Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Přiznala jsi mu že jsi lhala? Nebo jsi řekla že jsi otěhotněla přes antikoncepci?
Představ si, že by tohle někdo udělal tobě a odpověď máš hned ![]()
Odpuštění si podle mého názoru zasloužíš, je mi tě moc líto…Zouzafé ženy dělají zoufalé činy, ale dala jsi nový život, máš zdravé dítě, podle mě jsi zase nic tak strašného neprovedla, chápu, jak moc jsi si přála, aby se s Tebou těšil na vaše společné miminko…Držím Ti moc palce a buď šťastná, že máš zdravou, krásnou dceru, pro kterou tohle všechno určitě stojí za to
![]()
A co ti jako má odpustit? Ty jsi ho snad omámila nějakou drogou a pak znásilnila? Se sexem souhlasil a určitě věděl že takhle se dělají děti a že žádná antikoncepce není stoprocentní. Lhát jsi mu neměla, ale klidně se to mohlo stát i kdybys hormonální antikoncepci brala a pak by se zachoval úplně stejně sobecky. Je to vůl, který si s tebou párkrát popovídal a vzpomněl si na tebe jen když neměl nikoho s kým by si vrznul a ty tady nad ním teď vzdycháš a bojíš se že ti neodpustí? On tě tahal 17 let za nos, kvůli němu sis nenašla jinýho chlapa, on se na tebe a vaše dítě vykašle i když mu v tom nic nebrání take kvůli němu jsi sama jak kůl v plotě a on ti má něco odpouštět? Ty si dej facku z každé strany a trochu se vzchop. Vykašli se na toho pablba a najdi si nějakýho pořádnýho chlapa co bude tebe a dítě milovat a začni žít trochu normálně. Já se vůbec nedivím, že jsi nešťastná. Já být na tom jak ty tak mi z toho hrábne. ![]()
Lynette píše:
A co ti jako má odpustit? Ty jsi ho snad omámila nějakou drogou a pak znásilnila? Se sexem souhlasil a určitě věděl že takhle se dělají děti a že žádná antikoncepce není stoprocentní. Lhát jsi mu neměla, ale klidně se to mohlo stát i kdybys hormonální antikoncepci brala a pak by se zachoval úplně stejně sobecky. Je to vůl, který si s tebou párkrát popovídal a vzpomněl si na tebe jen když neměl nikoho s kým by si vrznul a ty tady nad ním teď vzdycháš a bojíš se že ti neodpustí? On tě tahal 17 let za nos, kvůli němu sis nenašla jinýho chlapa, on se na tebe a vaše dítě vykašle i když mu v tom nic nebrání take kvůli němu jsi sama jak kůl v plotě a on ti má něco odpouštět? Ty si dej facku z každé strany a trochu se vzchop. Vykašli se na toho pablba a najdi si nějakýho pořádnýho chlapa co bude tebe a dítě milovat a začni žít trochu normálně. Já se vůbec nedivím, že jsi nešťastná. Já být na tom jak ty tak mi z toho hrábne.
No asi tak. Lynette, napsala jsi to trefně. ![]()
Dala si zivot dceri a to stoji za to.Nedokazu urcit zda odpusti nebo ne.Kazdopadne to byl veliky podraz.A asi za to poneses nasledky ale ze odepsal i dceru nechapu.I kdyz je to tak jak to je.
Už se netrap nějakou touhou po odpuštění a pochopení. Ať si o Tvých krocích co se týče otěhotnění, myslím své, pak to Tvoje sebemrskačství už je jemu dostatečnou satisfakcí, pokud Tě to uklídní.
Kočko, taky si myslím, že by ses hlavně měla sebrat a začít konečně žít. Máš krásnou zdravou holčičku a celej život před sebou. Tak přestaň fňukat nad chlapem, kterej za to prostě nestojí. ![]()
Lynette, naprostý souhlas, taky jsem chtěla něco napsat, ale tohle je naprosto ono ![]()
Najdi si chlapa co te bude milovat a dceri otce ktereho bude potrebovat.Uvidis ze az se tak stane a ty se otocis zpatky reknes si ze to byl idiot.
Já jenom nechápu jak tohle 17let fungovalo.
Myslím, že vše bylo řečeno, sama píšeš, že dítě jsi sním chtěla za každou cenu, udělala by jsi to teď jinak? Nevím jaké měl důvody s tebou udržovat pouze takový vztah jaký jste měli a ani nevím jaký je to člověk, když ho nezajímá vlastní dítě i když nechtěné, ale starý je na to dost, aby se zachoval lépe a ne ti v den porodu psát takové věci
Takže se vzchop a najdi své dceři lepšího tatínka.
![]()
Podle mě je svět prostě padlej na hlavu a ženské už ztratily veškerou sebeúctu. Žereš hormony, abys neotěhotněla a chlap tě mohl beze strachu používat, chtěla jsi dítě, no to sis dovolila moc, chlap se na vás vysral a tys ho podrazila. Ženský, vzpamatujte se už všechny.
Anonymní píše:
Ahoj holky,
už dlouho přemýšlím, jestli vůbec psát. Ale nemám moc lidí, co by mě pochopili.
Tak tedy: S otcem mojí dvouleté dcery jsem se poznala, když mi bylo osmnáct, on byl o čtrnáct let starší, svobodný vtipný, chytrý, a velmi vysoce postavený.Ale nikdy jsme spolu v pravém slova smyslu nechodili, vídali jsme se, když jsme se vidět chtěli, někdy dvakrát do týdne a někdy třeba půl roku ne. To trvalo neuvěřitelných 17 let. Před dvěma lety, to mě bylo 33,jsem věděla, že jenom s ním chci mít dítě a to za každou cenu. On byl stále svobodný a nezadaný, zalhala jsem, že beru antikoncepci a za jedno odpoledne otěhotněla. A pak přišlo obrovské zklamání: Řekl mi, že mě nechce nikdy vidět, mě ani to dítě, a že mám navždycky zapomenout, že existoval, to mi napsal v den porodu. Nasrala jsem se: Podala žádost o určení otcovství soudní cestou, trvalo to rok, než jsem dostala alimenty. Proč to vlastně všechno píšu: Teprve teď mi začíná docházet, co jsem provedla: Velmi ho miluji a milovala jsem vždycky(doufám, že to nezní jako z argentínské telenovely)On se mnou od doby, kdy jsem byla těhotná přerušil veškeré kontakty, bavili jsme se pak už jen přes právníky. Není dne, kdybych si nepředstavovala, jaké by to bylo kdyby s námi komunikoval. Mé dceři je dva a půl roku, nikdy jí neviděl.Proč to vlastně píšu? Trápí mě svědomí a to velice, dala bych vše za to, aby mi odpustil, i když chlapy takovýhle podraz nejspíš neodpustí nikdy. Zdá se mi oněm každý den, vzpomínám na to jak voněl, jak mluvil a jsem opravdu nešťastná.
Bylas zamilovaná a myslelas, že i on miluje tebe. Neměla jsi lhát, ale ženy s růžovými brýlemi udělají cokoli, aby mohli být s milovaným člověkem.
Už se tím netrap nemá to cenu. Právě jsi poznala, že tě nikdy nemiloval tak jako ty jeho, že jsi byla jen loutka, se kterou se hrál a holka na zavolání, když potřeboval momentálně milenku. Promrhala jsi tím 17 let, nejkrásnější roky ve svém životě. Už to je pro tebe obrovský trest. Netrestej se dál výčitkama.
Zapomeň na něho, nestojí za to, abys k vůli němu marnila další roky a čekala, že se snad vrátí. Nevrátí se, smiř se s tím. Zaměř se na dceru, najdi si hodného muže a žij spokojený život a měj další děti. Život se musí žít, ne jen přežívat!
ivculka píše:
Odpuštění si podle mého názoru zasloužíš, je mi tě moc líto…Zouzafé ženy dělají zoufalé činy, ale dala jsi nový život, máš zdravé dítě, podle mě jsi zase nic tak strašného neprovedla, chápu, jak moc jsi si přála, aby se s Tebou těšil na vaše společné miminko…Držím Ti moc palce a buď šťastná, že máš zdravou, krásnou dceru, pro kterou tohle všechno určitě stojí za to![]()
![]()
moje řeč!
Ahoj holky,
už dlouho přemýšlím, jestli vůbec psát. Ale nemám moc lidí, co by mě pochopili.
Tak tedy: S otcem mojí dvouleté dcery jsem se poznala, když mi bylo osmnáct, on byl o čtrnáct let starší, svobodný vtipný, chytrý, a velmi vysoce postavený.Ale nikdy jsme spolu v pravém slova smyslu nechodili, vídali jsme se, když jsme se vidět chtěli, někdy dvakrát do týdne a někdy třeba půl roku ne. To trvalo neuvěřitelných 17 let. Před dvěma lety, to mě bylo 33,jsem věděla, že jenom s ním chci mít dítě a to za každou cenu. On byl stále svobodný a nezadaný, zalhala jsem, že beru antikoncepci a za jedno odpoledne otěhotněla. A pak přišlo obrovské zklamání: Řekl mi, že mě nechce nikdy vidět, mě ani to dítě, a že mám navždycky zapomenout, že existoval, to mi napsal v den porodu. Nasrala jsem se: Podala žádost o určení otcovství soudní cestou, trvalo to rok, než jsem dostala alimenty. Proč to vlastně všechno píšu: Teprve teď mi začíná docházet, co jsem provedla: Velmi ho miluji a milovala jsem vždycky(doufám, že to nezní jako z argentínské telenovely)On se mnou od doby, kdy jsem byla těhotná přerušil veškeré kontakty, bavili jsme se pak už jen přes právníky. Není dne, kdybych si nepředstavovala, jaké by to bylo kdyby s námi komunikoval. Mé dceři je dva a půl roku, nikdy jí neviděl.Proč to vlastně píšu? Trápí mě svědomí a to velice, dala bych vše za to, aby mi odpustil, i když chlapy takovýhle podraz nejspíš neodpustí nikdy. Zdá se mi oněm každý den, vzpomínám na to jak voněl, jak mluvil a jsem opravdu nešťastná.