Extrémní závislost na nosních kapkách

Anonymní
19.10.24 12:13

Extrémní závislost na nosních kapkách

Ahoj.
Jsem závislá na nosních kapkách… už to zašlo do extrému. Nestříkám si jeden/dva vstřiky ale třeba 5 vstřiků do obou nosních dírek. Kapky mám tak na 10 dní potom musim kupovat nové balení.. zkoušela jsem mořskou vodu, ale nezabírá… ted už mamči pocit, že mi nepomáhají ani ty kapky normální ( sinex vicks )…
Chci se zeptat, zda tu byl někdo s takovou závislostí a jestli pomůže operace?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
65346
19.10.24 12:14

Operace? Co by mela ta operace vyřešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
416
19.10.24 12:16

@vokishka Operace vyřeší vybočenou nosní přepážku, pokud to tak zakladatelka má. Ta může to věčné ucpávání nosu způsobovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
19.10.24 12:18

Detox.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
416
19.10.24 12:21

Zakladatelko, jak už jsem psala. Nejdřív je třeba na ORL vyřešit, jak tvá nosní přepážka vypadá. Pokud je vybočená, může operace problém vyřešit. Pokud vybočená není, pak samozřejmě žádná operace nepomůže.
Moje osobní zkušenost je, že mi operace nijak významně nepomohla. Přepážku jsem vybočenou měla a na druhé straně zbytnělou sliznici. Při operaci mi to kutali až někam do kosti. Nos se ale ucpává stejně. Na Olynthu frčím už cca 25 let. Operace byla v r. 2006.
Nepotřebuji ho tedy tolik jako ty, ale po ránu se bez něj neobejdu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.10.24 12:24

@paja120 nevim, jak to přesně mám, ale když jsem to řešila na ORL tak mi říkal že jsou dvě možnosti….nejdřív zkusit kortikoidy kapky, to nepomohlo vůbec a nebo operace. Takže ta nosní přepážka asi vybočená bude, jinak by mi to neříkal, takže máš pravdu. Jsem z toho zoufalá.

• Citovat
  • Upravit
6918
19.10.24 12:34

Přes léto jsem se z letité závislosti dostala (Olynth aj.). Jsem čistá!
Postupovala jsem následovně, nespěchala, v těchto krocích. Jakmile jsem zvládla jeden, přešla jsem na druhý. Nakonec to trvalo měsíc a jsem na sebe pyšná.

1. omezila střik na 1× denně - před spaním 1 vstřik, přes den jen stříkala mořskou vodu
  2. jakmile jsem to zvládla, vyměnila jsem sprej pro dospělé za sprej pro děti
  3. poté stříkala jen jednu nosní dírku - na straně, na které spím
  4. jakmile byla druhá celou noc volná, přestala jsem

Přes hrozby okolí mám naštěstí sliznici aj. v pořádku.
Držím palce :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
416
19.10.24 12:37

@Lojzísek Super návod! Třeba to někdy zase zkusím. Už jsem to také zkoušela, ale obvykle jsem to vydržela nejdýl do první rýmy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6918
19.10.24 12:38
@paja120 píše: Více

Tu už mám za sebou. Použila jsem jen dětský sprej, pak jsem nasadila stejný postup, ale zbavit se toho mi trvalo týden :-) Jinak jsem v tom jela 10 let a bez stříkání nemohla v noci dýchat. Soucítím :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
86
19.10.24 15:42

Závislost na nosních kapkách mi vyřešila mukotomie, zkoušela jsem vše možné a až ta mi pomohla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1046
19.10.24 18:56

Ja bejvam zavisla na spreji poslednich 10 let celkem pravidelne. Pokazde jsem se zbavila zavislosti tim, ze jsem si sprej naredila vodou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí