Exekuce - budou si to strhávat sami exekutoři?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Taky anonym
9.2.13 18:39
@pipiinka píše:
Czi ucet zablokovat nemuzou, ptze nevim co by te bance rekli, kdyz exekucni prikaz je na jine r. c a ucet taky

Mně se líbí, jak si je někdo tak jistý. :zed:
Přečti si milión diskusí, které tady na emiminu jsou, spousta holek ti potvrdí, že se jim to už stalo (nebo někomu z okolí)!!!
Já tady taky nemluvím do větru, ani si nevymýšlím, MLUVÍM Z VLASTNÍ ZKUŠENOSTI!!!
Prostě tam povinný (dlužník) posílá peníze (mluvíme o cizím účtu), tak jej zablokují! :cert:
To je to samé, jako s pobytem - prostě tam třeba jednou byl - a už jdou po majiteli bytu, nezájem, že ty věci nejsou dlužníka.

Proto nechápu, proč pořád dokola někteří omílají, že to nejde, když se to prostě děje!!! :pocitac: :pocitac: :pocitac:

• Citovat
  • Upravit
Taky anonym
9.2.13 18:45

Jinak si prostě věř, čemu chceš, mě už nebaví dokola psát, jak se věci mají.
To, jestli je to protizákonné či nikoli, to už je věc druhá.
Ale co se vlastně (včetně exekucí) OPRAVDU ŘÍDÍ ZÁKONEM!!! Moc věcí tedy ne… :think: :cert: :zed: :pocitac:

• Citovat
  • Upravit
Taky anonym
9.2.13 18:48
@pipiinka píše:
Czi ucet zablokovat nemuzou, ptze nevim co by te bance rekli, kdyz exekucni prikaz je na jine r. c a ucet taky

Ale ještě jednu věc - když ti zaměstnavatel posílá mzdu (nebo sociálka dávky, to je jedno), tak tam tvé jméno i případně r. č. je, tudíž podle toho to zablokují. Bance je to už pak jedno, jestli je to majitel nebo ne. Musí poslechnout exekuční příkaz.
Nelíbí se ti to? Tak se můžeš soudit… Ale stojí to čas i peníze a to právě moc dlužníků nemá. Na to oni spoléhají.

• Citovat
  • Upravit
10584
9.2.13 19:11

Nerozciluj se, ja prave ze sve zkusenosti mluvim, neslysela jsem, ze by exe cizi ucet zablokoval

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Taky anonym
9.2.13 19:23
@pipiinka píše:
Nerozciluj se, ja prave ze sve zkusenosti mluvim, neslysela jsem, ze by exe cizi ucet zablokoval

Promiň, neber si to osobně, ale je to tak, děje se to.
Možná někomu to třeba exekutor neudělal, vyšlo mu to, ale to neznamená, že se to neděje.
Hezký večer. :mavam:

• Citovat
  • Upravit
214
9.2.13 20:35

Ahoj maminy, vim co to je exekucka taky jsem tim prosla! mela jsem exekucku jak na ban.ucet,tak i na majetek, stalo se to 7/2010 jsem dojeli tipci z Prerova od mistra Vrany, olepili vse na co prisli, i schody na pudu(drevene s kovovymi tramy)pak nam rekli, ze se z baraku nehnou dokud nesezeneme 10tisic, kdyz to do 2hod nesezeneme tak zavolaj kamion a vse odvezou, nastesti nam pomohli rodice pritele, dali jsme jim to, a druhy den jsme museli sehnat celou dluznou castku, to jsme ucinili, mi rodice si vzali pujcku, predali jsme jim to, nam se ulevilo, pak mi dosel po mesici ukonceni o exekuci, a tam bylo napsano ze jsme sehnali celou dluz. castku ze dne na den, tak nam bude odpusteno 25% z dluzne castky do dnesniho dne jsme nevideli ani korunu, a je rok 2013,psali jsme na exe.urad,volali a vzdy nam rekli ze nam to poslou poukazkou, nic! celej Vrana a jeho kumpani at jdou do kopru!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.1.14 11:15

Mam dneskem exelucni prikaz na ucet od Vrany z Prerova'ale na ucet mi nic nechodi, jak budou postupovat, dekuji za info. nemam ani majetek, bydlim u rodicu. chodim do prace a vyplatu dostavam na ruku. nevim co delat, mam dite. prpsim anonyme, terka.

• Citovat
  • Upravit
743
30.1.14 01:56
@Anonymní píše:
Mam dneskem exelucni prikaz na ucet od Vrany z Prerova'ale na ucet mi nic nechodi, jak budou postupovat, dekuji za info. nemam ani majetek, bydlim u rodicu. chodim do prace a vyplatu dostavam na ruku. nevim co delat, mam dite. prpsim anonyme, terka.

Zablokují účet, protože oni neví, že ti tam nic nechodí.
A pokud jim z toho účtu nic „nekápne“, budou pátrat dál, tj. kde bydlíš, pracuješ, atd. A pak pošlou exekuci na mzdu nebo udělají mobiliární exekuci, tj., že přijdou k tvým rodičům…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
113
30.1.14 16:11
@pipiinka píše:

Můžou účet zablokovat jiným způsobem, ale dělo se to někdy v minulosti a jenom vyjímečně. Dneska už si to nikdo nedovolí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
113
30.1.14 16:15
@Anonymní píše:
Mam dneskem exelucni prikaz na ucet od Vrany z Prerova'ale na ucet mi nic nechodi, jak budou postupovat, dekuji za info. nemam ani majetek, bydlim u rodicu. chodim do prace a vyplatu dostavam na ruku. nevim co delat, mam dite. prpsim anonyme, terka.

Teri,
kolik máš exekucí? Je jich víc? Pracuješ legálně nebo na černo? Kolik je asi tak plat?
Exekuce na účet trvá po nabytí právní moci 6 měsíců, pak skončí. Obvykle to exekutor zkusí ještě jednou po těch 6 měsících a pak už se tím nezabývá. Ale samozřejmě na účet nic nedávej a můžeš si udělat třeba dětský účet nebo na někoho z rodiny, složenky jsou pakárna a ještě drahá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
743
30.1.14 19:10
@exekuce píše:
Teri,
kolik máš exekucí? Je jich víc? Pracuješ legálně nebo na černo? Kolik je asi tak plat?
Exekuce na účet trvá po nabytí právní moci 6 měsíců, pak skončí. Obvykle to exekutor zkusí ještě jednou po těch 6 měsících a pak už se tím nezabývá. Ale samozřejmě na účet nic nedávej a můžeš si udělat třeba dětský účet nebo na někoho z rodiny, složenky jsou pakárna a ještě drahá…

A na to jsi přišel (nebo přišla) jak??? 8o
Já mám účet exekučkou zablokovaný už roky!!!
Jo a na dětský účet sáhnout mohou, protože se předpokládá, že jej založili (a na něj přispívají) rodiče, tj. POVINNÝ(-Á)… :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
113
30.1.14 19:19
@bambule45 píše:
A na to jsi přišel (nebo přišla) jak??? 8o
Já mám účet exekučkou zablokovaný už roky!!!
Jo a na dětský účet sáhnout mohou, protože se předpokládá, že jej založili (a na něj přispívají) rodiče, tj. POVINNÝ(-Á)… :cert:

http://www.mesec.cz/…ctu-v-bance/ viz BOD 4
http://www.mbank.cz/forum/read.html?… Příspěvek 41
http://www.iure.org/…-uctuexekuce
V takovém případě si zavolej do banky, v odkazech výše je to zcela jasně vysvětlené.

http://www.mesec.cz/…-a-studenty/
http://www.spolcest.cz/…dna/15/3454/
Blokace dětské účtu je fáma. Peníze vložené na účet se stávají majetkem dítěte. Paradoxně by naopak dítě mohlo žalovat rodiče, kteří by mu vybírali peníze z konta :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.2.14 18:20

Obnovuji diskuzi. Mám dotaz může exekutor obstavit jiný účet než ten který je uveden v rozhodnutí o exekuci? Díky za odpovědi

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.2.14 18:52

Obnovuji diskuzi. Mám dotaz může exekutor obstavit jiný účet než ten který je uveden v rozhodnutí o exekuci? Díky za odpovědi

• Citovat
  • Upravit
10584
12.2.14 10:43
@Anonymní píše:

Muze obstavit ucet tvuj a tveho manzela/ky, jiny ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel