Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojky.
Chtěla sem se zeptat zda jde facebok nějak zajistit aby to co sem napsala na zed mohla číst jen určitá skupina?
Mohu tedy přátele nějak rozdělit do skupiny a popřípadě určitou skupinu blokovat i na fotoalba.
Chtěla sem facebok abych se mohla spojit s těma co nevidim,s těma co mám ráda a zjistila sem že už tam mám pár lidí co sem neviděla pár let,nemám je ráda atd.. a nechci aby někdo věděl s kym,kam co a koukal na muj ksicht atd..
Tento dotaz slouží jen pro ty kdo facebok má
.
Kamčo jde to. Jde si nastavit soukromí i u jednotlivých fotoalb. Takže u každýho můžeš mít jinou skupinu, která ho vidí. To nastavení soukormí je tam dost podrobný, ale je to drbačka než to všechno nastavíš ![]()
Je to v pravo nahoře, záložka účet, nastavení soukromí.
takže tu skupinu mohu nějak vytvořit a pak dát blokovat album xxx pro skupinu A a nebo tam musim dát jednoho po druhém ?
Co zeď?Taky mohu blokovat?
Jo a abych upřesnila odpověď na to co ses ptala. U každé aktivity nebo fotek atd si vytvoříš skupinu z lidí. Po jednom je tam zadáš a ti potom tvoje fotky nebo aktivity nevidí. Můžeš si nastavit i že nevidí určitý informace u profilu atd… jde toho fakt hodně. ![]()
příspěvky (včetně fotek) jdou pochopitelně nastavit tak, aby je viděl jen někdo. Je to v nastavení soukromí, nebo když tam píšeš status, tak přímo pod tím políčkem je ikonka zámečku… no a tam se to dá taky nastavit. Přátele si můžeš třídit do seznamů. Kupříkladu já to mám nastavené tak, že veškeré příspěvky vidí pouze přátelé a i z těch mám vytvořený takový „seznámek“ kterému se nec nezobrazí… Však taky proč by nepř. holka, skterou jsem kdysi měsíc chodila na brigádu měla vidět moje ujetý fotky ze základky
Ale nejlíp asi uděláš, když se začteš do nápovědy přímo na FB ![]()
Zeď jde zablokovat taky. I jde zablokovat aby ti na ni někteří nemohli přispívat atd.
Příspěvek upraven 12.03.11 v 17:23
Jé Verčo tak to mi pověz jak jsi vytvořila ty seznamy? Vím že bych se to tam dočetla ale tvoje rada bude asi rychlejší ![]()
Já mám seznamy přátel taky rozdělený do čtyř skupin, jmenují se velice složitě 1,2,3 a 4
![]()
Proč si Kamčo prostě tyto lidi nevymažeš z přátel? Já to tak dělám. To, že někoho vykopneš z přátel, se dotyčný nedozví.
Jinak já to mám tak, že když píšu status, mám tam přednastaveno, kteří lidi (nebo skupiny) status vidí. Nastavuje se to kliknutím na ten zámeček, vlastní nastavení se dá uložit. To samé jde u fotek, videí..
Ono s prominutím čuzy vyhážu,ale pak tam mám taky spoustu lidí co jsou třeba spolužáci.jsem ráda že vim kde a co dělaj,tak vyhazovat je nechci proto že občas něco prohodíme,ale to co napíšu na zed bych právě chtěla aby to bylo určeno jen pro skupinu A kde bude třeba jen rodina a ty co mohou vědět všechno.
Byla sem tak naivní a hloupá a občas sem pustila něco co se mi vrátilo ![]()
Tak já jdu zkoušet podla vašich návodu
Kamčo,
už jsi na to přišla?
Účet - Upravit možnosti přátel a u každýho kontaktu se ti ukáže Upravit seznamy.
No jednodušší je si vytvořit nový účet a tam si dát jen těch pár lidí
něco jako takový VIP účet (pro pár vyvolených) a starý účet kde máš všechny známe, neznáme, kamarády i nekamarády si necháš. A nemusíš se piplat s nastavením.
Izabella píše:
No jednodušší je si vytvořit nový účet a tam si dát jen těch pár lidíněco jako takový VIP účet (pro pár vyvolených) a starý účet kde máš všechny známe, neznáme, kamarády i nekamarády si necháš. A nemusíš se piplat s nastavením.
Proč to dělat jednoduše, když to jde i složitě
![]()