Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Popíšu vám situaci:
Jdu po ulici, na zemi leží cosi, nohou to prozkoumám. Zjišťuji, že je to igelitový pytlík s penězi. Po rozmotání pytlíku nacházím uvnitř roličku bankovek. Je to celkem 3800Kč
. U peněz není žádný náznak, jak by se dal identifikovat majitel, nic takového.
Tahle situace se dnes stala kamarádce, peníze si nechala a já přemýšlím, jak bych se zachovala já
.
A teď otázka do pranice. Co byste s tím udělali vy? Necháte si je, nebo nahlásíte nález?
Ze svých zkušeností po různých krádežích mých peněz i s dokladama bych si peníze nechala, jestli u nich nejsou žádné doklady, jména telefonní čísla, nemáš je komu vrátit a přihlásit se o ně může kdokoliv…
Pokud by u nich nic nebylo,asi bych si je nechala..a jeste bych mozna mela radost
,nj,dnesni zkorumpovana doba
A pokud tam nejsou doklady muže to nahlásit na policii a když se o ně nikdo nepřihlásí nejspíš skončí v kapse policie a nebo propadnou státu.Tak blbá abych jim je darovala nejsem ![]()
Muj táta jednou našel kufřík kde bylo 150 000.Dodnes nechápu proč je vrátil a majitel se taky nenašel ![]()
pokud je nemůžu identifikovat, tak si je rozhodně nechám. nějakým odevzdáním např. na policii se vůbec nic neřeší,,, jak by oni našli majitele? bez šance. Pro klid v duši bych je třeba dala na charitu či nějakou sbírku. Nedávno jsem našla peněženku, sice bez peněz, jen asi stovka v drobných, a v ní vše - od občanky po jízdenku na vlak, nějakej student, tak to jsem šla odevzdat na příslušnou vysokou školu, kterou měl v indexu. Ale v Tvým případě bych si je v poho nechala. A.
Nedávno proběhla zpráva, že takhle někdo našel peníze, bylo to vidět na kameře a ten člověk pak byl obviněn (už nevím z čeho). Takže asi podle toho, kde by ty peníze ležely:),
Taky,jestliže tam neni žádná bankomatní karta, doklady atd., tak bych si je nechala.Když je odevzdá, tak si je nechá někdo jinej.Těžko by přišli na to, komu to patří!
No,ono je to o hubu,nechat si nejakou vetsi castku.Je to pak brano jako trestnej cin.
jsem asi hrozná ale peníze si v tomto případě nechala…
pokud by to byla peněženka kde by byl i doklad vrátila bych… ale na městský úřad či obec bych je nevracela.. ![]()
Já mám právě dilema, nejsou tam doklady a nic co by mohlo identifikovat majitele, takže když je odevzdám, tak stejně skončí u někoho v kapse. Ale když je neodevzdám, tak při mojí smůle budu na nějakém záznamu z kamery a ještě si to odskáču ![]()
Asi bych si je taky nechala…
Bylo by jiné kdyby to byla peneženka s doklady a penězi, to bych asi vrítila, ale takhle jen peníze
![]()
No, já jsem jednou našla peněženku. Byli v ní doklady a i nějaké peníze - přes 5 tis. Majitel bydlel kousek od místa, kde jsem byla, tak jsem je IDIOT šla vrátit. Ve finále mne dotyčný pán nařknul, že tam bylo daleko víc. Takže moje resume - už nikdy nic nikomu nevrátím.
JÁ BYCH TO NEŘEŠILA A V TOMTO PŘÍPADĚ BYCH SI JE NECHALA A RADOVALA SE A UDĚLALA HEZKÝ VÁNOCE
.JEDNOU JSEM VRÁTILA NADITOU PENĚŽENKU A JEŠTĚ MĚ TEN CHLAP NADAL A NEDAL ŽÁDNÝ NÁLEZNÝ A TO BYLA OPRAVDU NADITÁ A ANI PENÍZE ZA ŠALINU JSEM NEDOSTALA ![]()