy může exekutor samozřejmě také blokovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
12.12.11 20:23

Zakladatelko, ani se ti nedivím, že máš strach, do takový situace se nechce dostat asi nikdo a nezávidím ti to :( Je dobře, že nad tím i rozumně přemýšlíš (případný odchod apod.), možná že ho pod pohrůžkou trošku přibrzdíš. Ale k tvýmu dotazu, jestli ho chápu dobře, exekutor podle mě nemůže zabavit půjčku někde na centrále banky apod. Co se týká vašeho známého a penzijního pojištění, tak to je jiná situace, protože exekutor může zablokovat veškerý spoření dlužníka. Penzijní, stavební atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.12.11 20:30

POMKO moc děkuji, právě tohle přesně jsem chtěla vědět :mavam:
On je jinak zlatej, jen to jeho chování ohledně financí, to je fakt děs.

• Citovat
  • Upravit
7323
12.12.11 20:43
Anonymní píše:
POMKO moc děkuji, právě tohle přesně jsem chtěla vědět :mavam:
On je jinak zlatej, jen to jeho chování ohledně financí, to je fakt děs.

Já ti to ale nezaručuju, jen si to myslím. Exekutor nemůže vědět, jaké půjčky dlužník bere, pokud nemá přímo na účtu exekuci (pak samozřejmě co mu tam přijde, je zabaveno). Na druhou stranu - přece když tou půjčkou to chce splatit, tak pak není rozhodující, jestli by si to rovnou exekutor vzal, vlastně by to vyšlo nastejno… :think: No, hlavně ať to dopadne co nejlépe a ať to kouká co nejdřív srovnat a už žádný dluhy! ;) :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel