Extrakce osmičky - zarudnutí

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
4
21.1.18 23:07

Extrakce osmičky - zarudnutí

Dobrý den, dnes jsem už na tyto stránky jednou psal, ale objevilo se něco, co mě zneklidňuje. Dnes je to už 3. den po extrakci mojí osmičky. Operace proběhla bez komplikací a bolest také moc velká nebyla. Ale hned po operaci se mi udelal obrovský otok, který je už dnes menší. Otok je ale nepříjemný a bolí. Také mi přijde, že mám odřenou tvář zevnitř (poblíž rány - je možné, že je to důsledek operace). Tato odřenina se ale zvětšila a začíná trošku bolet. Tato odřenina se projevuje zarudnutým místem, asi 1 cm nad sešitou ránou). Bojím se, aby to nebyl nějaký zánět či něco horšího. Děkuji za případné rady či zkušenosti. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2513
22.1.18 00:09

Ta odřenina bude s největší pravděpodobností od háku, kterým se drží tvář, aby bylo vidět do extrakční rány. Někdy je potřeba ho držet fakt dost silou a dlouho. Proč by se to ale mělo zhoršovat mi není moc jasné, mohlo se to podráždit něčím z jídla, pití nebo tak, teoreticky i počínající zánět by byl možný (teplota je, není?). Určitě bych to vyplachovala, nejlépe nějakými bylinkami - šalvěj, řepík, heřmánek. Otok chladit, ale střídmě, neprochladit moc, z toho jsou pak komplikace. Deset minut studené na tvář, pak nechat hodinu v klidu. Jestli se to bude dál horšit, neváhat zítra nebo pozítří zajít tam, co ti to dělali, aby raději koukli. ;)
Ať je to brzo ok! :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
263
22.1.18 06:07

@VojTju64 určite nechaldit ale nahřívat! Usta vyplachovat parodontax extra plus prodávají kartáček na zuby po ex. napč Tepe Gentle Care. Při problémech s polykáním, teplota atd bych Vám doporučovala Vašeho zubního lekaře pro kontrolu. Ješte je vhodný polšářek nahřívací přikládač či bio lamapa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Verun83
22.1.18 06:53
@Clementia píše:
@VojTju64 určite nechaldit ale nahřívat! Usta vyplachovat parodontax extra plus prodávají kartáček na zuby po ex. napč Tepe Gentle Care. Při problémech s polykáním, teplota atd bych Vám doporučovala Vašeho zubního lekaře pro kontrolu. Ješte je vhodný polšářek nahřívací přikládač či bio lamapa.

Nahrivat? To slysim poprve, ze rana by se mela nahrivat. Me po trhani jasne rekli, chladit!

• Citovat
  • Upravit
2473
22.1.18 07:48

Na otok se dava studeny obklad, ne teply! ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
385
22.1.18 10:22

Otok i zarudnutí je myslím celkem normální. Záleží, jak hodně velký zákrok byl. Obě osmičky mě tahali ambulantně při lokální anestezii. První bolela jako sviňa, oteklá jsem byla ještě týden, neustále chladila tvář, jedla zmrzlinu a brala si léky na bolest. Druhá osmička už šla v pohodě a opuchlá jsem byla jen ten den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.