Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jako já jsem ted taky měla vztah a zřejmě nebyl uplně tak jak mi bylo „namlouváno“, ale můžu vinit jen sama sebe, že jem to neviděla a byla s ním. Snad máme svůj rozum a jsme svéprávné…
EDIT: v mém případě bych na něj mohla být klidně naštvaná, jelikož mi nakecával věci a nemyslel je vážně, ale jak říkám, mám svou hlavu a musím ji používat ![]()
Jinak ona je podle mě trochu ujetá nebo si něco malovala, co neexistovalo. Protože když jsem si ještě jednou ted´přečetla její úvodní příspěvek, tak si prostě cosi vysnila, měla nějaké představy a realita byla ale úplně jiná.
Jinak toho chlapa tedy nevidím jako nějaký extra charakter. Něco jako ředitel podniku, ve kterém jsem kdysi pracovala. Elegán, vysoká škola, vysoká funkce, ale ve svých 40 letech žil s maminečkou, ale vztah léta udržoval se svou vdanou podřízenou. Každej den ji píchal u sebe v kanclu. A trvalo to mnoho let a jestli neumřeli, tak tam možná píchaj dodnes. Ona své mateřské pudy naplnila v manželství, takže v tomto případě byl pan ředitel ve srovnání se zmiňovaným mužem v tomto příběhu ve výhodě.
boball píše:
Tady jsou zvláštní názory,copak ten chlap nevěděl,že při sexu se dá udělat dítě?KOlikrát,že může i selhat antikoncepce a nový člověk je tady.Je to jeho dítě,zrovna tak jako zakladatelky,tak at se o něj postará,alespon finančně.To by se tak chlapům líbilo,strkat fajn a platit nein
Myslím, že je zbytečné pořád reagovat, když vy nechcete vidět to, co já a jiní píšou. ANO , URČITĚ VÍ, ŽE PŘI SEXU SE DÁ OTĚHOTNĚT. ALE POKUD MU NĚKDO LŽE, ŽE BERE ANTIKONCEPCI A PAK SE DOZVÍ, ŽE JÍ ZÁMĚRNĚ NEBRALA, PROTOŽE CHTĚLA DÍTĚ, I PŘESTO, ŽE ON S NÍ ŽÁDNÉ NECHTĚL!! nevím co je na tom nepochopitelného. I sama zakladatelka cítí vinu.. Těžko vysvětlovat něco, co někdo nedokáže pochopit, vrána k vráně sedá, rovný rovného si hledá.. takže budou všude a vždy dva tábory, které si budou přitakávat..Já nikdy nepochopím, jak vy nemůžete vidět tu „naivitu zakladatelky, bezmoc otce dítěte, a smůlu dítěte“ a vy zas nikdy nepochopíte, že když mu zakladatelka lhala a záměrně otěhotněla s někým, kdo nikdy nestál ani o ní natož o dítě, tak je to v pořádku, ať hezky platí pacholek. Chtěl sex tak ať si to vyžere. Že zakladatelka ten sex 17 let dávala už nikdo neřeší, že? Co kdyby on ji před deseti lety vyměnil antikoncepci? Jen tak, ví že spolu jen spí, ale on dítě chce, už je starý, tak si dítě zařídí klidně i podvodem.
No můj manžel mi řekl že také něco takového zažil s jednou slečnou. To jsme se ještě neznali. Když přišla s tím že je těhotná tak jí okamžitě poslal na potrat a rozešel se s ní. Prý by s takovou ulhanou podvodnici nikdy nemohl žit. Přišlo mi to drsný ale jeho věc. Čekáme ted druhé dítě a je to úžasnej tata i manžel.Rozmazluje mě a o dítě doslova žadonil( já už další nechtěla) Někdy přemýšlím proč to udělal. Já myslím že ti asi nikdy neodpustí a nebo až bude starej.Najdi si někoho jiného at má malá tátu a ty muže . Prd na něj.
No já tady končím, protože mě prostě nejde do hlavy ta situace celkově. Vztah-nevztah, sex bez lásky, antikoncepce, dítě jako podraz atd. Prostě celkově to vidím tak, že ženy ztratily sebeúctu a chlapi smysl pro zodpovědnost. Kdo co vytrousil dřív je asi už v dnešní době úplně fuk.
Mimochodem hormonální antikoncepce je super business a svinstvo nad svinstva. Pominu li její negativní zdravotní účinky, tak morálně rozkládá lidi dokonale. Protože to, že někdo může brát dítě jako podraz, omyl apod. je právě jeden z důsledků ha.
Antikoncepce ženu rozhodně neosvobodila ze sexuálního otroctví, jak tvrdí některé feministky, ale degradovala ji na sexuální objekt, který je použitelný bez rizika. Ale běda, když to potom někde selže.
Pandoro, tvůj manžel neměl právo nikoho posílat na potrat. Je to humus.
eva valoi píše:
No já tady končím, protože mě prostě nejde do hlavy ta situace celkově. Vztah-nevztah, sex bez lásky, antikoncepce, dítě jako podraz atd. Prostě celkově to vidím tak, že ženy ztratily sebeúctu a chlapi smysl pro zodpovědnost. Kdo co vytrousil dřív je asi už v dnešní době úplně fuk.
Mimochodem hormonální antikoncepce je super business a svinstvo nad svinstva. Pominu li její negativní zdravotní účinky, tak morálně rozkládá lidi dokonale. Protože to, že někdo může brát dítě jako podraz, omyl apod. je právě jeden z důsledků ha.
Antikoncepce ženu rozhodně neosvobodila ze sexuálního otroctví, jak tvrdí některé feministky, ale degradovala ji na sexuální objekt, který je použitelný bez rizika. Ale běda, když to potom někde selže.
Nejde tady o selhání antikoncepce ale o selhání lidského faktoru. Jde to tu schválnost, o to prosadit si svou za každou cenu. I v takové velké věci, jako je dítě, která člověku změní život. Dítě je něco, na čem by se měli shodnout oba partneři z toho důvodu aby to dítě nebylo potom prostředkem k vydírání a netrpělo tím. Pokud selže antikoncepce, měli by se oba dva shodnout na řešení. Pokud spím s někým kdo má k dítěti odmítavý postoj - vím o tom a podle toho se zařídím. Že otěhotnět můžu, je jasné i mě, i partnerovi. Že otěhotním schválně s někým kdo dítě nechce už předurčuje to, že všechno odnese to dítě..
Tak jsem to celý přečetla, až do konce.
Moje shrnutí problému, zakladatelka tohle neměla riskovat, svým způsobem si ublížila hlavně sama sobě a dítěti. Ten chlap, za to naprosto nestál.
Celé to poukazuje na to, jak chlapy spoléhají na antikoncepci v podání žen, chtěla bych vidět, kdyby existovaly tablety pro chlapy, kolik z nich bych je baštilo
Je to hrozný,ale díky HA může lézt do postele každý s každým. Chlapy si můžou odskočit k milence, která bere HA a tak nebude nárokovat alimenty, ženský si můžou odskočit se šéfem, protože nemusí mít strach s těhotenství. No je to hnus ![]()
alisekR píše:
Tak jsem to celý přečetla, až do konce.
Moje shrnutí problému, zakladatelka tohle neměla riskovat, svým způsobem si ublížila hlavně sama sobě a dítěti. Ten chlap, za to naprosto nestál.
Celé to poukazuje na to, jak chlapy spoléhají na antikoncepci v podání žen, chtěla bych vidět, kdyby existovaly tablety pro chlapy, kolik z nich bych je baštiloJe to hrozný,ale díky HA může lézt do postele každý s každým. Chlapy si můžou odskočit k milence, která bere HA a tak nebude nárokovat alimenty, ženský si můžou odskočit se šéfem, protože nemusí mít strach s těhotenství. No je to hnus
milá zakladatelko, to co popisuješ není až takový problém, myslím, že hlavní problém je, že jsi na tom chlapovi závislá stejně jak někdo třeba na alkoholu. A že to je to, co potřebuješ řešit. Co mě k tomu vede-vlastní zkušenost. Když jsem s chlapem zůstávala přes to, že mě jen využíval a to ty jsi dělala 17 let, kdy jsem byla ochotná i shodit se sama před sebou i před ním a podvádět, jen abych ho měla a to jsi ty udělala. A nakonec, když se zachoval jak hajzlík a ještě do porodnice ti volal že sbohem-opravdu je citlivý
, tak místo abys zůstala nasraná ho chceš zpátky-takovýho vola. Podle mě jsi na něm citově závislá, ať už proto, žes jinej vztah nepoznala a nemáš s čím srovnávat a možná jsi měla i rodiče, kde chyběla láska či opora. To by taky mohlo vysvětlovat, že náctileté děvče plné života ze sebe nechá dělat obyčejnou matraci a ještě ve třiceti jí to nepřejde. Proto bych si teď od všech chlapů být tebou oddychla a začala hledat sama sebe a svoji sebeúctu a sílu. Aby to nedopadlo tak, že si najdeš stejného sexuálního vyžírku a nebo nebudeš jen unyle vzpomínat a vzpomínat. Buď zodpovědná k dítěti ale hlavně k sobě. Ale ujišťuju tě, že tenhle chlap za to fakt nestál-bohaté zkušenosti s podobnými situacemi
. Jestli tě to potěší, už za chvíli z něj bude dědek a ty tou dobou budeš už jistě mít prima chlapa svýho věku a jemu se leda vysměješ.
držím palec, vím že to není úplně lehký a chápu tě.
1miss, jenže ta HA tomu celkem pomáhá a především vytváří v chlapech pocit, že vlastně žena nese celou zodpovědnost za vše. Bez ohledu třeba na její zdraví, na to, že jí ha nedělá dobře apod., mnohdy vyžadují, aby ji brala. Vždyt´to bere dnes každej.
Mně třeba zemřela kamarádka ve 22 letech na trombózu, s největší pravděpodobností následkem dlouhodobého požírání HA.
Zkrátka HA třeba vůbec není vhodná pro ženy, které mají v rodinné anamnéze sklon ke srážlivosti krve apod. Jenže ty testy se plošně neprovádějí. HA se dneska lupe jak lentilky.
dryada píše:Řekla bych, že máš asi pravdu.)
milá zakladatelko, to co popisuješ není až takový problém, myslím, že hlavní problém je, že jsi na tom chlapovi závislá stejně jak někdo třeba na alkoholu. A že to je to, co potřebuješ řešit. Co mě k tomu vede-vlastní zkušenost. Když jsem s chlapem zůstávala přes to, že mě jen využíval a to ty jsi dělala 17 let, kdy jsem byla ochotná i shodit se sama před sebou i před ním a podvádět, jen abych ho měla a to jsi ty udělala. A nakonec, když se zachoval jak hajzlík a ještě do porodnice ti volal že sbohem-opravdu je citlivý, tak místo abys zůstala nasraná ho chceš zpátky-takovýho vola. Podle mě jsi na něm citově závislá, ať už proto, žes jinej vztah nepoznala a nemáš s čím srovnávat a možná jsi měla i rodiče, kde chyběla láska či opora. To by taky mohlo vysvětlovat, že náctileté děvče plné života ze sebe nechá dělat obyčejnou matraci a ještě ve třiceti jí to nepřejde. Proto bych si teď od všech chlapů být tebou oddychla a začala hledat sama sebe a svoji sebeúctu a sílu. Aby to nedopadlo tak, že si najdeš stejného sexuálního vyžírku a nebo nebudeš jen unyle vzpomínat a vzpomínat. Buď zodpovědná k dítěti ale hlavně k sobě. Ale ujišťuju tě, že tenhle chlap za to fakt nestál-bohaté zkušenosti s podobnými situacemi
. Jestli tě to potěší, už za chvíli z něj bude dědek a ty tou dobou budeš už jistě mít prima chlapa svýho věku a jemu se leda vysměješ.
držím palec, vím že to není úplně lehký a chápu tě.
eva valoi píše:
1miss, jenže ta HA tomu celkem pomáhá a především vytváří v chlapech pocit, že vlastně žena nese celou zodpovědnost za vše. Bez ohledu třeba na její zdraví, na to, že jí ha nedělá dobře apod., mnohdy vyžadují, aby ji brala. Vždyt´to bere dnes každej.
Mně třeba zemřela kamarádka ve 22 letech na trombózu, s největší pravděpodobností následkem dlouhodobého požírání HA.
Zkrátka HA třeba vůbec není vhodná pro ženy, které mají v rodinné anamnéze sklon ke srážlivosti krve apod. Jenže ty testy se plošně neprovádějí. HA se dneska lupe jak lentilky.
Já přece,netvrdím,že nemáte pravdu,ale už se stalo,byli u toho oba.Reagovala jsem jen na,to,že někdo psal,udělala si dítě podvodem,tak proč chce po tátovi peníze.Ona mu semeno neukradla,souložil s ní při plném vědomí,a tudíž mohl počítat i z následky.I s tím,že se může po takové době zbláznit a udělá to co se stalo.Pokud měl opravdu z toho takový strach,měl se ještě chránit kondomem a nebo si na něm udělat uzel.A obráceně,kdyby mi chlap ukradnul antikoncepci?Moje chyba,že lezu do postele s takovým bláznem,nicméně postavila bych se k tomu čelem a dítě vychovala.A napříště si nechala zavést danu ![]()
Snad má ta ženská svůj rozum ne? Jaký naděje? Jako pardon, ale musí být teda hodně hloupá, když ve schůzkách jednou za půl roku vidí naději na vztah