Expřítel a jeho dluhy

Anonymní
21.2.12 14:56

Expřítel

Raději anonymně, současný přítel zná můj nick…
Před více než rokem skončil můj vztah s expřítelem. Byli jsme spolu šest let. Nastoupil do nové práce a poslední měsíc v ní byl často i do tří ráno. Mé podezření na poměr s novou kolegyní se potvrdilo velmi záhy (jsme z malého města a jeho chování… ženská intuice, znáte to :-)), přesto zapíral. Rozešli jsme se na jeho přání, vyřešili bytovou situaci, rozdělili si majetek a začali si žít vlastní život. V říjnu loňského roku mě kontaktoval. Prý po mě chce padesát tisíc, o které jsem ho okradla. V překladu = vzal si během našeho vztahu bez mého souhlasu několik spotřebitelských úvěrů, o malých částkách. Spočítal si, že od té doby, co nepřispívám do jeho peněženky svou výplatou, chybí mu splatit ještě sto tisíc - odtud tedy má polovina 50 tisíc. Na mé argumenty, že půjčky moje nejsou, jsou jeho a já z těch peněz nikdy neutratila ani korunu, ale musela je celé roky pomáhat platit (ani jeden z nás nebral takové peníze, abychom nepoznali šest tisíc měsíčně v rozpočtu), reagoval tím, že si mám sáhnout do svědomí, že je to ode mě dětinské, že se k tomu mám postavit čelem a ty peníze mu prostě dát… Vím, že dnes žije pomalu na hranici existence, má těch dluhů ještě víc než měl… Také mi vyhrožuje právníky, že prý jsem ho připravila o auto, které on nutně potřeboval (dostala jsem ho před lety od rodičů). Já jsem člověk hodně opatrný, mé jméno nefiguruje na žádném z jeho dluhů, jeho jméno nemá a nemělo co dočinění s mým autem. Přesto má však výdrž, neustále mi volá, posílá e-maily a vyhrožuje. Už mám všeho plné zuby, mám sto chutí jít k němu zazvonit a pořádně mu rozbít hubu, aby se probral. Před mými kamarády tvrdí, že jsem zlodějka, že po mě zůstaly jen dluhy. Nevím, co mám dělat. Řekla jsem to mému příteli a ten se začal oblíkat, že si to s ním půjde vyřídit. To ale nechci, snížit se na jeho úroveň a řešit věci takto. Nepomáhá ani ignorace - vždy si po dvou měsících vzpomene a jedeme nanovo. Prosím všechny o rady, už toho mám vážně plné zuby a nebýt přítele a toho, že čekáme miminko, asi bych byla akčnější a ne ta rozumná…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14090
21.2.12 15:01

Ignorace.. nic jiného asi nezbyde.. Popř bych mu pohrozila že ho udáš za obtěžování :cert: to je fakt idiot (promiň) :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.2.12 15:03

werunka: Mluvila jsem o tom s kamarádem právníkem, který by ho normálně žaloval za šíření pomluvy. Přeci jen na malém městě je pak s takovým cejchem problém i najít si práci… Když jsem bývalému řekla, ať toho nechá, nebo to udělám, řekl, že ho vydírám :mrgreen: Ano, je to idiot. Teď už to vím taky. Za našeho vztahu takový nikdy nebyl, jediné, co mi vadilo, bylo, když pomlouval svoje bývalé - to mi bylo jasné, že když se rozejdeme, budu čelit tomu samému.

• Citovat
  • Upravit
14090
21.2.12 15:05

Jo holka tobě hold ted nezbyde než to ignorovat… na sms neodpovídat telefony nezvedat a nazdar!! ono ho to přestane dřív či později bavit.. A ty se tím vůbec nestresuj takovej ti za to nestojí :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
marra
21.2.12 15:05
werunkaw123 píše:
Ignorace.. nic jiného asi nezbyde.. Popř bych mu pohrozila že ho udáš za obtěžování :cert: to je fakt idiot (promiň) :cert:

souhlas :palec:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.2.12 15:06

Nastavila jsem si v e-mailu automatickou odpověď, která hlásá, že e-mail nelze doručit, což bohužel lze, ale on je tak blbej, že tomu pevně doufám uvěří :-) Díky :-)

• Citovat
  • Upravit
14090
21.2.12 15:07
Anonymní píše:
Nastavila jsem si v e-mailu automatickou odpověď, která hlásá, že e-mail nelze doručit, což bohužel lze, ale on je tak blbej, že tomu pevně doufám uvěří :-) Díky :-)
:potlesk: :potlesk: :palec: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
21.2.12 15:08

Pokud jste nebyli manželé a jak říkáš, byla jsi přeopatrná, aby tvé jméno nikde nebylo s jeho dluhy spojované, pak má prostě smolíka.

Podle mně se snaží vydírat, protože je mu asi jasné, že přes soud by vlak nejel a bylo by to pro něj akorát ještě horší. Pokud by totiž bylo právo na jeho straně, co by mu bránilo v tom, aby na tebe neposlal exekutora! Právě asi jen to, že právo nemá ani smykem! Možná, že kdyby tvůj současný partner na něj udělal jen pouhé bububu (a fyzický útok ani nedporučuju), tak že by vás otravovat přestal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1937

Změnila bych si telefonní číslo a zašla za právníkem, abych zjistila, na co ve skutečnosti právo má a na co ne. Podle mého teda nemá právo vůbec na nic, ale od právníka bys to měla alespoň podložené a hlavně by ti poradil, jak se v případě dalšího obtěžování zachovat. Nebo ho rovnou nějakým dopisem s advokátní hlavičkou uzemnit. Hlavně si pro každý případ nevymaž žádnou sms, co ti poslal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1348

Já jsem v takovýhle věcech taková impulsivní povaha (resp. používám metody cukru a biče :lol: ) Takže bych mu klidně řekla, ať mi dá výměr od právníka kolik tedy opravdu dlužím na těch půjčkách. Že to chceš vědět ofiko kolik to v součtu přesně dělá abyste se mohli vyrovnat. No a je jasné, že pokud nejsi spoludlužníkem na žádné z půjček, pak se mu právník vysměje…a ty posléze také.
Třeba ho to odradí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15290
21.2.12 15:10

ahoj, no pokud vím, tak se dá u operátora zablokovat telefonní číslo s tím, že tě obtěžuje, takže bych zkusila toto … na jeho půjčkách si nefigurovala, pokud píšeš, že expřítel, takže jste ani nebyli svoji, vyrovnali jste se, což jste nemuseli, na autě nikdy nebylo jeho jméno … vykašlala bych se na to … pokud ti vadí to, co vykládá mezi známými - tak tam opravdu jen udání za pomluvy … ale myslím, že jinak s tím nic neuděláš …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1937
21.2.12 15:11
janusska píše:
Já jsem v takovýhle věcech taková impulsivní povaha (resp. používám metody cukru a biče :lol: ) Takže bych mu klidně řekla, ať mi dá výměr od právníka kolik tedy opravdu dlužím na těch půjčkách. Že to chceš vědět ofiko kolik to v součtu přesně dělá abyste se mohli vyrovnat. No a je jasné, že pokud nejsi spoludlužníkem na žádné z půjček, pak se mu právník vysměje…a ty posléze také.
Třeba ho to odradí.

To je dobrý :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
21.2.12 15:12
janusska píše:
Třeba ho to odradí.
:potlesk: :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
21.2.12 15:18
janusska píše:
Třeba ho to odradí.

Dobry napad.
Hele hlavne at ten tvuj se drzi pac hajzlik by nakonec mohl z Vas opravdu neco vytriskat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
283
21.2.12 15:19

No to je radost :roll: , na tvém místě bych ho ještě jednou jasně a razantně odkázala do patřičných míst a vyjádřila tvoje jasný stanovisko a víc bych s ním nekomunikovala. Když uvidí, že reaguješ, bude tě pořád otravovat. A určitě bych mu napsala, ať tě udá klidně ke všem soudům a pošle na tebe klidně 10 právníků a vysmála bych se mu. To že je v tak sociální situaci je jen jeho věc a jeho problém, je přeci dospělej :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí