Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@truelly bylo toho víc, žárlivost z jeho strany, trávili jsme spolu málo časo, protože byl věčně v práci. A definitivní bylo že jsem dostala skvělou nabídku odjet do zahraničí.
Nevim jak bych ti mohla pomoct, snad ze si to urcite nemas klast za vinu. Bylo to jeho rozhodnutí, o kterem vedel, ze uz nejde vzit zpět. Rozchody se dějí a nejsou ničím příjemným, ale sebevrazdou je vetsina lidi neřeší… ale nevim, co jste si udelali, nevim a asi ani ty nevíš, zda za tim nebylo vice problemu, ktere v sobe a v životě řešil.. V kazdem pripade uz to tak je a je potreba se s tim naucit žít…
@JancaS84 děkuji, snažím se z toho neobvinovat. Ale každý z jeho rodinný mi to dává za vinu.
@Anonymní píše:
@JancaS84 děkuji, snažím se z toho neobvinovat. Ale každý z jeho rodinný mi to dává za vinu.
No, tak jasný do někoho si kopnout musí. Snaž si to nebrat k srdci. Odjed do zahraničí a začni znovu.
@Anonymní píše:
@truelly bylo toho víc, žárlivost z jeho strany, trávili jsme spolu málo časo, protože byl věčně v práci. A definitivní bylo že jsem dostala skvělou nabídku odjet do zahraničí.
Neobviňuj se. I když jsi ho milovala, nejsi zodpovědná za to, co udělal.
Bylo to jeho rozhodnutí. Rodinu chápu, je to pro tebe nepříjemné, ale zvládneš to. Důvody k rozchodu jsi měla a on to prostě neunesl. Akorát ty máš zodpovědnost jen sama za sebe…nemůžeš všechny spasit.
Vím, že ti to je asi líto, ale takhle labilní člověk by ti nebyl do života oporou…
@Anonymní píše:
Zdravím, nepotřebuju žádné rády, chci si jenom vylít srdce. S přítelem, teď už vlastně s expřítelem jsme spolu byli 4 roky. Poslední rok jsme měli krizí. Před dvěmi týdny jsem se sním rozešla, teď toho moc lituju. On mi pořád volal, psal, posílál dárky, dokonce změnil rozhodnutí kvůli kterému jsem sním rozešla. Ale já jsem ho pořád odmítala. Vlastně ani nevím proč, pořád jsem ho milovala a miluju ho i teď. Teď ale spáchal sebevraždu, neskutečně mě to zasáhlo. Takhle jsem v životě ještě netrpěla. Nemůžu ani spát, ani moc nejím, jsem jako tělo bez duše.
4 roky si snasela psychicky labilniho cloveka. V pudu sebezachovy jsi tento patologicky vztah ukoncila. To, ze on nevyhledal odbornou pomoc a to, ze dobrovolne svuj zivot ukoncil, NENI TVA VINA
At si cela jeho rodina zamete pred vlastnim prahem, proc mu nedokazali pomoct. Hodit vinu na tebe je to nejsnazsi, cim muzou omluvit svuj nezajem o jeho psychickou poruchu ![]()
@Anonymní píše:
Rozešli jste se. S jeho rodinou se nestýkej, nebav se s nimi. Vinu za vlastní sebemordu má každý sám. Přítel byl bohužel slaboch. Svět není pro slabochy. Źít může jen ten, kdo žít chce a umí. Kdo neumí žít s někým tak, aby s ním ten druhý chtěl být, zůstává sám.
Já tyhle lidi beru tak, že žít neumí ani nechtějí. Je dobře, že jste se rozešli včas.
Ve skutečnosti dávno potřeboval psycholéčbu, nepřišel na to sám ani jeho rodina, která ho znala nejlépe. Ty jsi ho znala mnohem kratší dobu než oni všichni. Pokud má někdo vinu, je to on sám a jeho rodina. V tomhle je každý sám za sebe.
Není to tvoje vina. Kdyby se lidi měli sebevraždit po každém rozchodu, kdo by se dožil dospělosti?
Moc Ti přeju, ať tohle nelehký období brzo překonáš ![]()
Co si budeme povídat, tohle člověka musí hodně ovlivnit.
Neobviňuj se z toho, pokud měl k tomuhle sklony, život s ním by asi lehký nebyl.
Držím palce, ať začneš znovu a šťastněji ![]()
Moc mě to mrzí. Jeho rodina prochází šokem, je to ze začátku těžké, protože každý pozůstalý rodič hledá viníka, příčinu. Když je viníkem samo dítě, trvá dlouho se s tím srovnat. Byla jsem ve skupině pro rodiče kterým zemřely díti a je to opravdu proces. Nenech se do toho vtáhnout, neni to tvoje chyba, chtějí jen momentálně někoho nenávidět, aby tu situaci trochu líp zvládali a soustředili pozornost i trochu jinam než na tu šílenou bolest. Mluvim i ze své zkušenosti, i když tam to bylo jinak, je to nějaká přirozená reakce. Ale ty za to zodpovědná nejsi, rozhodl se sám. ![]()
Zdravím, nepotřebuju žádné rády, chci si jenom vylít srdce. S přítelem, teď už vlastně s expřítelem jsme spolu byli 4 roky. Poslední rok jsme měli krizí. Před dvěmi týdny jsem se sním rozešla, teď toho moc lituju. On mi pořád volal, psal, posílál dárky, dokonce změnil rozhodnutí kvůli kterému jsem sním rozešla. Ale já jsem ho pořád odmítala. Vlastně ani nevím proč, pořád jsem ho milovala a miluju ho i teď. Teď ale spáchal sebevraždu, neskutečně mě to zasáhlo. Takhle jsem v životě ještě netrpěla. Nemůžu ani spát, ani moc nejím, jsem jako tělo bez duše.