Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj chci se zeptat zda se dá nějak zjistit IP adresa zrušeného nebo deaktivovaneho facebookoveho profilu, obtěžovala mě nějaká osoba ale zrušila si FB tak nevím zda to policie stejně dokáže zjistit. Děkuji za odpovědi
V první řadě by bylo dobré si něco zjistit o IP adresách. Profil na fb rozhodně nemá svou IP adresu. IP adresu má zařízení, ze kterého na profil přistupuju. A pokud máme stejně nastavený router (což nepředpokládám), tak je možné, že máme stejnou IP adresu zařízení. Ach jo.. ![]()
@prazak1992 Když je ten účet deaktivovani, tak určitě budou někde uloženy údaje odkud ta osoba psala ne? Tím myslím přes ten router (IP adresa) a policie si to může zjistit ne?
Trestný čin obtěžování nemáme, takže předpokládám, že tohle by skončilo na policii. Pokud ne, šance, že FB data vydá, je minimálně diskutabilní.
A to přeskakuji povídání o tom, proč IP adresa málokdy identifikuje konkrétní osobu a proč při podobných činnostech se lidé většinou nepřihlašují pod vlastní IP ale použijí nějaký program typu Tor nebo alespoň VPN.
Neblbi, tohle se na emiminu nidky nedozvis, lmao zeny k pc neprirovnavej, ty o tom vi kulove, to je jako srovnavat trabant a lambo
@Hajk66 píše:
Ahoj chci se zeptat zda se dá nějak zjistit IP adresa zrušeného nebo deaktivovaneho facebookoveho profilu, obtěžovala mě nějaká osoba ale zrušila si FB tak nevím zda to policie stejně dokáže zjistit. Děkuji za odpovědi
Nech to na PČR, oni si poradí
@penisclick píše:Říká někdo kdo se zrovna prohrabal ven z dělohy s placentou na zádech..
Neblbi, tohle se na emiminu nidky nedozvis, lmao zeny k pc neprirovnavej, ty o tom vi kulove, to je jako srovnavat trabant a lambo
@Hajk66 píše:
Tyhle profily na sitich jsou anonymni a policie se tim fakt nema cas zabyvat.
Zrus si profil a nikdo ne nebude obtezovat ![]()
@Hajk66 píše:
A víš že FB má takovou super funkci na tyhle lidi? Říká se tomu blokace. ![]()
@Hajk66 píše:
Nemas se nechat obtezovat. Fnukas jako malej parchant. Nenapadlo te treba si dotycny profil zablokovat aby te neobtezoval?
@prazak1992 píše:
V první řadě by bylo dobré si něco zjistit o IP adresách. Profil na fb rozhodně nemá svou IP adresu. IP adresu má zařízení, ze kterého na profil přistupuju. A pokud máme stejně nastavený router (což nepředpokládám), tak je možné, že máme stejnou IP adresu zařízení. Ach jo..
Ty vis o ip adresach taky houbeles ![]()
Ip adresa se prideluje poskytovatelem internetu a nezalezi na routeru. Router ma fyzickou adresu MAC.
Pokud se jedna o stalking, tak zajit na policii a vse ji rici. Pokud mate nejake ulozene zpravy, ci screenshoty, tak take ukazat. Facebook profily hned nemaze, jen je deaktivuje a uklada, odkud se na tyto profily prihlasovalo. Jak ale fb spolupracuje s policii nevim, ale predpokladam, ze musi, kdyz se jedna o trestny cin. Poskytovatel internetu muze take policii pomoci (ten, ktery poskytuje net stalkerovi). Pokud je ale chytrej, nic se nedohleda (vpn, hacknuty cizi router, a pod.)
Tak uz te asi neobtezuje ta osoba, kdyz si zrusila ucet, ne? Tak co resis? Jako dohledat ta osoba urcite pujde, ale myslim, ze maji na policii dulezitejsi veci na praci, nez ze te nekdo urazil na FB. ![]()
@Příjemné Pondělí Ta osoba která mě furt obtěžuje, nevyhrozuje mi jen mi píše hnusný věci, že jsem ošklivá atd…co s tím udělají policajti?
@Hajk66 píše:
mi píše hnusný věci, že jsem ošklivá atd…co s tím udělají policajti?
Nic.
Od toho je blokace.