Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
@ontarova.stara píše:
Ja, zaroven ti nenapadne odlepim ty zlute nalepky z notasu a ze stolu. At vis, ze !!jsem kamoska.
Ty už nám dávno odvezli ![]()
@Monchichik píše:
@ontarova.stara Jak odlepíš? Snad to i zaplatíš, když jsi kámoška, ne?za bezďáka jo a za kámošku ne?
![]()
@Jannena píše:
Na insolvenci musí mít více nesplacených dluhů.
A máme řešení, stačí přestat platit i té druhé zdravotní pojišťovně a vzhůru do oddlužení.
No není ten socíální stát báječný?
To mě taky napadlo, ovšem i tady musí být předpoklad, že po tu dobu bude splácet. A to by musel jít zase do práce @catch-22
Prostě to řešení nemá ![]()
@Anonymní píše:
On má přítelkyni, ale ta dluhy nema. Jenže kdyby si ji vzal tak ji zablokují účet a vykradou její rodičům celý byt ikdyz oni nic nedluží. Ta pracuje a nedluží.
Prosím tě, nepiš nesmysly, jeho exekuxe se jejích rodičů nijak nedotknou, do bytu si ho jistě nenastěhují. Stačí když si do začátku najde HPP, ubytovnu, začne normálně žít a splácet. K tomu ať kontaktuje nějakou občanskou poradnu, jsou zdarma. A doporučuju navštěvovat psychiatra, patrně má nějakou duševní nemoc.
Lidi splácí mnohem větší dluhy, třeba několik milionů na hypotéku. Časem může mít i rodinu, nemusí se snad hned ženit.
@Monchichik píše:
@Jannena však jo…máš taky nějaká práva, ne?
Však jistě. Hlavně na to mám nárok!
Nechce se mu makat, tak se vymlouva, ze b mu vsechno sebrali
@heluska1992 píše:
Nechce se mu makat, tak se vymlouva, ze b mu vsechno sebrali
Přesně tak. Vždytˇkdyž má někdo hypo, třeba 3miliony, tak taky splácí a dlouuuuho splácet bude, a on se hroutí z 200tisíc? A ještě se lituje chudáček.
Pokud ma obcanku, tak se ozenit prece muze. To mu nikdo neupira. ![]()
Ale jestli je dlouhodobe venku, lecba taky jednou selhala, na ulici se dobrovolne vratil, no spis do bude mit jen tezsi se vratit a evidentne ani laska k zene ho nevyburcuje, aby svuj zivot zmenil.
Postezovat si, ze takhle zit nechce, umi kazdy. Nakecat rodine, kamaradum a zenske, ze se chce zmenit, taky neni tezke.
Takze kde beres tu jistotu, ze neco delat chce a ze nedluzi mnohem, mnohem vic?
200tis neni nesplatitelne, ikdyby to melo trvat 10let.
Pomocnych organizaci je dost, reseni to ma, jen musi opravdu chtit.
Rady jsi tu dostala dobre. Muzes jit nekam s nim to zaridit, ale myslim si, ze nepujde a bude cekat, ze to nekdo zaridi za nej. ![]()
@Jannena píše:
Je pojištěn u jiné pojišťovny.
Tak pokud je pojištěn, tak to je dobré. Kdo za něj platí? Je v evidenci up? Nebo je teda zaměstnán?
Tak Edit, je samoplátce.
Ať se jde léčit, a začne postupně splácet
Příspěvek upraven 02.10.22 v 10:58
@g.sandova je asi pojištěný, ale neplatí to…jen tam bude vedený…tak jsem to pochopila…
@Monchichik tak prý je samoplátce.
Doporučuji léčení, půjde mu živobytí a je šance, že za něj ta pojišťovna platit i zdravotní, ale tam si nejsem jistá.
@g.sandova tak je samoplátce, ale neplatí to, ne? kde by vzal jinak ten dluh? já doporučuju jít do práce…možná by ho pak nechali doma bydlet i rodiče, pokud by viděli, že se snaží…
@vokishka píše:
a kdo by mu neschopenku vyplácel? Pochybuju, že si cokoliv platil
Nemluvím o neschopnosti, ale dlouhodobá hospitalizace je nárok na životní a potom existenční minimum od UP, hmotky. Záleží na duhu hospitalizace, ale u psychiatricke nemocnice lze uplatnit