Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Podle mě nikam nemusíš, jak Ti na účet přijdou peníze, odečtou se na tu exekuci a zbytek Ti zůstane. Pak by měl exekutor vyrozumět Tebe i banku, že je to ok. Urychlit odblokování můžeš podle mě tím, že doneseš do banky originál oznámení o ukončení exekuce.
Tak to slyším prvně, že si exekutor naučtoval jen 500,– je to vůbec exekuce?? ![]()
@Eugiinka píše:
Tak to slyším prvně, že si exekutor naučtoval jen 500,– je to vůbec exekuce??
To bude nejspis jeste soudni exekutor. Ne te soukromy. Na soudech si porad jeste uctuji realitu ![]()
Psala jsem to v rychlosti a pochopila to jakoze splatky, ne celkovy dluh. ona to totiz nemusi byt exekuce jako takova, me takhle oznamil urad ze mi bloknou ucet kvuli exekuci (poslali mi slozenku na psa na blbou adresu) a nakonec jsem jen zabehla na urad a dala jim to hotove.
@Eugiinka píše:
Tak to slyším prvně, že si exekutor naučtoval jen 500,– je to vůbec exekuce??
Pět stováků si účtují jen za pokuty, bude to asi exekučka z celního úřadu.
Proto i tak „nízká“ suma - to bude nějaká pokutička…
Exekutori jsou vychcani.Oni treba akceptuji splatky, ale i presto obstavi ucet. Takze splatky x obstaveni uctu vyjde uplne nastejno. Nejlepsi je, jak uz tu nekdo psal, odklonit prachy na jiny ucet. Exekutor sice necha zablokovany ucet a exekuci na plat, ale z toho stahuje jen vypocitanou castku. Zbytek musi nechat a nesmi sahnout na ucet na ktery jsou penize odkloneny.
@DonSeladon píše:
Exekutori jsou vychcani.Oni treba akceptuji splatky, ale i presto obstavi ucet. Takze splatky x obstaveni uctu vyjde uplne nastejno. Nejlepsi je, jak uz tu nekdo psal, odklonit prachy na jiny ucet. Exekutor sice necha zablokovany ucet a exekuci na plat, ale z toho stahuje jen vypocitanou castku. Zbytek musi nechat a nesmi sahnout na ucet na ktery jsou penize odkloneny.
Už se to řešilo v jiných diskusích - exekutor MŮŽE sáhnout na účet, na který si nechává povinný (čili dlužník) přeposílat peníze a NEZKOUMÁ, čí ten účet je. Takže už přestaňte blbnout ostatním hlavy!!! Pak chudák ten vlastník účtu, co na to přistoupí, bude bez peněz a může vám jen poděkovat!!!
![]()
Co to tady blabolite?:-D…jste totalne mimo. Prestante strasit lidi. Nejste nahodou judr Vrana? ![]()
@DonSeladon píše:
Co to tady blabolite?:-D…jste totalne mimo. Prestante strasit lidi. Nejste nahodou judr Vrana?
Ne, naštěstí nejsem, i když i ten už mě pěkně štve (slušně řečeno).
Já totiž mluvím Z VLASTNÍ ZKUŠENOSTI a je nás víc, co potvrdili, že exekutor sáhnul na účet přítele (kamaráda, apod.), jenom proto, že si tam nechali posílat peníze.
Proto nechápu, co tu mažeš med kolem pusy. Prostě to tak je.
Už se zde - v jiných diskusích - rozebíralo i to, zda na to mají či nemají právo, ale praxe je prostě taková, že se to děje!!!
ŽE EXEKUTOŘI KLIDNĚ ZABLOKUJÍ ÚČET JINÉHO, KAM SI POVINNÝ NECHÁVÁ POSÍLAT PENÍZE A NEZAJÍMÁ JE, KDO JE VLASTNÍK A ČÍ JSOU TAM PENÍZE. (asi tam nechodí jen peníze dlužníka, že?)
P. S. : A Vrána taky jedná protizákonně - zrovna tento týden mi nechal zablokovat mzdu, kvůli dluhu manžela, který měl ještě než jsme se poznali! A na dluh před vznikem manželství nemá právo (ani mně, jako manželce) dát exekuci - přesto to udělal. Proto podávám kárnou žalobu.
To jen pro info, Seladone. ![]()
Tak to je zvlastni…Mel jsem domluvu s kamaradem, ze si kvuli exekuci necha posilat mzdu na muj ucet. Exekuce trvala 15 mesicu a nikd mi na ucet nesahl. Proste mu to exekutor strhl primo z platu a zbytek mu prisel ke me na ucet. Jinak souhlasim s tim, ze Vrana je zralok. Jedine co mu jde k dobru je rychlost ukonceni exekuce.
Dobrý den, zajímalo by mně jesli může exekutor zablokovat cizí učet, na který chodí mzda povinného? Dle zákona na toto exekutor nemá právo, ale často se tak udajně děje.(Helena)
Foto
Dobrý den, nemůže, nicméně takové postupy dlužníka mohou samozřejmě hraničit až s trestním postihem.
@DonSeladon píše:
Tak to je zvlastni…Mel jsem domluvu s kamaradem, ze si kvuli exekuci necha posilat mzdu na muj ucet. Exekuce trvala 15 mesicu a nikd mi na ucet nesahl. Proste mu to exekutor strhl primo z platu a zbytek mu prisel ke me na ucet. Jinak souhlasim s tim, ze Vrana je zralok. Jedine co mu jde k dobru je rychlost ukonceni exekuce.
Tak pokud byl Vrána „spokojen“ s částkou, kterou strhával z platu dlužníka, tak asi neměl důvod (i když se často děje, že strhávají + ještě zablokují účet + k tomu i mobiliární exekuce).
Ale jak jsem psala - může zablokovat účet, kam chodí peníze dlužníka a nezkoumá, čí ten účet je. Protože „předpokládá“, že ten účet je jeho. Ten, komu účet patří, může podat žalobu, ale to taky něco stojí (čas i peníze). Navíc by ještě mohl považovat to, že dlužník odklání peníze na cizí účet jako podvod.
Když totiž vezmeme v úvahu to, že exekutor může předpokládat, že kde dlužník bydlí (ať tam má či nemá trvalé bydliště a ať se tam zdržuje nebo ne), tak může jít a zabavit věci… Podle toho se řídí i ty účty.
Takže asi tak.
Czi ucet zablokovat nemuzou, ptze nevim co by te bance rekli, kdyz exekucni prikaz je na jine r. c a ucet taky
zavolej primo tomu exekutorovi a uvidis co ti rekne. ale neptej se rovnou hnusne co ti chce strhavat. bud mila, vysvetli situaci a zeptej se na,,splatky,, a uvidis. pripadne mu nabidni jestli kdyz budes splcet vic, jestli je mozny aby ti cast uroku odpustil. u nekterych se jde takhle domluvit.