Nález peněz

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
4155
4.11.10 18:59

Nález peněz

Popíšu vám situaci:
Jdu po ulici, na zemi leží cosi, nohou to prozkoumám. Zjišťuji, že je to igelitový pytlík s penězi. Po rozmotání pytlíku nacházím uvnitř roličku bankovek. Je to celkem 3800Kč 8-o . U peněz není žádný náznak, jak by se dal identifikovat majitel, nic takového.
Tahle situace se dnes stala kamarádce, peníze si nechala a já přemýšlím, jak bych se zachovala já :think: .
A teď otázka do pranice. Co byste s tím udělali vy? Necháte si je, nebo nahlásíte nález?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Michaelakkk
4.11.10 19:02

Ze svých zkušeností po různých krádežích mých peněz i s dokladama bych si peníze nechala, jestli u nich nejsou žádné doklady, jména telefonní čísla, nemáš je komu vrátit a přihlásit se o ně může kdokoliv…

• Citovat
  • Upravit
48576
4.11.10 19:04

Ty jsou moje :lol:
Nechala bych si je

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
187
4.11.10 19:04

Nechám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21896
4.11.10 19:05

Pokud by u nich nic nebylo,asi bych si je nechala..a jeste bych mozna mela radost :oops: ,nj,dnesni zkorumpovana doba

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
4.11.10 19:06

A pokud tam nejsou doklady muže to nahlásit na policii a když se o ně nikdo nepřihlásí nejspíš skončí v kapse policie a nebo propadnou státu.Tak blbá abych jim je darovala nejsem :lol:
Muj táta jednou našel kufřík kde bylo 150 000.Dodnes nechápu proč je vrátil a majitel se taky nenašel :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3580
4.11.10 19:06

pokud je nemůžu identifikovat, tak si je rozhodně nechám. nějakým odevzdáním např. na policii se vůbec nic neřeší,,, jak by oni našli majitele? bez šance. Pro klid v duši bych je třeba dala na charitu či nějakou sbírku. Nedávno jsem našla peněženku, sice bez peněz, jen asi stovka v drobných, a v ní vše - od občanky po jízdenku na vlak, nějakej student, tak to jsem šla odevzdat na příslušnou vysokou školu, kterou měl v indexu. Ale v Tvým případě bych si je v poho nechala. A.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
4.11.10 19:07

Nedávno proběhla zpráva, že takhle někdo našel peníze, bylo to vidět na kameře a ten člověk pak byl obviněn (už nevím z čeho). Takže asi podle toho, kde by ty peníze ležely:),

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
672

Taky,jestliže tam neni žádná bankomatní karta, doklady atd., tak bych si je nechala.Když je odevzdá, tak si je nechá někdo jinej.Těžko by přišli na to, komu to patří!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21896

No,ono je to o hubu,nechat si nejakou vetsi castku.Je to pak brano jako trestnej cin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22163
4.11.10 19:08

jsem asi hrozná ale peníze si v tomto případě nechala… :oops: :oops: :oops: :oops: pokud by to byla peněženka kde by byl i doklad vrátila bych… ale na městský úřad či obec bych je nevracela.. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4155
4.11.10 19:10

Já mám právě dilema, nejsou tam doklady a nic co by mohlo identifikovat majitele, takže když je odevzdám, tak stejně skončí u někoho v kapse. Ale když je neodevzdám, tak při mojí smůle budu na nějakém záznamu z kamery a ještě si to odskáču :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7485
4.11.10 19:12

Asi bych si je taky nechala… :nevim: Bylo by jiné kdyby to byla peneženka s doklady a penězi, to bych asi vrítila, ale takhle jen peníze :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3040
4.11.10 19:15

No, já jsem jednou našla peněženku. Byli v ní doklady a i nějaké peníze - přes 5 tis. Majitel bydlel kousek od místa, kde jsem byla, tak jsem je IDIOT šla vrátit. Ve finále mne dotyčný pán nařknul, že tam bylo daleko víc. Takže moje resume - už nikdy nic nikomu nevrátím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
313
4.11.10 19:15

JÁ BYCH TO NEŘEŠILA A V TOMTO PŘÍPADĚ BYCH SI JE NECHALA A RADOVALA SE A UDĚLALA HEZKÝ VÁNOCE :dance: :lol: :dance: .JEDNOU JSEM VRÁTILA NADITOU PENĚŽENKU A JEŠTĚ MĚ TEN CHLAP NADAL A NEDAL ŽÁDNÝ NÁLEZNÝ A TO BYLA OPRAVDU NADITÁ A ANI PENÍZE ZA ŠALINU JSEM NEDOSTALA :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová