Exekuce za manžela?

882
19.9.11 19:40

exekuce za manžela?

Ahojte.. prosím, dokázala by mi některá z vás poradit? potřebuji rychle radu a nevím kde bych ji tak rychle sehnala.. jde o to, tchán má velké dluhy o kterých nikdo nevěděl, resp. o tom, že nic neplatí. pak se to provalilo a teď volá mojí tchýni na mobil, do práce, prostě všude společnost Cetelem, že jestli nezaplatí dluh za manžela do zítra! pošlou šéfovi dopis a budou jí to strhávat ze mzdy… myslím si ale, že by nejdřív společnost měla podat žalobu a měli by jeho, popřípadě ji jako manželku a spoludlužnici osoudit, následně předat exekutorovi a pak teprve jim něco brát ne? němůže si prostě jen tak společnost Cetelem nařizovat exekuci ze mzdy,že?? díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3400
19.9.11 19:45

Ne, nemůžou. Pokud jim nic nepodepsala (protože můžeš jako dlužník podepsat věřiteli i srážky ze mzdy, ale to si nemyslím, že bude tento případ). Musí jít nejdřív k soudu návrh na platební rozkaz a až pokud nezaplatí, tak po právní moci k exekuci.

Ale jinak tedy doporučuji co nejdřív doplatit případně se dohodnout. Ve chvíli kdy podají návrh k soudu, tak už platíš náklady právního zastoupení a to se liší podle dlužné částky, ale počítejte, že se začíná tak na 8tis. navíc. + úroky + úroky z prodlení. U těchto společností to jsou pak šílené rakety.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.9.11 20:06

Před pár lety jsem u této společnosti pracovala, ne přímo ve vymáhacím odd. Cetelem má asi 4 vymáhací fáze a exekutor je až to nejkrajnější řešení. Nejdříve to vymáhání pohledávek řeší operátoři na odd.pohledávek, kteří těm dlužníkům volají a snaží se je přesvědčit, aby zaplatili a popř s nima mohou i dohodnout rozložení splátek. Domluva je pro ně lepší řešení, než tam hned poslat exekutora. Pokud ten člověk není k zastižení, tak mohou kontaktovat i ostatní členy rodiny a zjištují si na ně tel.čísla na nebo nebo i od sousedů. Když ten člověk po X výzvách nereaguje, tak teprve je to postoupeno dál a krajním řešením je ten exekutor. Ten tchán nepracuje, že chtějí peníze strhávat tchýni?

• Citovat
  • Upravit
882
19.9.11 20:19

on podniká, takže nemá plat a nemají mu to z čeho ztrhávat.. jsou na tom docela špatně, jemu nejdou kšefty a ještě živí babičku.. občas tam něco pošlou, ale ne tolik, kolik mají splátky.. ona je tam snad uvedena jako spoludlužník, víc asi nic… každopádně ji dnes nějaká ženská vyhrožovala do telefonu, že jestli to ona zítra celé nezaplatí, pošle dopis do práce ať ji to ztrhávají z platu a pokud její šéf nebude, tak mu udělají už nevím co.. no tchýně je z toho hotová.. sama má placení, která ale platí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.9.11 20:28

Přijde mi to divný, měli by to poslat písemně a tam uvést datum splatnosti a výši splátky 8-o Nemůžou jen tak zavolat zaměstnavateli tchýni a nařídit mu, at jí to strhává z platu. Musel by to nařídit soud a pak mu to pošlou písemně.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.9.11 20:35

Jinak pokud jsou manželé a on nemá peníze na účtě, tak jeho dluhy musí zaplatit bohužel manželka. Stává se to i po rozvodu, že on naseká dluhy v manželství a ona to pak x let za něj splácí. :cert:

Ted mimo téma…Můj tchán taky kolikrát platil dluhy za tchýni, pt ona je v invalidních důchodu a neměla to z čeho zaplatit a musí jí nechat živ.minimum. Ted dokonce na něm vysoudila nějaké výživné, pt on má našetřeno na účtě před milion a ona bere jenom ten důchod a to jí nestačí. Peníze co dostala za prodej bytu po rodičích umrskala za rok a ted dělá ze sebe chudáčka. V dnešní době snad ani nevyplatí vdávat, leda si předtím rozdělit majetek.

• Citovat
  • Upravit
8283
19.9.11 20:50

Kamarádka je v podobné situaci, manžel měl exekuci ale neměli co mu vzít tak udali exekuci kamarádce na účet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1894
20.9.11 13:36

ahoj taky se přidám. manžel před svatbou rušil z rodiny a teď přišel exekuční příkaz na náš byt který jsme si pořídili jako manželé? jak to že do toho zatahují i mne když s tím nemám nic společného, Dělal ručitele v době kdy byl svobodný :cert: :cert: :cert: . Díky za radu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.9.11 13:42

dluhy

I já jsem bohužel zaplatila za bývalého manžela dluhy zhruba za 200tisíc, už jsme byli nějakou dobu rozvedeni ale protože v manželství nasekal spoustu dluhů a poté dlouho nepracoval, vše jsem zaplatila já. Vždy mi přišla exekuce na plat a já se děsila každé obálky s pruhem :twisted: :cert: :evil:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.9.11 15:28

Hrozný, že se dluhy platit, i když jsou ti lidi rozvedení :cert:

Moje kámoška chodila s týpkem, který dlužil necelých 100 tisíc na různých kreditních kartách. Jelikož chtěli stavět barák a vzít si hypotéku, tak se chtěli těch dluhů zbavit. Ona si proto vzala v bance úvěr na těch 100 tisíc, aby byli bez dluhů. Nakonec to dopadlo tak, že se asi po roce rozešli a ona to stále splácí. On se prý oženil a má trojčata, takže od něj už neuvidí ani korunu :pocitac: Člověk by neměl být tak důvěřivý, aby si vzal za někoho úvěr nebo někomu ručil, i když je to příbuzný. Nikdy nikdo neví, co bude za pár let, ale dluhy zůstanou!!! :pocitac: :cert:

• Citovat
  • Upravit
125
20.9.11 15:38

Bohužel nejsou jediní, kteří hrozí exekutorem, aniž by k tomu měli v ruce jediný papír. Podobným způsobem postupuje například M.B.A. Finance a řada dalších společností, které posílají obálku s nadpisem exekuce, aby co nejvíc lidí vidělo, že máš ostudu. Jenže s klasickou exekucí to nemá vůbec nic společného!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
125
20.9.11 15:42
Anonymní píše:
Hrozný, že se dluhy platit, i když jsou ti lidi rozvedení :cert:Moje kámoška chodila s týpkem, který dlužil necelých 100 tisíc na různých kreditních kartách. Jelikož chtěli stavět barák a vzít si hypotéku, tak se chtěli těch dluhů zbavit. Ona si proto vzala v bance úvěr na těch 100 tisíc, aby byli bez dluhů. Nakonec to dopadlo tak, že se asi po roce rozešli a ona to stále splácí. On se prý oženil a má trojčata, takže od něj už neuvidí ani korunu :pocitac: Člověk by neměl být tak důvěřivý, aby si vzal za někoho úvěr nebo někomu ručil, i když je to příbuzný. Nikdy nikdo neví, co bude za pár let, ale dluhy zůstanou!!! :pocitac: :cert:

tohle se stalo kamarádce taky, ale ona to po svým expartnerovi nakonec vymohla! :-) našla jednu společnost, která za to ani nic nechtěla - všechno šlo k soudu, advokát se o případ kompletně postaral a ona dostala svoje peníze. A její expartner jen „mrkal na drát“! :dance: Myslel si asi, že chodil s nějakou pipinou, která mu ty peníze dá, nebo co! to se teda chlapec hooooooooodně přepočítal!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12862
20.9.11 15:43
Diggy píše:
ahoj taky se přidám. manžel před svatbou rušil z rodiny a teď přišel exekuční příkaz na náš byt který jsme si pořídili jako manželé? jak to že do toho zatahují i mne když s tím nemám nic společného, Dělal ručitele v době kdy byl svobodný :cert: :cert: :cert: . Díky za radu.

Máš, jste manželé, vytváříte sjm, z toho můžou pohledávku uspokojit, nemůžou na tvůj výlučný majetek, který není součástí sjm.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
125
20.9.11 15:55
mag píše:
Diggy píše:
ahoj taky se přidám. manžel před svatbou rušil z rodiny a teď přišel exekuční příkaz na náš byt který jsme si pořídili jako manželé? jak to že do toho zatahují i mne když s tím nemám nic společného, Dělal ručitele v době kdy byl svobodný :cert: :cert: :cert: . Díky za radu.
Máš, jste manželé, vytváříte sjm, z toho můžou pohledávku uspokojit, nemůžou na tvůj výlučný majetek, který není součástí sjm.

navíc ručitelství je složitá věc - banka nejde po tom, kdo dluhy nasekal, ale po ručiteli. V tom je smysl ručitelského závazku. V tomhle článku píšou, jak v takovém případě postupovat. Kdyby to někomu pomohlo… :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50147
20.9.11 15:57
Karolina111 píše:
mag píše:
Diggy píše:
Máš, jste manželé, vytváříte sjm, z toho můžou pohledávku uspokojit, nemůžou na tvůj výlučný majetek, který není součástí sjm.
navíc ručitelství je složitá věc - banka nejde po tom, kdo dluhy nasekal, ale po ručiteli. V tom je smysl ručitelského závazku. V tomhle článku píšou, jak v takovém případě postupovat. Kdyby to někomu pomohlo… :palec:

Máš úplnou pravdu :palec: Je to docela pitomý, že tomu dlužníkovi nic nevemou a jdou rovnou za ručitelem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel