Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Kdybych v té peněžence nenašla žádné údaje, které by vedly k nalezení majitele, tak bych si ty peníze určitě nechala
![]()
Samostatne penize bych si nechala, s dokladem apod vratila majiteli. Jednou jsme nasli kozenou tasticku, kde bylo vsechno, kreditky, penize cca do 10tis., doklady k autu…nasli jsme tam telefon na manzelku. Dovolali jsme se, do 10 minut tam byl pan+pani. Zadne etra diky se nekonalo, zenska akorat nadavala, ze to uz je potreti (pan si to polozil na strechu a auta a zapomnel). Ale i po tomto zazitku, bych to udelala znovu. Jsem blbec poctiva
Ale v samosce, kde me sidi a ja to zjistim az doma, tam klidne nepriznam nenamarkovany zbozi. Uz na me vydelali azaz! ![]()
Tak mě nějak nenapadá důvod, proč by si někdo dával peníze v ruličce do igeliťáku
Nějaké tipy?
Nechala bych si je, kdybych šla s nima na policii, tak bych s tím měla ještě nějaký opletačky. Přítel by to prý vzal i s tou peněženkou a doklady spálit, ale my takový štěstí bohužel mít nebudem, ani na tu peněženku s korunou ![]()
Murka píše:
Já mám právě dilema, nejsou tam doklady a nic co by mohlo identifikovat majitele, takže když je odevzdám, tak stejně skončí u někoho v kapse. Ale když je neodevzdám, tak při mojí smůle budu na nějakém záznamu z kamery a ještě si to odskáču
Jestli tam nic není nech si je a porpos o smázání týhle diskuse ![]()
Michaelakkk píše:Murka píše:Jestli tam nic není nech si je a porpos o smázání týhle diskuse
Já mám právě dilema, nejsou tam doklady a nic co by mohlo identifikovat majitele, takže když je odevzdám, tak stejně skončí u někoho v kapse. Ale když je neodevzdám, tak při mojí smůle budu na nějakém záznamu z kamery a ještě si to odskáču
Já je nenašla
Šla jsem až dva kroky za kamarádkou
Kdo dřív přijde, ten dřív bere ![]()
kdo by si v dnešní době nenechal peníze které najde snad jen poctivý blbec,který pak něco ztratí a nikdo mu to nevrátí.. já teda nevím ale když mám u sebe větší častku peněz tak si dávám majzla na každym rohu..
Když tam nejsou žádný doklady určitě bych si je nechala.Moje zkušenost je,že když mě se to stalo nikdo nic nevrátil bych se zachovala taky tak i když by to mohl být chudák nějaký poctivec a třeba taky ne to je otázka
Nehlede na to, ze ponechani si nalezenych penez je trestny cin, asi bych je sla odevzdat na policii (sepisou protokol, takze nejaky strkani do kapsy neni az zas tak jednoduche
), moje pohnutka je takova, ze mne osobne uz dvakrat penezenku vratili a citila bych se tak nejak divne, kdybych ten dobry skutek neposlala dal.
Jejda, dlouho přemýšlím, co bych udělala. Jsem hodně poctivá v tomto. Zatím jsem vrátila nalezený mobil se 2tisíci kreditu, připomněla paní, že nechala v bankomatu 4 tisíce (kéž by někdo totéž oplatil mě, když jsem s horečkama šla do lékárny, vybrala prachy a v lékárně zjistila, že jsem je nechala v bankomatu a ouha, po prachách se slehla zem). Co kde vidím, pomáhám a vracím. Nooo, ale jestli by mi pak ještě někdo měl vynadat nebo mě osočit z krádeže, že tam bylo víc
to by mě teda otrávilo.
Asi bych si je chtěla nechat, ale měla bych černé svědomí, to bych nepřežila:D. Tak bych to asi dala někam na policii, nepřijde mi běžné mít peníze v ruličce
.
Můj muž před pár dny nesl kočárek do schodů, já šla napřed. Pak asi po 10- ti minutách za námi běžel chlap uřícený s taškou ke kočárku
. No jako říkala jsem si, že se mi sečetla všechna ta moje ochota a dobrota. Protože jsme tam měli totálně vše, dvakrát
(což byla naše chyba). Takže i dobří lidé existují. A mě vždy pak trápí, kdo to mohl ztratit, třeba to byly životně důležité peníze atd atd. Mě vždy někdo okradl či jsem ztratila prachy a pod., když jsem byla sama v nouzi. Nic příjemného.
Ale kdo na to má nervy, ať si penízky nechá ![]()
nechala bych si je,mě už tolikrát okradli a několikrát jsem ztratila a nikdy se mi nic nevrátilo ale bylbý doklady.Takže smůla nevrátím.
fidla píše:
Nehlede na to, ze ponechani si nalezenych penez je trestny cin, asi bych je sla odevzdat na policii (sepisou protokol, takze nejaky strkani do kapsy neni az zas tak jednoduche), moje pohnutka je takova, ze mne osobne uz dvakrat penezenku vratili a citila bych se tak nejak divne, kdybych ten dobry skutek neposlala dal.
Murka píše:
Tak mě nějak nenapadá důvod, proč by si někdo dával peníze v ruličce do igeliťákuNějaké tipy?
Tak třeba já
.Peněženku nenosim proto že jakmile si jí pořídim tak jí ztratim a nebo mi jí někdo ukradne.Naposled při cestě z řecka mi s kufru někdo ukradl peněženku i s dokladama.Kufr byl říznutej jen v místě kde peněženka byla a cca 6cm takže nejspíš personál z letiště,ale přišla sem na to až doma
.Peníze nosim po kapsách a někdy v pytlíčku proto že v kapse mám ještě spoustu dalších kravin tak abych to nemusela lovit a třídit.