Expřítel spáchal sebevraždu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12622
28.7.20 11:07
@Anonymní píše:
Zdravím, nepotřebuju žádné rády, chci si jenom vylít srdce. S přítelem, teď už vlastně s expřítelem jsme spolu byli 4 roky. Poslední rok jsme měli krizí. Před dvěmi týdny jsem se sním rozešla, teď toho moc lituju. On mi pořád volal, psal, posílál dárky, dokonce změnil rozhodnutí kvůli kterému jsem sním rozešla. Ale já jsem ho pořád odmítala. Vlastně ani nevím proč, pořád jsem ho milovala a miluju ho i teď. Teď ale spáchal sebevraždu, neskutečně mě to zasáhlo. Takhle jsem v životě ještě netrpěla. Nemůžu ani spát, ani moc nejím, jsem jako tělo bez duše.

Neobvinuj se, byla to jeho zodpovědnost, jeho rozhodnutí, zjevně měl nějaké psychické problémy..Nejsi za to zodpovědná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lalelale
28.7.20 11:30
@Anonymní píše:
@JancaS84 děkuji, snažím se z toho neobvinovat. Ale každý z jeho rodinný mi to dává za vinu.

Kdyby mu jeho rodina byla oporou, nejspíš by takto nedopadl. Hází na tebe vlastní selhání, že včas neviděli problém vlastního dítěte. Neobviňuj se, je to smutné ale nejspíš měl hodně psychických problémů a nejspíš nebylo ve tvých silách mu pomoci. Hlavně se s jeho rodinou nestýkej, jinak tě to jejich obviňování semele.

• Citovat
  • Upravit
5633
28.7.20 11:59

Chtěl tě možná potrestat…ale ty ten jeho „trest“ prostě nepříjmi. Z jeho strany mohlo jít o manipulaci, aby sis to do konce života vyčítala. Teď je na tobě, jestli budeš hrát podle jeho pravidel nebo budeš dál žít svůj život. Vyhledej terapeuta, pomůže ti tím projít. Jeho rodině se vyhýbej, jsou z toho špatní a dlouho ještě budou, hledají viníka a je to přirozené. Bude jim dlouho trvat, než si připustí, že viníkem je jejich dítě. Toto je těžké.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uslava
28.7.20 11:59
@Anonymní píše:
@JancaS84 děkuji, snažím se z toho neobvinovat. Ale každý z jeho rodinný mi to dává za vinu.

Je to pro ně jednodušší, než aby se zamysleli a zjistili, že první pomocnou rukou mu měli podat oni.

• Citovat
  • Upravit
3478
28.7.20 12:35

Obviňovat tady z fleku jeho rodinu je tak na stejné úrovni, jako jejich obviňování zakladatelky, možná ještě horší, oni to dělají z bezradnosti.
Bohužel jsem zažila ve svém okolí 2 sebevraždy a takový člověk má problém hlavně sám se sebou, okolí se může snažit sebevíc a je to k ničemu. Nechci tady taky generalizovat, je to případ od případu, někdy pomoc zabere, někdy ale ne. Ty se taky hlavně neobviňuj, i když vím, že se to lehce řekne, po tomhle se více méně obviňují všichni, později přijde i vztek, lítost, nakonec pomůže jenom čas, přijmout takovou věc nejde ze dne na den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
28.7.20 14:47
@Anonymní píše:
Zdravím, nepotřebuju žádné rády, chci si jenom vylít srdce. S přítelem, teď už vlastně s expřítelem jsme spolu byli 4 roky. Poslední rok jsme měli krizí. Před dvěmi týdny jsem se sním rozešla, teď toho moc lituju. On mi pořád volal, psal, posílál dárky, dokonce změnil rozhodnutí kvůli kterému jsem sním rozešla. Ale já jsem ho pořád odmítala. Vlastně ani nevím proč, pořád jsem ho milovala a miluju ho i teď. Teď ale spáchal sebevraždu, neskutečně mě to zasáhlo. Takhle jsem v životě ještě netrpěla. Nemůžu ani spát, ani moc nejím, jsem jako tělo bez duše.

Je to jeho rozhodnutí, ne tvoje.. Jen tě vydiral.. Nic víc.. Dej tomu čas.. Návrat by stejně ničemu neprospel.. Na jeho rodinu kašli, jsou zoufalí, potřebuji si do někoho kopnout..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
122406
28.7.20 17:50

Věř, je mi líto, čím musíš procházet. Ale jak psaly holky- neobviňuj se. Bylo to jenom jeho rozhodnutí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová