Exekuce - budou si to strhávat sami exekutoři?

Anonymní
1.4.12 20:56

exekuce-blokace učtu

Dobrý večer všem, chci se zeptat. mam exekuci a byl mi zablokován učet. Chci se zeptat, zda si to budou strávat sami exekutoři nebo si to strhnou až na jednou při výši exekuce. povolil splátkový kalendář, ale já nevim zda si to budou strhávat nebo to musím zaplatit. Dekuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
283
1.4.12 21:00

Záleží na tom, kolik budeš na účtě budeš mít peněz. Čím víc, tím víc si strhnou a musejí ti tam nechat životní minimum. Strhávat budou do doby, než bude uhrazená pohledávka. Praxe je ale taková,že si dávají na čas i několik měsíců než účet odblokují - nedávno na tohle téma proběhla tuším nějaká reportáž v ČT.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10584
1.4.12 21:06

ziv. minimum ti ale banka vyplati jen jednou za dobu blokace uctu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10584
1.4.12 21:06

a myslim,ze dokud to nebudes mit zaplaceny,tak ti ucet neodblokuji,ptze to ze ti povolili splat. kalendar,neznamena ze ti musi ucet odblokovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
743
1.4.12 21:08

Přesně jak píše pipiinka - pouze můžeš z účtu JEDNOU vybrat něco přes 6 tisíc (nevím už přesně) a pak budeš mít účet zablokovaný do té doby, než bude zaplacena celá exekuce. I pokud ti strhávají jinde, tak ti můžou nechat zablokovaný účet. mají více možností.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
743
1.4.12 21:10

Dle aktuálního znění o.s.ř. (§ 304b o.s.ř.) má povinný právo na vyplacení dvojnásobku životního minima jednotlivce dle zvláštního právního předpisu (zákon č. 110/2006 Sb. o životním minimu). Tato částka je ve výši 6252 Kč (životní minimum jednotlivce je dle uvedeného zákona 3126 Kč). Bylo-li postiženo více účtů povinného u jednoho peněžního ústavu, lze tuto částku vyplatit jen z jednoho účtu. Výplatu těchto peněz oznámí peněžní ústav soudu (exekutorovi).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1297
1.4.12 21:52

No, mně teď exekučka skončila konečně (následek mojí blbosti při studiu SŠ). Měla jsem nárok na výběr životního minima jedinkrát za celou dobu, tak jsem si rodičák nechala posílat poukázkou, s tím že jsem vložila na účet co tam chybělo. Po cca roce si peníze konečně stáhli a já mám pokoj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.4.12 21:58

není pravda pokud to není dluh státu (VZP, socka,daně) tak můžou účet blokovat jen 3měsíce. Stáhnout mohou pouze celou částku nikoli po částech ikdyby jste se dohodli jinak. Pokud jsi se domluvila na spátkách tak je písemně požádej od odblokování účtu na základě dohody.

• Citovat
  • Upravit
10584
1.4.12 21:58
@Anonymní píše:
není pravda pokud to není dluh státu (VZP, socka,daně) tak můžou účet blokovat jen 3měsíce. Stáhnout mohou pouze celou částku nikoli po částech ikdyby jste se dohodli jinak. Pokud jsi se domluvila na spátkách tak je písemně požádej od odblokování účtu na základě dohody.

mozna ze to pravda nejni,ale exekutori s odblokovanim uctu bohuzel nespechaji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1297
1.4.12 21:59

já měla exekučku od dopravního podniku… a opravdu jsem čekala rok než mi ho odblokovali… tak nevím no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.4.12 22:01

To je o tom že lidé neví že mají i obranu proti praktikám exekutorů, které nejsou vždy košer …

• Citovat
  • Upravit
743
1.4.12 22:29
@Anonymní píše:

A na to jsi přišla jak?!
304
(1) V nařízení výkonu rozhodnutí přikázáním pohledávky z účtu soud přikáže peněžnímu ústavu, aby od okamžiku, kdy mu bude
usnesení doručeno, z účtu povinného až do výše vymáhané pohledávky a jejího příslušenství nevyplácel peněžní prostředky, neprováděl na ně započtení a ani jinak s nimi nenakládal. Nařídí-li soud výkon rozhodnutí na více účtů povinného, uvede v usnesení také pořadí, v jakém z nich bude vymáhaná pohledávka odepsána.
(2) Soud doručí usnesení o nařízení výkonu rozhodnutí oprávněnému, povinnému a peněžnímu ústavu. Peněžnímu ústavu je
doručí do vlastních rukou. Povinnému nesmí být usnesení doručeno dříve než peněžnímu ústavu.
(3) Povinný ztrácí okamžikem, kdy je peněžnímu ústavu doručeno usnesení o nařízení výkonu rozhodnutí, právo vybrat peněžní
prostředky z účtu, použít tyto prostředky k platbám nebo s nimi jinak nakládat, a to do výše vymáhané pohledávky a jejího příslušenství.

Pokud dluží třeba 50 tisíc a na účet jí chodí dejme tomu 8 tisíc měsíčně, tak ji banka vyplatí to, nač má nárok (6252,–Kč) a zbytek strhává až do výše pohledávky. Klidně i rok. Pouze pokud už má zaplaceno a banka odmítá odblokovat zůstatek, který tam má, tak může podat žalobu k soudu na peněžní ústav, ale za tu zaplatí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.4.12 03:57

synovi hrozila exekučka-byl si toho vědom, tak si mzdu nechal posílat na účet přítelkyně (na tento účet sáhnout nesmí), tak má exekučku na plat, kde se mu každý měsíc částka, kterou si strhávají mění, podle výdělku.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.4.12 10:18

každý se nějak živí…

• Citovat
  • Upravit
nikusek
5.2.13 20:43

Exekuce na učet

Ahoj holky,
moji vlastní chybou mám zastavený učet- exekučně. Je to jen 1080,– plus exekutor 500,– celkově 1580,–.Kolik si teda doopravdy strhnou? Strhnou si to z rodičáku, který příjde ted a spolu s ním i za předchozí dva měsíce? a za jak dlouho asi mi to odblokují? je to od vzp.
Mám někam volaat, psát nebo jít, jakmile si to strhnou aby mi ucet odblokovali???
Předem moc děkuji za odpovedi…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel