Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Lizbeth:
podle tebe jsou poctiví jen důchodci? Říká se, že každej má svou cenu. Jaká je ta tvoje?
Kdybych našla větší obnos peněz, tak bych si je vzala domů. Přemýšlela bych kdo je asi ztratil a na co je asi měl.. Určitě bych hodně přemýšlela. Co a jak..? U nás na policii ani na úřad bych je neodevzdala. Už tu byl případ že muž našel v popelnici přes 50.000 Kč, odevzdal, nikdo se nepřihlásil. Kam to šlo?
„Městu“ do kapsy. Navíc muž, který je našel (bezdomovec) se následně ztratil.. Kdo ví kde je mu konec.. Ale to je zas jiná kapitola..
Co když ty peníze, které jsem našla měl někdo na důležité léky?.. Atd.. Neměla bych radost z věcí, které bych za tyto peníze koupila…
Ale kdo ví jak bych reagovala, kdybych je doopravdy našla… ![]()
livinka píše:careynka píše:Pokud by nekdo ztratil mega v pytliku tak ma na učtě dalších 100…ano to bych se klidně ponížila…livinka píše:takze kdybys nasla mega tak se pres sebou neponizis?
hmmm tak když čtu tyhle reakce......ale to je jedno…nejsem tady pro to abych někoho soudila, taky prosím aby jste nesoudili Vy, alePeníze bych si určitě NENECHALA…
je to hrozne málo peněz na to abych se kuli tomu ponížila sama před sebou…
ale podle toho ze byli v pytlíku tak to pro toho kdo to ztratil asi peněz hodně…
takhle to zvyknou balit důchodci, který chtějí peníze ochránit…
tak to ja mam uplne obracene ![]()
Přidám se k většině a peníze bych si nechala. I kdyby tam byly doklady. Doklady bych poslala majiteli, ono stejně by už asi měl zažádáno o nový, ale aspoň by se nenervoval, že je někdo zneužije.
Murka píše:
Popíšu vám situaci:
Jdu po ulici, na zemi leží cosi, nohou to prozkoumám. Zjišťuji, že je to igelitový pytlík s penězi. Po rozmotání pytlíku nacházím uvnitř roličku bankovek. Je to celkem 3800Kč. U peněz není žádný náznak, jak by se dal identifikovat majitel, nic takového.
Tahle situace se dnes stala kamarádce, peníze si nechala a já přemýšlím, jak bych se zachovala já.
A teď otázka do pranice. Co byste s tím udělali vy? Necháte si je, nebo nahlásíte nález?
Hele jestli to bylo v růličkách, tak to stejně patřilo nějakýmu dealerovi, šlapce, cizinci nebo vietnamskému trhovci. U nás není zvyk si takhle balit peníze jen u těch, co jsem vypsala… Těžko nějaké staré babičce nebo dědovi na důchodě. Ty by si to takhle nesmotali, takže bych si to nechala a kdyby to bylo mnohem víc a měla jsem z toho blbý pocit, tak bych to poslala do kojeňáku jako finanční dar ![]()
ja na to koukam tak, ze kdyz nekdo pecuje o malo penez (ma je treba zabalene v pytlíku) tak to pro nej jsou velke penize… pak by mi to bylo lito…ale clovek co si zabali milion do pytliku??? ![]()
no koukam na to svim pohledem, ale neumím si predstavit ze by nejake díte nedostalo panenku, duchodce jidlo, nebo studentka zaplaceno za brigadu jen kuli tomu ze ja si chtela udelat lepší den…
zuzouš píše:
Přidám se k většině a peníze bych si nechala. I kdyby tam byly doklady. Doklady bych poslala majiteli, ono stejně by už asi měl zažádáno o nový, ale aspoň by se nenervoval, že je někdo zneužije.
Ja myslim, ze kdyby tam byly doklady a ty sis precetla, komu to patri, ze bys to vratila
mela bys hrozny vycitky
Asi taky nenechala. Svědomí je sviňa a umí pěkně hryzat. I když u nás není ani jedna kamera, fakt bych je radši dala někam na „charitu“.
Ve mě by hloubal strach že si mě vyhmátnou policajti, kdyby si někdo zapsal čísla nebo nevím
Máme povinnost to vrátit. Ale nechala bych i to
![]()
careynka píše:zuzouš píše:Ja myslim, ze kdyby tam byly doklady a ty sis precetla, komu to patri, ze bys to vratila
Přidám se k většině a peníze bych si nechala. I kdyby tam byly doklady. Doklady bych poslala majiteli, ono stejně by už asi měl zažádáno o nový, ale aspoň by se nenervoval, že je někdo zneužije.mela bys hrozny vycitky
zuzouš píše:careynka píše:zuzouš píše:Ja myslim, ze kdyby tam byly doklady a ty sis precetla, komu to patri, ze bys to vratila
Přidám se k většině a peníze bych si nechala. I kdyby tam byly doklady. Doklady bych poslala majiteli, ono stejně by už asi měl zažádáno o nový, ale aspoň by se nenervoval, že je někdo zneužije.mela bys hrozny vycitky
nechala, už se tak stalo
Ty brdo a fakt te to nehlodalo? ja bych nemohla v noci spat a hrozne by me to mrzelo a cekala bych kdy se mi to nejak vrati ![]()
Tejchi píše:
Ve mě by hloubal strach že si mě vyhmátnou policajti, kdyby si někdo zapsal čísla nebo nevímMáme povinnost to vrátit. Ale nechala bych i to
![]()
![]()
Hele povinnost, taky je povinnost dát 5 nebo 10% nálezné. Kámoš ale jednou takhle našel v bance tašku i s doklady, penězmi vše. Prostě nějakej zmatenej kancelářskej trouba, odešel po výběru a asi měl víc tašek a nechal to tam. A vrátil to na policii a ten chlap mu za to dal krabičku cigaret. A to tam bylo opravdu o hodně víc než 3800. Uřednice mu řekla, že to může i vymáhat to nálezné, ale vyprdnul se na to, nechal jim tam ty cigára jako nekuřák a šel domů
Takže asi tak..
Babe007 píše:Murka píše:Hele jestli to bylo v růličkách, tak to stejně patřilo nějakýmu dealerovi, šlapce, cizinci nebo vietnamskému trhovci. U nás není zvyk si takhle balit peníze jen u těch, co jsem vypsala… Těžko nějaké staré babičce nebo dědovi na důchodě. Ty by si to takhle nesmotali, takže bych si to nechala a kdyby to bylo mnohem víc a měla jsem z toho blbý pocit, tak bych to poslala do kojeňáku jako finanční dar
Popíšu vám situaci:
Jdu po ulici, na zemi leží cosi, nohou to prozkoumám. Zjišťuji, že je to igelitový pytlík s penězi. Po rozmotání pytlíku nacházím uvnitř roličku bankovek. Je to celkem 3800Kč. U peněz není žádný náznak, jak by se dal identifikovat majitel, nic takového.
Tahle situace se dnes stala kamarádce, peníze si nechala a já přemýšlím, jak bych se zachovala já.
A teď otázka do pranice. Co byste s tím udělali vy? Necháte si je, nebo nahlásíte nález?
Tak to ty pěkně děkuju
.Nejsem ani jedno ![]()
poslala je dál ![]()
Prostě bych je roztočila při nejbližší možné příležitosti.
Tomu se říká praní peněz ne?
Kamča.dalmatinka píše:Babe007 píše:Tak to ty pěkně děkujuMurka píše:Hele jestli to bylo v růličkách, tak to stejně patřilo nějakýmu dealerovi, šlapce, cizinci nebo vietnamskému trhovci. U nás není zvyk si takhle balit peníze jen u těch, co jsem vypsala… Těžko nějaké staré babičce nebo dědovi na důchodě. Ty by si to takhle nesmotali, takže bych si to nechala a kdyby to bylo mnohem víc a měla jsem z toho blbý pocit, tak bych to poslala do kojeňáku jako finanční dar
Popíšu vám situaci:
A teď otázka do pranice. Co byste s tím udělali vy? Necháte si je, nebo nahlásíte nález?.Nejsem ani jedno
Tak třeba si to balí víc lidí, ale tihle to dělají fakt cíleně. Vím to od kamarádky, říkala, že jim takhle do směnárny nosí peníze určití lidé..