Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
V obchodě jsem si objednala expresní doručení mezi 18:00 a 22:00.
Dřív nikdo nebyl doma.
V práci nemůžu zvedat telefony ani mít telefon u sebe a z toho důvodu mi balíček nedorazil, protože se mi kurýr nedovolal.
Mají na toto právo?
A byl nekdo doma..? me kdyz se nedovola tak stejne zazvoni..z PPL
Podle mě doručení (jakékoli) nemůže uvíznout na nedovolání adresáta!!! Uvízne pouze v nezastižení na uvedené adrese…
Takže bych podala určitě stížnost!
Samozřejmě, já to dnes řeším a bylo mi napsáno, že pokud se mi nedovolá, nehodlá přijet.
Nedovolá se mi určitě, já ten telefon zvednout nesmím.
@pannda Je to tak, i když se jedná o express doručení ve večerních hodinách?
@Sany80s píše:
@pannda Je to tak, i když se jedná o express doručení ve večerních hodinách?
To už je na podmínkách dopravce ne? ![]()
@zvidavajanca Já ani netuším, co je to za dopravce.
Nakupovala jsem u e-shopu a oni to nějakému dopravci dali.
@Sany80s nemají. Doručení nezáleží na zavolání, ale na zastižení na dané adrese.
Tak to si bude záležet na konkrétním dopravci. Ale čistě z mojí domněnky - já, kdybych měla někam vézt baliček v takto pozdních hodinách (třeba ani ne v těch 18, ale třeba po 20. hodině), tak bych asi taky vyžadovala ještě domluvu předem. Ten výjezd přece jen něco stojí a ten člověk tam bude muset jet večer, tak bych prostě chtěla vědět, že když už tam teda někoho s tím balíkem pošlu, tak tam určitě bude někdo, kdo ho převezme. ![]()
Taky mi to už jeden dopravce udělal - nevzala jsem telefon, tak mi to nepřivezl. Pak jsem mu tedy volala, když jsem si toho všimla a on, že už je někde mimo a přiveze to zítra. Přivezl to následující den a říká mi 180,– Kč. Tak mu říkám, že 180 to sice je, ale euro (zásilka ze zahraničí). Tak někam volal, co s tím a prý, že to nemůže předat, že eura brát nesmí (ač jsem je zrovna měla doma a mohla to zaplatit), a na koruny mu to takhle na dálku nepřepočítají (nejdřív tedy začal přemýšlet, jaký je kurz, ale to jsem mu říkala rovnou, že to přece nebudeme střílet od boku). Tak, že to musí odvézt a doručí to později. Asi 3,4 dny nic, pak jsem znovu volala dopravci a prý vůbec neví, kde balíček je. Tak jsem volala někam výš a prý to není zaplacené a vrací to adresátovi, protože to neumí přepočítat. Tak jsem volala odesílateli, že mu to pošlu převodem a on ten balíček u nich uvolnil jako zaplacený. Šílený proces to byl… ![]()
Večerní doručení
Objednejte v pracovních dnech do 15:30 a zboží skladem Vám bude dodáno ve stejný den v časovém rozmezí 18:00 – 22:00 (přesný termín s Vámi dohodne telefonicky přepravce po vyzvednutí zásilky).
Je tam toto, ale není to v podmínkách obchodu a popravdě obrazí se to až po kliknutí na otazník vedle nápisu večerní doručení, já klikla na večerní doručení a tím to pro mě haslo.
Dnes řeším, proč to nemám doma a byly mi podány tyto informace:
1,Následující den Vás kontaktoval kurýr přepravní společnosti. Nezvedala jste mu telefon. Toto je nejaktuálnější informace od přepravní společnosti a také důvod, proč Vám zásilka nebyla doručena.
Chci vědět, jestli mají právo mi to z tohoto důvodu nedoručit.
2, Vaše zásilka bude dnes opět doručována, pokud nebudete brát telefon, doručení proběhne opět následující pracovní den
Dnes nikdo nevolal.
Chci vědět, jestli jsem v právu, protože to chci řešit.
Příspěvek upraven 06.01.16 v 18:29
@Tunrida Já ten termín sama zaškrtla z několika možností. Dopravce nebyl ani uveden, doteď netuším, co je to za firmu.
@Sany80s píše:
@Tunrida Já ten termín sama zaškrtla z několika možností. Dopravce nebyl ani uveden, doteď netuším, co je to za firmu.
V tom případě bych teda zavolala tomu, od koho jsem to objednávala, aby mi sdělil jakému dopravci to předal abych se s ním následně mohla domluvit.