Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
sophinka píše:
tak to je síla. takže můžeš mít zaplaceno a přesto můžeš mít exekuci. tedy teoreticky …stačí ,že např věřitel ví že se zdržuješ na jiné než trvalé adrese a přesto ti schválně bude posílat upomínky tam. soud tě nevyzve a ty dojdeš k exekuci jak slepý k houslím
no naše zkušenost jedna taková je no jednalo se o něco co zaplacené bylo.Naštěstí to manžel dohledal a doložil a pak si to museli zaplatit sami
proto já si všechno co zaplatím tak schovávám co kdyby…
PS:tohle manžela bylo staré už pár let to jsem se ještě ani neznali!
sexyfraga píše:
Sophina- proč by to dělali pokud jim nic nedlužíš?Oni ty soudní poplatky a ex.poplatky jsou dost vysoký takže nikdo nemá důvod podávat ex. bez důvodu.
Třeba příklad jistina 21 tisíc náklady ex. a soudu 56 tisíc… a to není sranda
já nevím
to je čistě teoretická rovina ![]()
Crystal87 píše:sophinka píše:no naše zkušenost jedna taková je no jednalo se o něco co zaplacené bylo.Naštěstí to manžel dohledal a doložil a pak si to museli zaplatit sami
tak to je síla. takže můžeš mít zaplaceno a přesto můžeš mít exekuci. tedy teoreticky …stačí ,že např věřitel ví že se zdržuješ na jiné než trvalé adrese a přesto ti schválně bude posílat upomínky tam. soud tě nevyzve a ty dojdeš k exekuci jak slepý k houslímproto já si všechno co zaplatím tak schovávám co kdyby…
PS:tohle manžela bylo staré už pár let to jsem se ještě ani neznali!
U nás to bylo podobně po tátovi chtěli zaplatit nějakou pojistku za půl roku i když ji už zrušil mimochodem byla to pojišťovna Amciko(nedoporučuji!!) jednání šílený(žádný) komunikace na úrovni ZŠ no děs! Hrozili exekucí i t předali nějaké firmě ale nebylo to řešeno přes soud, čili se to k soudu dalo a my vyhráli naštěstí ![]()
Ono je jiný to předat vymahačské firmě a exekutorovi.Vymahačská firma je někdy dost drsná,aby docílili svého ![]()
Neslo o pujcky, sve zavazky vuci bankam si plnim.
Jde o telefonicu O2, u ktere jsme meli v nasem prvnim najmu pevnou a internet,ale kdyz jsme se v roce 2006, pisemne jsem pevnou linku rusila.
Hele muzu se zeptat od jakeho exekutora to mas od O2????Je to divne ze se nejde domluvit.
spolecnost je o2, exekutro je exekutroky urad prerov.
primo tady
http://www.exekuce.cz/
jinak moc moc moc poprosim,nemate tam nekdo naaahodou znameho,ktery by nam pomohl v tom ukecat splatky na 1000???????????????????
Tak pohledavky davaji asi k vice uradum.Ale fakt me prijde divne ze se nemuzete dohodnout.Ja jsem udelala taky kravinu nevyrovnan ucet u 02 a domluva byla v pohode.Ale zalezi asi kdo to ma. ![]()
Ono je to asi fakt o lidech. i kdyz i ten pravnik se divil,.ze nepristoupili na navrh…
Ale je fakt,že jsme posílali do Přerova taky věci ohledně eurotelu nyní telefonika.Tam záleží na tom kdo koho zastupuje a každá advokátní kancelář může mít třeba jen část na starost.
Pošli tam dopis popiš svojí situaci a navrhni řešení vše doporučeně a oni ti na to odpovědí a určitě to schválí my jsme vyhověli pokaždé sepsal se exekutorský zápis kde se to podepsalo a nesměla jsi vynechat ani jednu platbu
sexyfraga píše:
Ale je fakt,že jsme posílali do Přerova taky věci ohledně eurotelu nyní telefonika.Tam záleží na tom kdo koho zastupuje a každá advokátní kancelář může mít třeba jen část na starost.
Pošli tam dopis popiš svojí situaci a navrhni řešení vše doporučeně a oni ti na to odpovědí a určitě to schválí my jsme vyhověli pokaždé sepsal se exekutorský zápis kde se to podepsalo a nesměla jsi vynechat ani jednu platbu
spojovatelka prepojila hovor na volneho operatora,ale ten nei ochotny
Spojovatelka na tu se vykašli posílej vše písemně v doporučeném dopise a kopii si nech.Ať máš nějaký doklad,že si s nimi jednala.
Jedna paní nám psala dopis do advokátní kanceláře o splátkový kalendář a popsala tam 2 stránky o tom v jaké bídě žije apod dluh měla cca 100 tisíc a chtěla splácet 100,– tak na to se nepřistoupilo.
Taky ta splátka musí být úměrná dluhu.
On většinou chce splatit co nejdřív jistunu a náklady exekuce a poplatky můžeš splácet delší dobu.Protože ty se ti už nenavyšují ,ale jistina ti stále roste nahoru úrokami.
No tak ja nechci platit stovku, psala jem ze je tam cca 35 000a ctela jsem 1000.
v okolí vím o daleko vetších cástkách a placení 1000
No to bude mozna ten zadrhel.Budete muset castku zvednout trebaq to pro ne neni adekvatni na dluh 35000.