Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
@hrabalka56 Tato varianta je mozna uz od 1.1.2013.At si dojde do banky, vyplati ji 2nasobek ziv. minima.
http://ekcr.cz/?…
Na jiný účet než její a jejího manžela nemohou.
@MarketaR píše:
ano trestně právní ano - obcházení věřitele ale ze strany povinného - bohužel. Obrana je možná ale ne na čátku patřící povinnému.
Jenze, lidi si penize obvykle posilaji na jiny ucet uz kdyz maji nezabavitelnou castku, proto se exe na cizi ucty nepousteji. Navic je to zdlouhavy proces s nejistym vysledkem.
Navic staci rict, ze penize, treba zbytek mzdy splacite tomu ke kteremu penize na ucet chodi a maji po ptakach.Ale to byste snad mohla vedet, pokud se v tom tak dobre orientujete.
No jo když myslíte hádat se fakt nebudu
A paní to brala o dlupu před manželstvím kde byla obrana ale od letoška už taky není - skoro
@pipiinka píše:
Jenze, lidi si penize obvykle posilaji na jiny ucet uz kdyz maji nezabavitelnou castku, proto se exe na cizi ucty nepousteji. Navic je to zdlouhavy proces s nejistym vysledkem.Navic staci rict, ze penize, treba zbytek mzdy splacite tomu ke kteremu penize na ucet chodi a maji po ptakach.Ale to byste snad mohla vedet, pokud se v tom tak dobre orientujete.
Každý, kdo má trochu rozumu to neudělá, protože soudní rozhodnutí (to, které předcházelo exekuci) bylo, že má povinný platit, ale ne tomu, ke komu si nechává posílat výplatu!!! Takže opět a znovu - dopouští se PODVODU, když se vyhýbá exekuci.
Mně tenkrát řekl sám exekutor, nejlepší je brát mzdu, dávky, cokoli, co je příjmem - NA RUKU!!! Tím je zaručeno, že nezabavitelné minimum povinný dostane.
Ono pozor, když dostanete exekuci a vědomně změníte způsob vyplácení fin. prostředků a ex. bude hajzl a jako že jich je tak je to opravdu napadnutelné jako obcházení věřitele a ten paragraf je opravu krutý. Ono stačí, když mu pošlete něco a je to v pohodě. Jinak srážky ze mzdy jsou opravdu cesta nejmenšího odporu. Odkaz co jsem hodila pipiinka jsem jen přez mobil nedokázala poslat to potvrzuje. Není to tak hrozná částka a máte relativně páku proti zabavení majetku a dalším krokům exekutora. Hlavně když už budete mít ex. na mzdu, tak pak změnit účet nebo nechat posílat poštou a nebo dávat na ruku je jedno z mále řešení. Ale bohužel ne každý zaměstnavatel to udělá a pak je nikde nepovídat kam vám nepíze chodí.
To nevím, ale já exekuci nemám!!a pan VR8NA mi zablokovalm účet za exekuci někoho jiného, takže se braňte v této republice s pistolí v ruce!! tady právo neexistuje!!
Zjistěte o co jde. Stačí aby byla manžela, bývalého třeba nebo neco podobného, nebo třeba jen pokuta dětí…
Také mám dotaz. Může exekutor šáhnout na peníze dlužníka, které si nechal poslat na cizí účet s kterým nemá nic společného? Děkuju
@Anonymní píše:
Také mám dotaz. Může exekutor šáhnout na peníze dlužníka, které si nechal poslat na cizí účet s kterým nemá nic společného? Děkuju
ano
Ano, může… Můj ex si nechává posílat peníze na dětské konto našeho syna a momentálně jsem zjistila, že může exek šáhnout i na tento účet… Donedávka to nešlo, respektivně u KB, ale nyní již ano…
Příspěvek upraven 21.03.14 v 15:23
@Xiraxinek Na dětský ano, ale tohle je účet mé známé. K účtu nemám žádná práva. Pak ale nechápu proč v poradnách na netu právníci doporučují aby si dlužník nechal peníze posílat na cizí účet ![]()
@Anonymní píše:
@petra.smolicek Já si myslim, že ne byli to peníze za dědictví
tim spis
oni to zjistuji.Jsou to svine.