Exekuce u kamaráda

Napsat příspěvek
Velikost písma:
952
2.10.22 08:49

Zaklad je najit si praci, zajit na zdravku a domluvit splatkovy kalendar. Ten dodrzovat. Po skonceni splaceni je opravdu potreba vse znovu spocitat - penale opravdu rostlo i v prubehu.
Penale doplatit. Pokud je to ve stavu exekuce, je to stejny pribeh, jen se splatkovy kalendar domlouva s exekutorem.
Pak existuje jeste nejaka insolvence, tomu nerozumim. At se popta v dluhove poradne.
Resit to jde. Hodne stesti🍀

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33844
2.10.22 08:50
@Anonymní píše:
On má přítelkyni, ale ta dluhy nema. Jenže kdyby si ji vzal tak ji zablokují účet a vykradou její rodičům celý byt ikdyz oni nic nedluží. Ta pracuje a nedluží.

Koukám, že řeší jen nesmysly okolo, místo toho aby začal makat a splácet. Do dvou let bymohl mít vše zaplacené a klid. Ale on nechce že? Jen hledá důvody, proč to nejde. Jeho blbost, tak atˇto nechá naskakovat dál no. Jeho blbost. Proč by měl někdo vybrat byt rodičů jeho přítelkyně? Když tam nebydlí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
293
2.10.22 08:51

A za chvilku tady bude diskuze: Poraďte mi, co mám dělat. Neplánovaně jsem otěhotněla, přítel mi slíbil, že se změní, ale já teď nemám ani na plínky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
shadowbabe
2.10.22 08:51

Zaplatit, co jinýho, jsou to jeho dluhy. Půjde normálně do práce a bude splácet, zůstane mu minimum, ale ta částka je splatitelná. Jen mi přijde, že čeká(š), že někdo někde vysolí groše/odpustí dluhy a jedeme dál 🤷🏻‍♀️

• Citovat
  • Upravit
293
2.10.22 08:53
@Knizka píše:
Zaklad je najit si praci, zajit na zdravku a domluvit splatkovy kalendar. Ten dodrzovat. Po skonceni splaceni je opravdu potreba vse znovu spocitat - penale opravdu rostlo i v prubehu.
Penale doplatit. Pokud je to ve stavu exekuce, je to stejny pribeh, jen se splatkovy kalendar domlouva s exekutorem.
Pak existuje jeste nejaka insolvence, tomu nerozumim. At se popta v dluhove poradne.
Resit to jde. Hodne stesti🍀

Na insolvenci musí mít více nesplacených dluhů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
shadowbabe
2.10.22 08:54
@Anonymní píše:
Může si za to dám, to je mi jasné. Jen ten kdo se rozhodne jít z ulice pryč tak vlastně se nemůže začlenit do společnosti. Výplatu budou strhávat celý život, ani se oženit ti lidé nemůžou, prostě nic.

Tak s takovým přístupem se fakt nezačlení :roll:

• Citovat
  • Upravit
8437
2.10.22 08:54
@Anonymní píše:
Nejsem jeho holka, chvála bohu
Ta jeho už od něj odešla, asi ji nasliboval, že se polepši, tak mu dala šanci.

Je pojištěný u OZP, platí si zdr.sam.
VZP nesplácí nic.

A má výkyvy nálad, deprese atd.

Alkohol udělá z mozku bramboračku. Nechtěj vidět EEG záznam alkoholika. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
shadowbabe
2.10.22 08:57
@Jannena píše:
Kdyby mi dcera přivedla takovýho dárečka, tak je vyrazím oba.
Vždyť může jet pracovat do Německa, dostane tam ubytovnu a vydělá si 200tis raz dva.

Jenže to by nesměl chlastat a musel makat, jinak se s ním tam fakt nikdo sr. át nebude ;)

• Citovat
  • Upravit
3121
2.10.22 08:57
@Anonymní píše:
Mám kamaráda, který bohužel má 2 exekuce u VZP. Byl velmi dlouho na ulici, skončil tak díky špatnému psychickému stavu a alkoholu. Bez penále je to asi kolem 100000, s penalemi skoro 200000.

Stará se o něj rodina, pracoval akorát pro rodinu za výpomoc peníze na ruku.

Chvíli vydržel u rodiny, pak ale zas vždy utekl zničehonic z domu a dal spal ve stanu. Teď mi říkal, že už ho to nebaví, že by rád přestal pít a nechce být venku.

Jenže kdyby šel pracovat na HPP, strhnou mu vyplatí a ta částka je nesplatitelna. psychicky na tom není dobře. Chodil i k psychiatrovi než utekl zas.

Milostivé léto mu nepomůže, musel by dat 100000 najednou, kde by na to vzal? Zdr.poj si platí konečně už sám. Ale je u jiné pojišťovny už (asi se bál, že by ho VZP neosetrila kvůli dluhu). Nechci ho hned odsuzovat, znám ho dobře, jinak je hodný člověk.

Jen že neví jak z dluhu. Jinak jinde nedluží. Žádné půjčky, ani dopravní podnik, našetřil si na litacku, nejezdí na černo.

Bohužel je venku a nevi jak začít jak z dluhů, těch 100000 prostě mu nema ani kdo půjčit a na splátky milostivé léto bohužel nejde.

Jen nevím co by se dalo dělat v takovém případě s těmi dluhy.

Nezisková organizace Člověk v tísni to  některým lidem v Milostivém létu 2022 pomůže  zaplatit.

Zkuste se informovat přímo tam.

https://www.clovekvtisni.cz/…-2022-9303gp

Navíc v práci mu musí z výplaty nechat nějaké minimum.

Tady je online kalkulačka

https://www.penize.cz/…telna-castka

Potom existuje chráněný účet, na který exekutor už nemůže (když už si vzal část výplaty).

Příspěvek upraven 02.10.22 v 09:01

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
shadowbabe
2.10.22 08:58
@Anonymní píše:
Nejsem jeho holka, chvála bohu
Ta jeho už od něj odešla, asi ji nasliboval, že se polepši, tak mu dala šanci.

Je pojištěný u OZP, platí si zdr.sam.
VZP nesplácí nic.

A má výkyvy nálad, deprese atd.

Tak to odešla docela rychle, ještě na předchozí stránce ju měl 8o

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.10.22 08:59

Díky za rady. Jen mu chci poradit, pokud se na vše výborně, jeho problém.

• Citovat
  • Upravit
20906
2.10.22 09:00
@Anonymní píše:
Ja za něj nic platit nebudu. Já sama nic nedluzim.

Jenže u exekuci ikdyz splácíte, penále roste neustále ikdyz začnete splácet. Takže je nemožné aby se takový člověk z ulice se začlenil do společnosti, splácel by do smrti.Končí to tak, že po smrti bezdomovce se rodina zřekne dědictví a pojišťovna nedostane ani korunu.

Ale proč bezdomovci nemají právo se ani oženit, mít rodinu? Kdyby už začali bydlet, pracovat. Vše by vzali třeba jeho žene, kdyby měl.

Lež a výmluva.

1. Klidně může začít pracovat a pokud bude mít druhou práci k tomu na černo třeba, tím líp pro něj.

2. I ten celkový dluh 200 000 je prd. Navíc je to u VZP, tam když začne poctivě splácet, tak může požádat o prominutí aspoň části penále.

3. Je to POUZE o tom CHTIT a JIT s tím něco dělat a tyto dluhy jdou vyřešit VELMI rychle. Třeba v rámci max 2 let, když se vrhne do těch 2 zaměstnání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.10.22 09:03

*vybodne

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.10.22 09:04

*že jednou už od něj odešla kvůli pití, pak se vrátila

• Citovat
  • Upravit
293
2.10.22 09:04
@shadowbabe píše:
Jenže to by nesměl chlastat a musel makat, jinak se s ním tam fakt nikdo sr. át nebude ;)

To máš pravdu. Ale pokud s tím chce něco udělat, nic jiného mu nezbyde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel