Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, už nevím, co mám dělat. Náš skoro tříleťák…věčně zmrzlé nohy. Zimní boty jsou kupované nové- takže žádné vyšlapané..ať dám teplé punčochy nebo ty klasické, tak je studená noha. Už fakt nevím, co s tím. Má začít chodit do školky, tak nechci aby mu pak byla zima. Včera jsme sáňkovali- vlastně jen tu chvílku než se sjede kopeček a jinak chodí a zase studený nohy…ach jo. Máte doma taky takový problém?
Co dát na punčocháče ještě ponožky. Já to tak dělám. Kor ted co napadl sníh, by byla věčně rozmáchaná a zmrzlá
Neřeš nohy, ale celé tělo, když je zima po těle, tak se tělo brání tím, že ho vezme z končetin. Takže bych dala kvalitní funkční spodní prádlo a i vrchní oblečení a bude mu teplo.
Studené nohy nevadí. Ponožky navíc můžeš zkusit, ale nehrotila bych to. Co já pamatuju, taky jsem mívala studené nohy ![]()
Už u mimin je pravidlo, že ruce nohy studené mít můžou, problém je studený krk.
Zkus ponožky ještě na punčocháče. Vložky do bot z rouna. A zkontroluj velikost obuvi, pokud jsou boty už tak tak, bude mu větší zima, než když tam má více místa. Jinak je oblečen přiměřeně? A je mu i pocitově zima na nohy, nebo je má jen studené?
Oblíkám ho normálně- triko s dlouhým rukávem, mikča a zimní bunda- jinak je teploučkej, ale ty nohy jsou studený na omak…já si právě myslela, že když je zima od nohou, tak to je blbý ne?
Nas ma teky vecne zmrzly nohy… ma primigi s koziskem, goretexem a kdyz je snih ci kolem nuly, tak „stydne“, dalsi ponozky nepomahaji… do snehu, mokra a vetsi zimy ma ted obyc tyhle - http://www.sportisimo.cz/…la-jr/37542/ - a nohy vzdycky teply, boty maji neuveritelne teplou tu vnitrni vystelku (ne kozisek).
Zkus mu pořídit vlněný ponožky. Jinak to ale nesmíš vnímat podle sebe, děti nejsou tak citlivé, pokud sám neříká, že je mu zima, tak mu to nevadí.
@baculkaji na vine budou boty. Dle me budou uzke a noha se neprokrvi
Díky za diskusi taky jsme ted řešili, že má malý asi špatnou obuv, a začali mu dávat ještě ponožky, jenže on si je ve školce stejně neobleče než jdou ven, prostě nechce a ty studený nohy mu nevadí…Nemarodí tak asi je na tom něco pravdy
@Slečna Ferka
A nemá syndrom studených nohou? Mívají to např. předčasně narozené děti. Nedokrvenost.