Facebook chce ověřit totožnost dokladem

1238
26.12.21 21:22

Facebook chce overit totoznost dokladem

Prosim vas, uz rano mi prisel e-mail, ze se nekdo pokusil dostat do meho e-mailoveho uctu. Zmenila jsem hned heslo. Ted pred chvili e-mail, ze se mi nekdo snazi dostat do fb. Hned jsem zkousela zmenit heslo, ale neslo to, tak jsem se nejak proklikala az k uzamceni uctu a nazdar. Facebook po me ted chce overeni totoznosti fotkou dokladu. Hledala jsem to na netu, jestli je to pravda a tvari se to na me, ze jo. Stalo se to nekomu z vas, ze by vam zablokovali ucet a vasi totoznost facebook overoval pres vasi obcanku/ridicak/pas?
Diky za odpovedi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9302
26.12.21 21:25

Já bych teda nikam svoje doklady nefotila a neposílala. Nebude jednodušší si založit nový účet? K čemu by jim doklad byl? Při zakládání účtu jsi ho taky neukazovala, jméno si na fb můžeš zadat jakýkoliv, to je nesmysl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1238
26.12.21 21:32

@Midaku
Mam ten ucet zablokovanej tak, ze neni vubec videt. Na netu i na fb je to vysvetleny tak, ze jde proste o overeni totoznosti, ze jsem to skutecne ja. Takze jmeno, fotka, datum narozeni. Obcanka nema zepredu rodny cislo, tak si rikam, jestli se da zneuzit obcanka vyfocena jen z 1 strany

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14723
26.12.21 21:38

@PastikaJatrova Nic bych jim neposílala. Mně se před časem snažil někdo dostat do emailu i Fb, pak mi to psalo, že mám dokonce instagram, ale to nevím, to jsem totiž nedodělala založení. Pak jsem zjistila, že se do mého Fb účtu snažil střídavě dostat někdo z Asie, hlavně Čína, Vietnam, pak někdo z USA, a tak se to střídalo, až jsem si změnila heslo na velmi komplikované, vymazala z emailu všechna spojení na banky a důležité emaily, vymazala kontakty a seznamy kontaktů a vůbec osekala využití toho emailu, který byl spojen s FB účtem. Protože ty pokusy o nabourání šly ruku v ruce. A také jsem vymazala email z FB účtu a dala kontrolu přes telefon. Od té doby je klid, nikde mi peníze nezmizely.
Ale skutečně nikdy to nechtělo občanku ani jiný doklad. Tím myslím, když mi FB posílal ty hlášky, že se mi někdo přihlašuje na účet z neznámého emailu apod.
Raději si založ nový profil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
26.12.21 21:39
@PastikaJatrova píše:
Prosim vas, uz rano mi prisel e-mail, ze se nekdo pokusil dostat do meho e-mailoveho uctu. Zmenila jsem hned heslo. Ted pred chvili e-mail, ze se mi nekdo snazi dostat do fb. Hned jsem zkousela zmenit heslo, ale neslo to, tak jsem se nejak proklikala az k uzamceni uctu a nazdar. Facebook po me ted chce overeni totoznosti fotkou dokladu. Hledala jsem to na netu, jestli je to pravda a tvari se to na me, ze jo. Stalo se to nekomu z vas, ze by vam zablokovali ucet a vasi totoznost facebook overoval pres vasi obcanku/ridicak/pas?
Diky za odpovedi.

Nikdy nic nefotit :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14723
26.12.21 21:41

U mně teda nedošlo na blokaci účtu. Nicméně někomu jako FB bych nic důvěrného nedala. Sledují absolutně všude, sledují kam se podíváš a dokonce i obchodní kontakty před google mail. Mně se zjevují jako návrhy na přátelství jména mých zákazníků, od kterých mám jen obchodní objednávku bez napojení přes Fb. Jsou to špiclové. A pak jsou další špiclové, co sledují špicla, aby se dostali na konta v bance. Takže doklady nikdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2577
26.12.21 22:01
@PastikaJatrova píše:
@Midaku
Mam ten ucet zablokovanej tak, ze neni vubec videt. Na netu i na fb je to vysvetleny tak, ze jde proste o overeni totoznosti, ze jsem to skutecne ja. Takze jmeno, fotka, datum narozeni. Obcanka nema zepredu rodny cislo, tak si rikam, jestli se da zneuzit obcanka vyfocena jen z 1 strany

Je mozna koko.tina, ale odiska, pokud ji vlastnis, ma fotku jmeno, prijmeni a datum narozeni :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16274
26.12.21 22:15
@PastikaJatrova píše:
Diky za odpovedi.

FB je značně pofidérní služba. A skeny dokladů nikdy nikam neposílej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1238
26.12.21 22:19

Jasny jasny. No me taky vzdycky stacilo jen zmenit heslo, ale tentokrat to neslo. Furt mi to psalo pri zmene hesla, at zadam platny heslo. A jak jsem to furt zkousela, tak se mi ten ucet uzamknul. Jde mi jen o kontakty, co tam mam. Ach jo :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5989
26.12.21 22:23

Mně třeba přišlo, že se mi na FB někdo snažil dostat do účtu. Nechalo mě to úplně klidnou, protože jsem si na FB nic nezakládala. Ale rozhodně bych doklad totožnosti nikam neposílala. Jenom nechápu proč mi pořád chodí na email žádosti o přátelství. Mám to ve spamu ale i tak mě to se.re,neví někdo jak to řešit, aby mě to pořád neotravovalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
431
26.12.21 22:40

Po nás dnes chtěl YouTube ověření věku nad 18 let a nabízelo to možnost zaslat číslo karty (s tím, že se nic nestrhne) nebo foto OP. Mělo to logo Google. No, ani omylem… :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2791
26.12.21 22:57

Hlavně si změň heslo k emailu, který máš spojený s FB. Doklady nikam neposílej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1238
26.12.21 23:29

Diky za odpovedi… nicmene… nemate teda nekdo tucha, jak primet facebook, aby ten ucet odemknul? :mrgreen: at to zkousim jak to zkousim, vzdycky se proklikam jen na to, ze to po me chce fotku dokladu. Jo, urcite neumru, kdyz fb mit nebudu (novy uz bych si nezakladala), ale ty kontakty na lidi me stvou :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2577
27.12.21 04:34
@mamule42 píše:
Mně třeba přišlo, že se mi na FB někdo snažil dostat do účtu. Nechalo mě to úplně klidnou, protože jsem si na FB nic nezakládala. Ale rozhodně bych doklad totožnosti nikam neposílala. Jenom nechápu proč mi pořád chodí na email žádosti o přátelství. Mám to ve spamu ale i tak mě to se.re,neví někdo jak to řešit, aby mě to pořád neotravovalo.

Druhy mail. Ja kvuli facebooku zakladala mail doslova na spam. Protoze kdysi chodil kazdy prd na mail. Ten laiknul fotku, ta sdilela neco, denne aspon 1o mailu, a to jsem tam nikoho ani nemela. :mrgreen: A neni marne ten druhy mail mit, protoze ho uvadim prave tam, kde ocekavam spam. A na svem ofiko mailu mam cisto ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3598
27.12.21 06:42

@PastikaJatrova
Tak doufám, že jsi to nové heslo nevyplnila do nějakého odkazů v tom podivném e-mailu?
Máš mít dvoufázové ověření přes telefon.
Ale pokud klikas na každý mail a hned vyplnujes údaje tak tě bohužel nespasi ani bůh :zed:
Jinak fb kvůli ověření chce doklady ale není to jen obcanka. Je to též spoustu jiných kartiček. A opravdu nemají možnost zjistit jestli jsi ji hodinu předtím vyrobila na tiskárně :lol:

Můžu tě poprosit když už jsme v tom o zaslání fotek platební karty :mrgreen: Příspěvek na silvestra se vždy hodí :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák