Exekutoři hledali mého exmuže

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2289
18.12.15 09:42
@Anonymní píše:
My jsme zadny movity majetek nenabyli…a ani do ted nevim kolik toho vseho(dluhu) ma protoze fakt nereagoval na dopisy smsky nic, ani nechodil k soudum…jeste jsem nekde nasla ze sjm by se mela dat upravit i do tri let po rozvodu

Já bych se v tomhle případě fakt obrátila na nějakého právníka, nebo právní poradnu. Teda, pokud bude chtít ten exekutor něco vymáhat, třeba jen chtěl zjistit, kde exmanžel teď pobývá, ale jestli se oháněl tou tříletou lhůtou, tak bych se taky bála, že jo. Myslím, že tohle člověk sám nevymyslí. Klika by byla, kdyby se našel někdo s patřičným vzděláním přímo tady :) Držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.12.15 09:44

@martina.se v manzelstvi ne ne, ovšem v rozvodovem rizeni vim ze nemel zaplacenou pojistku na auto…ale ta exekuce se tyka dluhu
pred manzelstvim

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.12.15 09:46

@xxpav.ka tak to by bylo samozrejme nejlepsi, ale sance asi minimalni :D nedokazu si predstait, ze bych za toho chudaka, ktery sa chova jako sprominutim bezcharakterni hajzl, mela platit jeho dluhy, ktere on nehodla nijak resit a je naprosto spokojeny a bez nervu a stresu :,(

• Citovat
  • Upravit
18.12.15 10:18
@Anonymní píše:
to jsou povahy…fakt nekteri lidi jsou divni…proc si tak porad zneprijemnovat zivot kdyz to jde i slusne, treba se jen uskromnit..neco jineho taky je kdyz se to stane omylem ci nestastnou nahodou ale porad se to da resit podle me teda.. :zed:

No můj manzel mel celkem pěkný výplaty. Žili bychom si moc pěkně, kdyby mu nechodila jedna exekuce za druhou a nemel X splátek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.12.15 10:19
@MilijonDolarBejby píše:
No můj manzel mel celkem pěkný výplaty. Žili bychom si moc pěkně, kdyby mu nechodila jedna exekuce za druhou a nemel X splátek

a proč si bral pujcky kdyz teda mel peknou vyplatu? :think:

• Citovat
  • Upravit
243
30.12.15 03:22

Klid. Sice novela Obcanskehoo zakoniku s podobnymi vecmi zamavala, ale ve Vasem pripade jste mimo ni. Dluhy vznikly pred jeji platnosti a zakon nesmi jit retroaktivne. Ale nepodcenujte to. Exekutor je muze, a s velikou pravdepodobnosti to udela, zkusit vymahat i po Vas. A bude spolehat na to, ze se treba nebudete umet branit. Proste na nic necekejte a jdete do pravni poradny pro lidi v nouzi. Je jich rada, najdete je podle regionu snadno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.12.15 03:32

Ahoj :mavam: Narazila jsem na toto tema tak ho hned vyuziji. Prisel dopis z Kruku na mou adresu, ale na jmeno byvaleho. Nevidela jsem ho 7 let, nikdy u nas nemel tr. bydliste a je zbaveny rodicovske zodpovednosti. Ted sedi v base. Dluhy ma u nebankovek a psal tam zrejme sve jmeno, ale mou adresu. Mam se pripravit na nejake problemy? Co myslite? :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
243
30.12.15 14:21

Nemyslim. Pokud jste dlouhou dobu rozvedeni, netyka se Vas to. Muze ovsem jit o vymahani nejakeho letiteho dluhu, ktery vznikl v dobe, kdy u Vas ex bydlel. Ten by mohl byt promlcen, nicmene ani dlouha doba automaticke promlceni neznamena, je to slozitejsi. Promlceni se musi namitnout, doklady mohly byt dorucovany soudem urcenemu opatrovnikovi, atd. Navic ani promlcenim pohledavka nezanika. Z jakesi pravni opatrnosti muzete napsat vymahacske firme, ze na adrese, kterou obesilaji, nikdo takovy nebydli. Samozrejme doporucene a uschovejte podaci listek a kopii. Je lepsi byt trochu ve strehu v podobnych pripadech, ale velkou hlavu si z toho nedelejte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel