Exekuce na byt

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
10052
5.11.10 11:30

Exekuce na byt

Ahoj, dneska bylo fakt úžasné ráno, volal mi bratr že úplnou náhodou zjistil že naše máma má exekuci na byt, a pokud dluh do konce měsíce nezaplatí byt jí vezmou. Dělá kolem 100 tis. S bráchou jsme s domluvily že to za ní zaplatíme, s tím že ten byt na nás přepíše. Pak jsme zjistily že má ještě nějakou půjčku kterou také nesplácí, tak mě zajímá, jestli když ten byt na nás přepíše, a ona tu půjčku kterou má nebude dál splácet jestli nám ho ještě můžou vzít když tam má trvalé bydliště?? Ona se ted stěhuje do bytu za svým přítelem, ale nevím jestli si bude dávat tam trvalé bydliště. Nevíte někdo jak to je??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12880
5.11.10 11:37

Ono se za ta léta mohlo něco změnit. Ale pokud tím bytem nikde neručí a vy tu jednu exekuci zaplatíte, a pak převedete na sebe, tak byt vám vzít podle mě nemůžou.
Asi by se mohli hojit na vybavení bytu, pokud nemáte fakturu, že je to na vás, což asi ne.
Ale ber to, jako radu laika. Před pár lety takhle převáděli byt na kamarádku, protože její otec měl dluhy. A exekutoři k nim přestali chodit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1814
5.11.10 12:03

To převedení bytu může zavánět snahou zkrátit věřitele… Jestliže maminka již teď neplatí nějakou další půjčku a převedla by na Vás byt, pak ta společnost, která jí peníze půjčila, může maminku zažalovat o vrácení půjčené částky a ve chvili, kdy by získala rozsudek soudu, mohla by se domáhat tzv. odporovatelnosti toho právního úkonu (tj. převodu bytu na Vás - ten by pak byl vůči věřiteli neúčinný).
Namítat odporovatelnost lze až 3 roky zpětně, nevadí, že TEĎ neexistuje exekuční titul (rozsudek o zaplacení dlužné částky). Pokud by takový exekuční titul získal věřitel do tří let od převodu bytu a do těch tří let také namítl odporovatelnost toho převodu, mohl by se hojit právě na tom Vašem bytě :-?

Snad jsem to napsala trochu srozumitelně :oops:
Jediným čistým řešením by podle mne bylo ty půjčky všechny zaplatit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12880
5.11.10 12:09

Ano to s těmi třemi roky a napadnutelností převodu je pravda. Ale pokud se ten dluh bude alespoň splácet, tak ty firmy to obvykle nenapadají. Ale zaručit to samozřejmě nikdo nemůže…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Michaelakkk
5.11.10 12:32

NO BYT NA VÁS MŮŽE PŘEVÉST AŽ BUDE ZAPLACEN CELÝ DLUH A JESTLI UŽ JE V EXEKUCI PŮJDE I NĚJAKÁ PROVIZE EXEKUTORŮM NE?

• Citovat
  • Upravit
10052
5.11.10 12:36

já nevím úplně přesně jak to je, dneska večer jedeme za ní t ovšechno vyeřešit, každopádně jí nechci dlouhou dobu vidět

už je těch podrazů od ní až příliš, nejdřív prodala moje dědictví po babičce, barák v táboře za 3 miliony a ona ho prodala za 300 tis. ty peníze prošustrovala, nám nedala ani korunu z toho, pak mýmu manželovy dala facku a řekla mu že je ču****, mojí svatbu napůl zkazila, já už jí mám plný zuby

navíc se úplně zbláznila, všude prohlašuje je je převtělený ježíš, že má jeho schopnosti a dokonce nato má i papír, doma pořáda nějaký čarodějnický seance no hnus

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3011
5.11.10 12:52
zuzka.mamka píše:
já nevím úplně přesně jak to je, dneska večer jedeme za ní t ovšechno vyeřešit, každopádně jí nechci dlouhou dobu vidět

už je těch podrazů od ní až příliš, nejdřív prodala moje dědictví po babičce, barák v táboře za 3 miliony a ona ho prodala za 300 tis. ty peníze prošustrovala, nám nedala ani korunu z toho, pak mýmu manželovy dala facku a řekla mu že je ču****, mojí svatbu napůl zkazila, já už jí mám plný zuby

navíc se úplně zbláznila, všude prohlašuje je je převtělený ježíš, že má jeho schopnosti a dokonce nato má i papír, doma pořáda nějaký čarodějnický seance no hnus

Zuzi, to je síla. Napadá mě, pokud je takto psychicky narušená, co zbavení nebo alespoň omezení svépravnosti :nevim: ,do budoucna tím alespoň zamezíte dalším možným finančním katastrofám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10052
5.11.10 13:14

jenomže ona není jako blázen, ona prostě věří na takovýhle věci, provozuje nějakou šambalu, já tomu vůbec nerozumím o co tam jde, má svojí firmu oděvní, navrhuje oblečení, maluje na hedvábí a dělá opravdu krásný věci, lidi je nosí po celém světě, když byla u nás v krumlově na vánčních trzích tak vydělal za těch pár dní asi 70 tis, jenomže pak nějak zlenivěla, přestala pracovat, neměla peníze, vzala si nějaké půjčky, a jak nevydělávala, tak nesplácela dluhy jí rostly, pak začala vymýšlet tyhle kraviny, u kterých byla vydělávala ale nemusela moc pracovat, a ted se jí to všechno sesypalo

kdyby pracovala jako dřív, měla by se dobře, pořádala svoje přehlídky, to její oblčení, nosí i japonci, pár kousků posílala i do austrálie, dokonce v kanadě něco má, a ty její hedvábí ručně malovaný šátky, nosí i spousta slavných osobostí, vím o květě fialové, halině pawlowské, dokonce jsem je v tom viděla i v televizi, ale ona je blbá, nevím jak jinak to mám říct

pak mi volá, že potřebuje půjčit peníze že nemá, pro kláru nikdy nic neuděla, v kočárku jí vozila jen jednou, a to se na ní tak těšila, nikdy jí nic nekoupila, malá nemá od ní ani jedinou věc

je toho strašně moc, moje máma je holt kapitola sama pro sebe :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8078
5.11.10 14:01

Nemám radu,ale že se tak chová k vnučce,je fakt smutné:-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1853
5.11.10 14:13

až bude příště na veřejnosti vykřikovat ,že je převtělenej Ježíš a vy budete mít svědky nechte ji odvézt rychlou do psych.léčebny .Pak budete mít větší šanci na zbyvení svéprávnosti(náš skorosoused na toto má jako blázen invalidní důchod a taky ho zbavili svépávnosti .S Ježíšem a okultismem neradno si zahrávat . :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10052
5.11.10 14:28

jenomže ona to nikde nevykřikuje, zaobalí to slovem léčitelka, a lidí k ní chodí na terapie, kde je léčí svýma schopnostma

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1853
5.11.10 14:37

hmm tak to je těžké ,jisté je že se asi měnit nechce a pokud zabráníte exekuci bytu ted dluhy bude stejně s největší pravděpodobností dělat dál ,jen dejte pozor aby do toho nezatáhla ještě vás.
tak hodně štěstí :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3011
5.11.10 15:54

Sice chápu, že je to Vaše máma,že jí chcete pomoci, ale trošku mi přijde, že s tím počítá, že jí opět jako vždy pomůžete, a zneužívá toho :nevim:
Co by dělala, kdyby jste za ní dluhy nesplatili :?:
Takto je to pro ní pohodlné a až se z toho vyhrabe nadělá nové a pořád dokola, na to bych si klíďo vsadila :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová