Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@kate02 píše:
By mě zajímalo, jak to teda jeNa mě se třeba babička dívala jak na cvoka, že ji nosím na pravým rameni…
![]()
A všem děkuju za tipy.
Ja bych na pravym rameni nesnesla!
![]()
Necetla jsem ostatni komentare, ale ja jsem take levak, kabelku nosim na pravem rameni a nikdy mi teda nevadilo ze je zip vzadu, pokud ti to vadi neni nic jednodussiho nez kabelku otocit
Jsem pravák a nosím kabelku na pravém rameni, mám dvě kabelky, jednu pouze přes rameno a druhou přes hlavu (také jí nosím na pravém boku). Obě kabelky mají zipy tak, že když pokrčím(nebo natáhu) pravačku tak ho rozepnu. Mají ho vepředu. Jsou to noname kabelky i když ta jedna stála litr (když jsem jí kupovala tak jsem vůbec nevěděla jak se pohybují ceny) a je z kůže.
Ja nosim kabelku na predlokti. Pokud to neni vylozene „ramenni“zalezitost
a tu pak nosim, jako pravak, na pravem rameni
Jsem pravák a kabelku nosím na levém rameni. Kdysi jsem nosívala na pravém, ale logicky jsem od toho ustoupila - když chci něco pravou rukou vyndat z kabelky, je pro mě přirozenější sáhnout doleva.
Jsem taky levačka, kabelku nosím vždy na pravém rameni a když potřebuju něco vyndat, tak ji vždy sundavám. Umístění zipu mi nevadí.
Tak mi to nedalo a chtěla jsem zjstit co mám vlastně za kabelku. Tu svojí jsem nenašla (je už více jak šest let stará), ale je to značka SEKA. Našla jsem hodně podobnou http://www.belona.cz/…a-0185-2809/ a pokud se nepletu tak má zip správně, pro ty co jí chtějí nosit na pravém rameni.
Tak já jsem levák a kabelku nosím na levém rameni.Je mi jedno kde je zip, kabelku sundávám když v ní něco chci.
Jsem levák a nosím kabelku na levém rameni. Stejně ji ale vždy musím sundat, protože než něco najdu, je to na dlouho. Když jsem byla u soudu, vězeňský policista, po tom co jsem vysypala obsah řekl: „tohle nikdy nepochopím“ a volal kolegu, ať se jde podívat, jak tam zvládnu tu horu věcí naskládat ![]()
@kate02 Taky sem levák, tohle jsem však nikdy neřešila.
Obecně, když máš zip vpředu vzniká jeden drobný problém - sice, když hodně odtáhneš lokat a pravou rukou si kabelu podržíš, levou ji z levého ramene dokážeš rozepnout, pak ale stejně nic moc nevylovíš, pokud se nebojíš, že kabelku brzo vyrveš z popruhů.
Jednodušší je mít ji na rameni tak, aby byla zipem dozadu a zip pak rozepínat druhu rukou - přes tělo. Tzn. mám kaabelu na levém rameni zipem dozadu, rozepnu ji pravou rukou. Ovšem problém s problematickým lovením obsahu přetrvává. ![]()
Jinak dle ortopeda by se kabelka (když už ke kostýmu nemohu mít batoh
) měla nosit pouze na rameni, nikoli na předloktí, a ramena pravidelně střídat, aby nedocházelo k jednostrannému přetěžování zad a jejich následnému vychylování.
Takže moje rada zní - zakladatelko, vrať se k batohu ![]()
@Amber_1977 píše:
Jinak dle ortopeda by se kabelka (když už ke kostýmu nemohu mít batoh) měla nosit pouze na rameni, nikoli na předloktí, a ramena pravidelně střídat, aby nedocházelo k jednostrannému přetěžování zad a jejich následnému vychylování.
Takže moje rada zní - zakladatelko, vrať se k batohu
no ono to tak nakonec možná dopadne
![]()
Jsem pravák, kabelku nosím na levé ruce (předloktí) a nebo v ruce. Jinak pokud je to nutné dám si jí na levé rameno. ![]()
a teď si díky vám připadám divně
kabelku mám takovou http://www.wayfarer.cz/multimedia.php?… (světlejší). I ta aplikace souhlasí s tím, že se nosí na levém rameni ![]()
Jinak tedy pokud je mi známo, se kabelka má „správně“ nosit na předloktí (nevím, jestli se rozlišuje na levém nebo pravém). Pokud se to teda bere podle Francie
@Žirafátko Já nosím - pokud má malé ouška jako ta tvoje kabelka - buď na předklotí a nebo v ruce. Jinak bych měla tu kabelku přece nacpanou v podpaží. ![]()