Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
@Anonymní píše:…tady to nevyřešíte - Člověk v tísni pomáhá řešit tyhle případy (nejen řešení, ale kolikrát i pomoc při splacení Milostivého léta.) jen by měl jednat, další šance nebudou. A poté léčebna a začít znova.
Mám kamaráda, který bohužel má 2 exekuce u VZP. Byl velmi dlouho na ulici, skončil tak díky špatnému psychickému stavu a alkoholu. Bez penále je to asi kolem 100000, s penalemi skoro 200000.Stará se o něj rodina, pracoval akorát pro rodinu za výpomoc peníze na ruku.
Chvíli vydržel u rodiny, pak ale zas vždy utekl zničehonic z domu a dal spal ve stanu. Teď mi říkal, že už ho to nebaví, že by rád přestal pít a nechce být venku.
Jenže kdyby šel pracovat na HPP, strhnou mu vyplatí a ta částka je nesplatitelna. psychicky na tom není dobře. Chodil i k psychiatrovi než utekl zas.
Milostivé léto mu nepomůže, musel by dat 100000 najednou, kde by na to vzal? Zdr.poj si platí konečně už sám. Ale je u jiné pojišťovny už (asi se bál, že by ho VZP neosetrila kvůli dluhu). Nechci ho hned odsuzovat, znám ho dobře, jinak je hodný člověk.
Jen že neví jak z dluhu. Jinak jinde nedluží. Žádné půjčky, ani dopravní podnik, našetřil si na litacku, nejezdí na černo.
Bohužel je venku a nevi jak začít jak z dluhů, těch 100000 prostě mu nema ani kdo půjčit a na splátky milostivé léto bohužel nejde.
Jen nevím co by se dalo dělat v takovém případě s těmi dluhy.
Tvl, to je jako bych napsala, že mám hypotéku, dlužím 2 mega a už nikdy nebudu pracovat, protože by po mě pak ty peníze chtěli. Úplně stejnej případ. Dlužím - pracuju - platím, dokud nemám splaceno.
@ontarova.stara píše:
Co na dortu, ale treba by si exekutor narokoval i nevestin venecek.
Věneček půjde do veřejné dražby, samozřejmě.
Ať jde makat a ať požádá o splátkový kalendář, třeba mu vyjdou vstříc
@Monchichik píše:
@topazio tak nějaká bl.bka se vždycky najde…
Přesně, i masoví a sérioví vrazi měli své ctitelky.:-)
@ZuzaM píše:
Přesně, i masoví a sérioví vrazi měli své ctitelky.:-)
Kdysi jsem viděla dokument o těchto ženách.
@topazio píše:
Kdysi jsem viděla dokument o těchto ženách.
Co z toho vyplývalo? Ty ženský byly nějak psychicky nemocné
?
@Jannena píše:
A když přestane chlastat, tak ušetří za rok třeba 30 tis. Když se zaměstná, zdravko mu bude platit firma. Na hodně pozicích nabízejí i náborové příspěvky.
A když nebude chlastat a dělat, odpadnou i výkyvy nálad a deprese.
Takže jestli mu chceš pomoci, pomož mu s hledáním práce
přidej, hodně hodně přidej, kolik ušetří alkoholik tím, že nechlastá
@prokr píše:
Co z toho vyplývalo? Ty ženský byly nějak psychicky nemocné?
Z dokumentů co znám já, tak je to kombinace krásy + ženská empatie, pocit ochranitelství.
Obdivovatelky měli jen ti hezcí vrahové a často s charismatem nebo vyšší inteligencí. Uplní hnusáci nikdy fanynky neměli
a taky, když stále funguje „moje žena mi nerozumí, obrala mě při rozvodu, nevaří…“ tak podobně to funguje u odsouzených „právník to podělal“ ![]()
např. u Tedda Bundyho šéf věznice pronesl, že „..máme ve státě spoustu hezkých můžů, kteří ovšem nesedí za vraždu cca25žen, ti budou pro vás lepší“
Mě spíše vždycky bylo líto těch dětí
- jak se žije s pocitem, že otec byl např. nekrofil, kousla bradavky apod.
@annlady píše:
přidej, hodně hodně přidej, kolik ušetří alkoholik tím, že nechlastá
Tak oni pak lemtaj různý čůča z krabice a tuzemák či vodku. Potkávám na I. P. Pavlova takovou babičku, té občas něco dám. Ale vyloženě ochlastů snad nepřidá nikdo. Kde by na to brali? ![]()
@Anonymní píše:
Ja za něj nic platit nebudu. Já sama nic nedluzim.Jenže u exekuci ikdyz splácíte, penále roste neustále ikdyz začnete splácet. Takže je nemožné aby se takový člověk z ulice se začlenil do společnosti, splácel by do smrti. Končí to tak, že po smrti bezdomovce se rodina zřekne dědictví a pojišťovna nedostane ani korunu.
Ale proč bezdomovci nemají právo se ani oženit, mít rodinu? Kdyby už začali bydlet, pracovat. Vše by vzali třeba jeho žene, kdyby měl.
200 tis. Opravdu nebude splácet do smrti. Chce to jen se zvednou a začít pracovat ručičkama nebo jinak, ale to bude asi ten problém. Nevím co tu chcete za rady? Jak se dají asi peníze splatit než prácí? Další půjčkou? Dobrý nápad ![]()
@Anonymní píše:
On má přítelkyni, ale ta dluhy nema. Jenže kdyby si ji vzal tak ji zablokují účet a vykradou její rodičům celý byt ikdyz oni nic nedluží. Ta pracuje a nedluží.
A či je to prosimtě chyba? Těch exekutorů?
Zakladatelko,
celý listopad probíhá celostátní projekt Den bez dluhů spustila ho společnost KRUK společně s Úřadem práce.
Den bez dluhů
1. KDY?
Během celého listopadu 2022.
2. KDE?
Na bezplatné lince 800 70 08 80 nebo přes kontaktní formulář na stránce www.nasedluhy.cz
3. PROČ?
Poradíte se o své obtížné finanční situaci s odborníkem na dluhy.
Zjistíte zdarma, zda jsou proti Vám vedeny exekuce a případně jejich počet.
Rozeberete plán, jak se krok za krokem dostanete ze dluhů.
4. ZA KOLIK?
Veškeré poradenství i výpis exekucí je ZDARMA.
@Anonymní píše:
Může si za to dám, to je mi jasné. Jen ten kdo se rozhodne jít z ulice pryč tak vlastně se nemůže začlenit do společnosti. Výplatu budou strhávat celý život, ani se oženit ti lidé nemůžou, prostě nic.
Napřed si o tom zjistí všechno pořádně. Jen řešíš, jak by to nešlo.
Řeš, aby to šlo. Výmluvy mu nepomůžou. Udělal si to sám a podle mě nemá tolik vůle, aby se z toho dostal. Proč se nezaclenil do společnosti, když byl bez dluhů? Ale je pravda, že pokud má v nepořádku psy chiku, tak je to horší.
Ale spíš to asi bude chlastem, ne?