Exekuce a prověření nájemního bytu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
13.7.10 15:11

nooo to je sice hezky,ale jak se pak ma clovek branit

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.7.10 15:12

jeste kdyz jsem tam volala a mluvila se spojovaterlkou a zjsitovala zda mam exekuci u nich,rikala ano to a to jmeno,vidim,ze tady mame nachystane (a ted si nejsem jista co rikala)prikazy ktere budou odchazet dneska nebo zitra

• Citovat
  • Upravit
1748
13.7.10 15:13
sophinka píše:
já bych řekla , že tohle je exekutor -podnikatel ( nevím jak to nzvat jinak) ne soudní exekutor

tak trochu je, nicméně to nic nemění na faktu, že za každý jeho úkon naskakujou peníze dál…

jinak samozřejmě bez příslušných papírů nepouštět do bytu

jinak jedné v práci se stalo, že jí zablokovali účet (jinak než po neodchozích platbách z banky se o tom nedozvědela) kvůli 150,– na Fú, které ve skutečnosti vůbec neměla platit :cert: :cert: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2785
13.7.10 15:13

exekutor se musí před vstupem do bytu prokázat bud soudním rozhodnutím, nebo rozhodčím nálezem-pokud to byl rozhodčí soud.
Je ale dle mě dost zbytečný někam na soud chodit cokoli zjišťovat, nijak Ti to nepomůže-teď už je to v rukou exekutora.
Určitě tam byla nějaká lhůta na odvolání, tu jsi ale zřejmě propásla,když jak píšeš jsi nedostávala poštu-uzavřeli to bez Tebe.
Jednej už opravdu jen s tím exekutorem…je jedno jestli písemně nebo telefonicky-výsledek bude stejně už jen na jeho dobré vůli-bohhužel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.7.10 15:16

ted mi jeste psala znama prej je nejaky paragraf,ze kdyz se chci s exekutzorem domluvit a platit a budu neco platit nesmi mi brat veci,alew to se mi nezda

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.7.10 15:41

ahoj, jen s tou obavou, ze ti exekutor prijde. znama ted vypravela, ze mela najemnika, co mel exekuce. Exekutor se tam po nem ptal, jestli tam bydli, sice jim to jiny najemnici potvrdili, ale znama ho tam nehodlala pustit, nebot se bala, ze by pobral i veci, co nejsou toho najemnika (treba kuchyn. linku nebo tak neco)… takze jeste zalezi mozna i na majiteli bytu ;-)

• Citovat
  • Upravit
5463
13.7.10 15:47
sophinka píše:
pak bych ještě žádala soudní rozhodnutí s právní mocí… a je mi záhadou,že ti nic nepřišlo,protože to,že bude soud by ti vědět měli dát.....

Tak to se pleteš pracovala jsem v advokátní kanceláři podávala jsem žádosti na exekuci k soudu apod.A oni nemají povinost tě informovat,že probíhá exekuce na tvoje jméno ani žádnou pozvánku k soudu tohle probíhá bez tebe.Exekutor,aby mohl obstavit účet musí mít usnesení soudu s právní mocí a pak může obstavovat a to vše má exekutor ty pouze dostaneš do ruky ex. příkazy a tam vidíš co ti exekutor zablokoval jaký majetek byt,pozemek apod…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5463
13.7.10 15:55

A od koho máš tu exekuci? Jak se ten dotyčný jmenuje?Podle toho zjistíš zda je to soudní exekutor nebo ne.
A to také záleží na věřiteli kam tu žalobu dá k jakému soudu.Každý exekutor má smlouvu s nějakými společnosti a pro ně vymáhá peníze.My jsme třeba měli uzavřenou smlouvu pro Raifku,eurotel,ge money apod.A šli k nám i lidí z druhé strany republiky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5463
13.7.10 15:57

Podívej se sem soudní exekutoři

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka
13.7.10 15:57
sexyfraga píše:
sophinka píše:
pak bych ještě žádala soudní rozhodnutí s právní mocí… a je mi záhadou,že ti nic nepřišlo,protože to,že bude soud by ti vědět měli dát.....
Tak to se pleteš pracovala jsem v advokátní kanceláři podávala jsem žádosti na exekuci k soudu apod.A oni nemají povinost tě informovat,že probíhá exekuce na tvoje jméno ani žádnou pozvánku k soudu tohle probíhá bez tebe.Exekutor,aby mohl obstavit účet musí mít usnesení soudu s právní mocí a pak může obstavovat a to vše má exekutor ty pouze dostaneš do ruky ex. příkazy a tam vidíš co ti exekutor zablokoval jaký majetek byt,pozemek apod…

píšu o tom ,že třeba -teoreticky… na mě může někdo dát žalobu pro neplacení a soud přece nemůže rozhodnout na základě toho,že někdo říká,že mu dlužím,že to tak je. Co když já mám doma výpisy z banky(složenky) že platím včas a řádně.Proto mě přece musí soud vyzvat ať se k dané věci vyjádřím…samozřejmě pokudnepřijdu ,rozhodne beze mě.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.7.10 16:00

Upřímně, staráš se trochu pozdě.
Navíc pokud manžel také splácí exekuce, tak je jasné,že tenhle exeturo bude chtít „urvat“ co nejvíc na svojí exekuci.
Chápu,že je asi složité platit exekuci z rodičáku, na druhou stranu peníze jste si půjčili a se splácením jste si až do exekuce asi moc hlavu nelámali.
Vím,že i z blbých 200,–- Kč to nakonec může být několik tisíc, jen proto že to člověk nechal vyhnít…

• Citovat
  • Upravit
27009
13.7.10 16:00

Na tohle bych byla opatrná…je vůbec ta exekuce oprávněná?Nečetla jsem celé vlákno…nám takhle jendou na manžela přišlo od soudu exekuce ne moc vysoká,ale přišla.Nevěděl za co,předtím nic nepřišlo no tak začal lítat a bylo to neoprávněné!Takže ještě že si vše vyběhal atd.
A z druhé strany,minulý rok mu nezaplatil jeden zákazník a je to ěmsíc přišlo od soudu že ty peníze z něj konečně dostali a taky manža vůbec nevěděl že nějaký soud probíhá :nevim: :nevim: :nevim: staral se o to jeho právník.
Každopádněby ti exkutor neměl zabavit normální věci ne jako pračka atd ale nevím nevyznám se v tom!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5463
13.7.10 16:16
sophinka píše:
sexyfraga píše:
sophinka píše:
Tak to se pleteš pracovala jsem v advokátní kanceláři podávala jsem žádosti na exekuci k soudu apod.A oni nemají povinost tě informovat,že probíhá exekuce na tvoje jméno ani žádnou pozvánku k soudu tohle probíhá bez tebe.Exekutor,aby mohl obstavit účet musí mít usnesení soudu s právní mocí a pak může obstavovat a to vše má exekutor ty pouze dostaneš do ruky ex. příkazy a tam vidíš co ti exekutor zablokoval jaký majetek byt,pozemek apod…
píšu o tom ,že třeba -teoreticky… na mě může někdo dát žalobu pro neplacení a soud přece nemůže rozhodnout na základě toho,že někdo říká,že mu dlužím,že to tak je. Co když já mám doma výpisy z banky(složenky) že platím včas a řádně.Proto mě přece musí soud vyzvat ať se k dané věci vyjádřím…samozřejmě pokudnepřijdu ,rozhodne beze mě.

Ten kdo podává žalobu tedy věřitel musí doložit,že mu dlužíš peníze takže podepsanou smlouvu,potom dokládá,že ti byla několikrát poslána upomínka na placení dluhu apod.A pokud ti někdo dá exekuci a ty jsi to zaplatil tak samozřejmě to musíš doložit a pokud to doložíš,že to bylo uhrazeno před podáním žaloby neplatíš nic ani soudní poplatky to platí věřitel.Ale musí to být uhrazeno PŘED podáním žaloby po podání žaloby máš smůlu.Platíš u vzniklé náklady soudu a ex.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka
13.7.10 16:24

tak to je síla. takže můžeš mít zaplaceno a přesto můžeš mít exekuci. tedy teoreticky …stačí ,že např věřitel ví že se zdržuješ na jiné než trvalé adrese a přesto ti schválně bude posílat upomínky tam. soud tě nevyzve a ty dojdeš k exekuci jak slepý k houslím 8-o

• Citovat
  • Upravit
5463
13.7.10 16:31

Sophina- proč by to dělali pokud jim nic nedlužíš?Oni ty soudní poplatky a ex.poplatky jsou dost vysoký takže nikdo nemá důvod podávat ex. bez důvodu.
Třeba příklad jistina 21 tisíc náklady ex. a soudu 56 tisíc… a to není sranda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel