Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
aluše píše:
Já si hlavně myslím, že mu ani provident nic nepůjčí. I tyhle nebankovní instituce si hlídají rejstřík dlužníků. Podle mě, jediný, kdo mu bude ochoten půjčit jsou echt lichváři, a to pak může skončit s rozbitou pusou, protože nezaplatí včas, protože ty se soudy čas neztrácí.
Já bych ještě přidala zkušenost mzdové účetní. Na jednoho našeho zaměstnance přišla exekuce na mzdu, tak jsme ji začali strhávat. Ovšem zaměstnanec hned naklusal, že on ale přeci celý dluh už zaplatil exekutorovi přímo a přinesl i nějaký doklad o zaplacení nějaké částky. Manžel se snažil uhnat exekutora a věc s ním vyřešit sám… no, přímo k němu se neproboxoval, jenom k jeho asistentce. Ta mu po telefonu potvrdila, že ano, dotyčný zaměstnanec už celou exekuci zaplatil… ovšem my ji stejně museli srážet znova, protože jsme nedostali žádný oficiální papír o ukončení exekuce a bez toho si fakt nedovolím exekuci nesrážet, protože po telefonu mi mohou sdělit cokoli, pro mne je průkazné jenom to, co mám písemně. Asi po třech měsících od nás zaměstnanec odešel, exekuci měl v té době od nás už celou sraženou a od exekutora do té doby žádný papír nedorazil. Oni vůbec mají na všechno spoustu času, moje noční můra jsou exekuce bez nabytí právní moci, které nám „leží na účtu“ třeba i rok poté, co už je zaměstnanec dávno pryč a my ty peníze bez toho papíru nemůžeme ani poslat exekutorovi, ani vrátit zaměstnanci
To „leží na účtu“ je obrazně řečeno, ve skutečnosti je manžel používá a já se děsím toho, že až se o ně exekutor začně zajímat, tak je zrovna dočasně mít nebudeme a bude z toho průšvih
Ostatně, když měl manžel exekuci na firemní účet, tak ho měl taky zablokovaný ještě nějaký ten měsíc po splacení.
Tím chci jenom říct, že velice lehce se vám může stát, že tvůj přítel sice dluh exekutorovi zaplatí, ale mzdovka mu peníze bude strhávat dál (u ní se ty zaplacené peníze automaticky neprojeví, ona musí strhávat podle exekučního příkazu), on nebude mít z čeho začít splácet půjčku Providentu a tam pak naskakují šílený pokuty (opět zkušenost mzdovky s půjčkami našich zaměstnanců).
Nejen, že mu nepůjčí, ale dostává se do stále větší dluhové pasti a navíc - pokud má exekuci na účtu (an i o tom nemusí vědět), nedostane nic a je stejně v pr…
![]()
provident nabizi uz i bezhotovostni pujcky, to jemnohem zajimavejsi a kdyz to nezkusi nezjisti jestli mu pujci nebo ne ![]()
ale stejne jako jájakojá souhlasím s tím, že se dostane do ještě větší dluhové pasti, spíš je potřeba to začít řešit…
Podle českého zákona je lichva trestný čin, jehož se dopustí ten, kdo zneužívaje něčí rozumové slabosti, tísně, nezkušenosti, lehkomyslnosti nebo něčího rozrušení, dá sobě nebo jinému poskytnout nebo slíbit plnění, jehož hodnota je k hodnotě vzájemného plnění v hrubém nepoměru, nebo kdo takovou pohledávku uplatní nebo v úmyslu uplatnit ji na sebe převede.
Ahojík holky máte nikdo zkušenosti z www.plus-credit.cz manžel si vzal půjčku od nich a musel dát 15 000 zálohu což se mě nelíbilo od začátku a smlouvu maj psanou opravdu titěrnýma písmenkama a čeká nato až mu pošlou peníze na účet ale myslím si že nic nepříjde holky prosím o rady děkuju
@Anonymní píše:
Ahojík holky máte nikdo zkušenosti z www.plus-credit.cz manžel si vzal půjčku od nich a musel dát 15 000 zálohu což se mě nelíbilo od začátku a smlouvu maj psanou opravdu titěrnýma písmenkama a čeká nato až mu pošlou peníze na účet ale myslím si že nic nepříjde holky prosím o rady děkuju
@araw píše:promiň, ale to ještě jsou na světě takový trubci??? Zaplatit 15.000,– za půjčku? No, fakt jsem myslale, že lidi už rozum pobra dostal li. Tak si ty titěrné písmenka přečtěte. Podepisovat něco, co si nepřečtu…
Jak nelíbilo, bych ho praštila pánví, aby se vzpamatoval. než něco podepíšu, čtu, čtu a čtu. A neplatím dopředu, když nevím za co.
taky málem tou pánvičkou dostal jen přitáhl smlouvu a řekl tak a už bude na rekonstrukci jsem myslela že prolítnu oknem když jsem to viděla
Já si hlavně myslím, že mu ani provident nic nepůjčí. I tyhle nebankovní instituce si hlídají rejstřík dlužníků. Podle mě, jediný, kdo mu bude ochoten půjčit jsou echt lichváři, a to pak může skončit s rozbitou pusou, protože nezaplatí včas, protože ty se soudy čas neztrácí.