Nález peněz

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12978
6.11.10 16:53
janine24 píše:
Tejchi píše:
Pár vyjímek na světě možná je, ale 99% předpisy porušuje!!!
Každý má svůj názor. A kde komu peníze chybí i těm co je neztraliti :nevim:

Touhle logikou budeš omlouvat i ostatní zločiny?

Fakt nechápu, jsem zvyklá, že mě spíš někdo upozorní na rozepnutý batoh nebo kabelku nebo mi poděkují, když je upozorním na chybu ve vrácení peněz v můj neprospěch.

Btw. když vám prodavačka vrátí víc peněz než má, taky ji neupozorníte a vezmete si to? Že doba je zlá a prachy navíc se hodí a aspoň se to naučí?

Joo to sis naběhla -samo , že ti tady každá napíše, že je to prodavačky malér..A její chyba.
Já tedy pokud jde o koruny občas ani nevím zda vrátila správně a pokud si všimnu, že papírovky nesedí, tak vracím..( nebo vyžaduji - podle chyby) :mavam:
Argument - jo vím, že to není správné, ale dělá to každý se mi z duše příčí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7485
6.11.10 16:53

Když vidím něčí rozeplý batoh řeknu to, nedávno pánovi přede mnou vypadla 1000kč, řekla jsem mu to. Ale kdybych někde v parku nebo kde nikdo není našla peníze určitě nebudu mít čas běhat někde po úřadech abych je vrátila :nevim:
Neomlouvám žádné zločiny jen Tinuvien psala že není normální porušovat platné předpisy, jen říkám že je a naprosto běžné :wink:
Já nejsem žádný zločinec, v životě jsem nic neukradla. Jen říkám že najít peníze, ne žádnou velkou částku, nechám si je. Najít 50tis, tak už možná někam dojdu :nevim:
Jednou jsem viděla jak baba couvala a chlapovi na BMW urvala zrcátko, taky jsem si opsala jeí spz a pánovi nechala na autě kontakt na mne že jsem to viděla… :wink:
A že vás rozčilují takové věci…stojíte u přechodu a stopujete cyklisty že porušují předpisy :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
6.11.10 16:58
Tejchi píše:

A kde by se ti líp žilo?

• tam, kde je slušnost samozřejmostí?
  • nebo tam, kde by si lidi ukradli i sopel z nosu?

Argumenty typu: …„já to taky nemám jednoduchý, tak proč by měli ti druzí“ ---- to je kvalitka teda, fakt :roll: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7485
6.11.10 17:02
radúna píše:
Tejchi píše:

A kde by se ti líp žilo?

• tam, kde je slušnost samozřejmostí?
  • nebo tam, kde by si lidi ukradli i sopel z nosu?
Argumenty typu: …„já to taky nemám jednoduchý, tak proč by měli ti druzí“ ---- to je kvalitka teda, fakt :roll: .

Samo že tam kde jsu lidi slušní… :wink:

Taky by mě napadlo zda peníze neztratil nějaký důchodce, který sotva vyžije. To jak oni kolikrát bezohledně předbíhají na poště s kecama že já mám času dost, strkají do vás v obchodě…přešel by mě soucit a nález bych si nechala :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
6.11.10 17:05

Už jsem to jednou psala, ale znovu - přece tím, že to vrátím at už kamkoli, tak nic netratím, tak nevím proč bych se měla cítit nějak ochuzena, přestože by se mi to šiklo..
Nic jsem neměla, o nic jsem nepřišla..Je to takový problém :?: ..a jede se dál..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7485
6.11.10 17:09

Lizbet to máš pravdu :wink:
Každý tady říká jen svůj názor, já si prostě myslím že bych se zachovala tak že bych si to nechala :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
6.11.10 17:12
Tejchi píše:
Lizbet to máš pravdu :wink:
Každý tady říká jen svůj názor, já si prostě myslím že bych se zachovala tak že bych si to nechala :nevim:

Já vím, ode mě to není žádná demagogie, také pouze názor.. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
6.11.10 17:35
Tejchi píše:
Když vidím něčí rozeplý batoh řeknu to, nedávno pánovi přede mnou vypadla 1000kč, řekla jsem mu to. Ale kdybych někde v parku nebo kde nikdo není našla peníze určitě nebudu mít čas běhat někde po úřadech abych je vrátila :nevim:
Neomlouvám žádné zločiny jen Tinuvien psala že není normální porušovat platné předpisy, jen říkám že je a naprosto běžné :wink:
Já nejsem žádný zločinec, v životě jsem nic neukradla. Jen říkám že najít peníze, ne žádnou velkou částku, nechám si je. Najít 50tis, tak už možná někam dojdu :nevim:
Jednou jsem viděla jak baba couvala a chlapovi na BMW urvala zrcátko, taky jsem si opsala jeí spz a pánovi nechala na autě kontakt na mne že jsem to viděla… :wink:
A že vás rozčilují takové věci…stojíte u přechodu a stopujete cyklisty že porušují předpisy :nevim:

Mě to nerozčiluje, jen nemám ráda nedodržování předpisů. Když budu počítat s tím, že 99% lidí je nedodrží, tak snad ani nevylezu ven, aby mě nezastřelili nebo neokradli.

Když najdu, není to moje a nálezem se nestane. Když se mi původní majitel bude chtít odměnit, jsou to peníze navíc. Když neodmění, jsem stejně na tom, jak jsem byla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
839
6.11.10 17:40

A jeje, nebudu psát, ze je to hloupe, to je asi zbytečný, ale pokud se lidi budou chovat stylem:
„i mne bylo ublizeno, tak proc bych nemohl ublizivat?“
tak se nam tady za par let bude žít opravdu „skvěle“

Argument ze duchodci se tlaci v obchode? (ale nebud smesna, tak se tlaci…lidi je nepousteji sedet v tramvaji-tak jak tehotne zeny ktere jsou kuli tomu taky pak spatne…)

chapu ze ted se chces obhajit, ze tvuj nazor je spravny, mozna ze z nejakeho uhlu pohledu i je… ale chovat bych se tak nechovala…

Nemám ráda poznamky tipu: kdyz muzou oni proc bych nemohla ja… svet je zly, tak budu taky… atd…

pokud si myslis zes byla v zivote tak potrestana ze mas narok na to abys ublizovala jinym, tim ze jim treba nevratis penize protoze jsou tvoje, „Ty jsi je přece nasla, tak ci by byli?“

Nebudu te soudit, ale je skoda ze takhle nekdo premysli :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
6.11.10 17:42
janine24 píše: .........Když neodmění, jsem stejně na tom, jak jsem byla.

Nejsi na tom stejně, jsi bohatší o ten dobrý pocit. :wink: :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7485
6.11.10 17:52

Ubližovala druhým že jim nevrátím peníze co jsem našla??? Cooo??? 8-o 8-o Vy mě tu soudíte jako bych je někomu tahala z kabelky 8-o 8-o
Už jsem několikrát řekla že se nechovám stylem „i mne bylo ublizeno, tak proc bych nemohl ublizivat?“. A netvrdím kdyz muzou oni proc bych nemohla ja… svet je zly, tak budu taky… tak co mi to tady podsouváte???
Když nemáš ráda nedodržování předpisů hlídáš třeba na přechodě cyklisty?? A na chodníku?? Cykány v obchodě?? Auta jak jezdí a kde parkují??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
839
6.11.10 18:02
Tejchi píše:
Ubližovala druhým že jim nevrátím peníze co jsem našla??? Cooo??? 8-o 8-o Vy mě tu soudíte jako bych je někomu tahala z kabelky 8-o 8-o
Už jsem několikrát řekla že se nechovám stylem „i mne bylo ublizeno, tak proc bych nemohl ublizivat?“. A netvrdím kdyz muzou oni proc bych nemohla ja… svet je zly, tak budu taky… tak co mi to tady podsouváte???
Když nemáš ráda nedodržování předpisů hlídáš třeba na přechodě cyklisty?? A na chodníku?? Cykány v obchodě?? Auta jak jezdí a kde parkují??

jak uz jsem psala, nesoudim te ale chovani ktere prezentuješ se mi nelibi, ano myslim si ze kdzy penize nevratis, tak nekomu ublizis, nevis jaky meli ucel, ani proc byli tam kde byli…

hele je mi jasny ze kdyz jsi takova jak si asi po diskusi nezacnes byt jina, ani necekam ze zacnes penize treba vracet.....

ale mozna ze nekdo kdo vaha jestli je to dobry nebo spatny, si uvedomi jake to muze mit nasledky… (kdyz mi ted rozumis)

jak jsem uz psala, kuli blby nutele jsme se museli vracet, jen proto ze jsem ji zapomela zaplatit…
ano stalo to vic nez nejaka nutela, ale kdyz si predstavim ze by ji musela platit ta prodavacka v maly vecerce, jen kuli tomu ze jsem si toho nevsimla…tak nezlob se na me…

byla to moje blbost tak jsem na to doplatila… nebyla to blbost ty prodavacky ze si nevsimla ze nutelu mam a nezaplatila jsem ji.....

protoze kdyby si toho mela vsimnout tak by musela na vsechny koukat jak na zlodeje, a to bych byla teda rozcilena, kdyby me nekdo kontroloval jestli nemam nahodou o rohlik vic nebo min…

ale delej jak myslis, ja bych takove lidi ve svem okoli teda mit nechtela… (promin, taky je to muj nazor)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7485
6.11.10 18:06

No já to už asi nebudu víc rozvádět a obhajovat se, protože mě tady házíte do pytle se všema lumpama. A já jen řekla že kdybych našla peníze, a zdůrazňuji v okolí nikdo nebyl a nebyl to velký obnos tak asi nevrátím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
6.11.10 18:08

Liv, teď jsi mi připomněla taky malou příhodičku:
v našem pidi-obchůdku jsem jednou kupovala rohlíky. Obvykle jich beru 10. Tehdy se stalo ale, že 10 jich sice bylo v sáčku, ale holky měly každá v ruce po jednom. Zapomněla jsem je nahlásit, zaplatit. A i když je majitelka viděla, že jí rohlík, taky ji to netrklo, že je má namarkovat. No, někteří se budou asi smát, ale já jsem si to doma uvědomila a když jsme šly s holkama na procházku, tak jsem se tam stavila a ty dva rohlíky zaplatila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
839
6.11.10 18:11
radúna píše:
Liv, teď jsi mi připomněla taky malou příhodičku:
v našem pidi-obchůdku jsem jednou kupovala rohlíky. Obvykle jich beru 10. Tehdy se stalo ale, že 10 jich sice bylo v sáčku, ale holky měly každá v ruce po jednom. Zapomněla jsem je nahlásit, zaplatit. A i když je majitelka viděla, že jí rohlík, taky ji to netrklo, že je má namarkovat. No, někteří se budou asi smát, ale já jsem si to doma uvědomila a když jsme šly s holkama na procházku, tak jsem se tam stavila a ty dva rohlíky zaplatila.
:palec: :palec: :palec:
ale kdyz se tahle budou chovat vsichni tak si pak lidi budou verit… ja nejsem taky zadny andilek, ale praci zlodejum neberu :-)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová