Expresní doručení

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3711
6.1.16 18:38
@svecovaveru píše:
V tom případě bych teda zavolala tomu, od koho jsem to objednávala, aby mi sdělil jakému dopravci to předal abych se s ním následně mohla domluvit.

Tak tak, nebo uvedla, že má dojet bez zavolání. :nevim: Nebo telefon na někoho jiného, dko řekne, že mezi 18-20-22 někdo bude doma.

A jestli seš v právu - když nevíš podmínky doručení (i eshop má mít nějaké podmínky pro dodání), tak nevíš ani svoje práva, resp. jejich povinosti. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12936
6.1.16 18:39

@svecovaveru Mně už ani tak nejde o to, abych to měla doma. Je mi fuk, zda to budu mít zítra nebo za týden, pokud to nedošlo včera.
Jde mi spíš o to, jestli mají právo to udělat. Včera jsem na to čekala až do těch desíti, dnes večer už to express nepotřebuji :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12936
6.1.16 18:40

@zvidavajanca Podmínky e-shopu jsem četla, tam tyto situace vůbec takto podrobně neřeší.
Manžel je na horách s dětmi, takže jsem doma sama.
A teď už mi fakt nejde ani tak o ten balíček jako o způsob té komunikace.
V okamžiku, kdy mi ten balíček nedošel včera večer nebo dnes dopoledne, tak už ho můžu mít třeba za měsíc.
Jde mi fakt jen o to, jestli si dle zákona obhájí to, že jsem nezvedla telefon, tak nepřijeli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3711
6.1.16 19:02
@Sany80s píše:
Jde mi fakt jen o to, jestli si dle zákona obhájí to, že jsem nezvedla telefon, tak nepřijeli.

Pochybuju, že něco jako doručování zásilek řeší zákon :nevim: Od toho jsou přepravní podmínky firmy. Ta by se měla sama v podmínkách bránit, jak je to v případě, že nejsou dommluveny podrobnosti pro doručení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
6.1.16 19:31

@Sany80s No a proč jsi tedy tomu kurýrovi nevolala obratem zpátky, když jsi zjistila, že ti někdo volal? :nevim:
Teď bys teda ale fakt měla komunikovat s dopravcem, ne s prodejcem. Minimálně jedno telefonní číslo máš, tak zavolej na něj a domluv se, co dál.

• Citovat
  • Upravit
9166
6.1.16 20:06
@Sany80s píše:
@pannda Je to tak, i když se jedná o express doručení ve večerních hodinách?

určitě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
6.1.16 20:09
@zvidavajanca píše:
To už je na podmínkách dopravce ne? :nevim:

Mě logické nepřipadne, aby doručení balíku záviselo na provolání příjemce…Samo, že se tak jistí, když má přesně stanovenou trasu, ale přece nevynechá doručovací adresu, když se náhodou nedovolá..
V podmínkách dopravce by to rozhodně stanoveno být nemělo..
Můj názor…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12936
6.1.16 20:21

@Tunrida Protože jsem měla mobil vypnutý až do večera. V práci ho používat nesmím, takže ho vypnu a zapomínám zapnout.
A v tuto chvíli mě vlastně ani nezajímá, zda vůbec ten balíček dostanu. Já ho potřebovala doručit včera, takže v tuto chvíli tu neřeším to, zda tu věc budu mít a jak byste řešili to, aby mi to vůbec došlo.
Potřebuji vědět, zda se někdo setkal s tímto přístupem a pokud ano, zda si tento postup v případě stížnosti ubrání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12936
6.1.16 21:21

Ještě mám jeden dotaz.
Týká se tato problematika ČOI nebo ČTÚ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...