Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@svecovaveru píše:
V tom případě bych teda zavolala tomu, od koho jsem to objednávala, aby mi sdělil jakému dopravci to předal abych se s ním následně mohla domluvit.
Tak tak, nebo uvedla, že má dojet bez zavolání.
Nebo telefon na někoho jiného, dko řekne, že mezi 18-20-22 někdo bude doma.
A jestli seš v právu - když nevíš podmínky doručení (i eshop má mít nějaké podmínky pro dodání), tak nevíš ani svoje práva, resp. jejich povinosti. ![]()
@svecovaveru Mně už ani tak nejde o to, abych to měla doma. Je mi fuk, zda to budu mít zítra nebo za týden, pokud to nedošlo včera.
Jde mi spíš o to, jestli mají právo to udělat. Včera jsem na to čekala až do těch desíti, dnes večer už to express nepotřebuji
.
@zvidavajanca Podmínky e-shopu jsem četla, tam tyto situace vůbec takto podrobně neřeší.
Manžel je na horách s dětmi, takže jsem doma sama.
A teď už mi fakt nejde ani tak o ten balíček jako o způsob té komunikace.
V okamžiku, kdy mi ten balíček nedošel včera večer nebo dnes dopoledne, tak už ho můžu mít třeba za měsíc.
Jde mi fakt jen o to, jestli si dle zákona obhájí to, že jsem nezvedla telefon, tak nepřijeli.
@Sany80s píše:
Jde mi fakt jen o to, jestli si dle zákona obhájí to, že jsem nezvedla telefon, tak nepřijeli.
Pochybuju, že něco jako doručování zásilek řeší zákon
Od toho jsou přepravní podmínky firmy. Ta by se měla sama v podmínkách bránit, jak je to v případě, že nejsou dommluveny podrobnosti pro doručení.
@Sany80s No a proč jsi tedy tomu kurýrovi nevolala obratem zpátky, když jsi zjistila, že ti někdo volal? ![]()
Teď bys teda ale fakt měla komunikovat s dopravcem, ne s prodejcem. Minimálně jedno telefonní číslo máš, tak zavolej na něj a domluv se, co dál.
@zvidavajanca píše:
To už je na podmínkách dopravce ne?
Mě logické nepřipadne, aby doručení balíku záviselo na provolání příjemce…Samo, že se tak jistí, když má přesně stanovenou trasu, ale přece nevynechá doručovací adresu, když se náhodou nedovolá..
V podmínkách dopravce by to rozhodně stanoveno být nemělo..
Můj názor…
@Tunrida Protože jsem měla mobil vypnutý až do večera. V práci ho používat nesmím, takže ho vypnu a zapomínám zapnout.
A v tuto chvíli mě vlastně ani nezajímá, zda vůbec ten balíček dostanu. Já ho potřebovala doručit včera, takže v tuto chvíli tu neřeším to, zda tu věc budu mít a jak byste řešili to, aby mi to vůbec došlo.
Potřebuji vědět, zda se někdo setkal s tímto přístupem a pokud ano, zda si tento postup v případě stížnosti ubrání.
Ještě mám jeden dotaz.
Týká se tato problematika ČOI nebo ČTÚ?