Fakulta sociálních studií, Ostrava

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12332
16.2.13 19:35
@chicquitto píše:
V cem myslis ze je odlisne? Jak jsem psala, „obsah“ meho studia Bc. je mi profesne na nic.

nevím, mě se na obsah studia nikdy při pohovoru neptal :think: nějak nechápu obecnost soc. oboru ;)
no v OVě co znám od známých a kamarádek se stále klade důraz na klasické biflování, zkoušky většinou ústně, jsou častější přednášky, na MU na FSS si můžeš na navazujícím Mgr. vybrat ze 4 podoborů (mě zase naštvalo, že jsem si vybrala personalistiku, neboť předtím to bylo „obecná“ soc. práce a na diplomu je to jen obecně 8o :cert:, jsem si chtěla rozšířit obzor i mimo soc. práci), klade se důraz na používání hlavy, souvislosti, AJ literaturu, výzkum, přednášky jsou 3× za semestr o víkendu, takže časově pohoda :pankac: a hlavně jsem tam potkala super lidi :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
chicquitto
16.2.13 19:42
@Boriska
@Boriska píše:
nevím, mě se na obsah studia nikdy při pohovoru neptal :think: nějak nechápu obecnost soc. oboru ;)
no v OVě co znám od známých a kamarádek se stále klade důraz na klasické biflování, zkoušky většinou ústně, jsou častější přednášky, na MU na FSS si můžeš na navazujícím Mgr. vybrat ze 4 podoborů (mě zase naštvalo, že jsem si vybrala personalistiku, neboť předtím to bylo „obecná“ soc. práce a na diplomu je to jen obecně 8o :cert:, jsem si chtěla rozšířit obzor i mimo soc. práci), klade se důraz na používání hlavy, souvislosti, AJ literaturu, výzkum, přednášky jsou 3× za semestr o víkendu, takže časově pohoda :pankac: a hlavně jsem tam potkala super lidi :dance:

Dík za názor. Mě se na výběrku na obsah studia taky nikdo neptal. Ale po pár letech v práci vidím, že to co jsem studovala není to, co jsem potřebovala v práci. Studium bylo velmi zajímavé, ale prakticky k ničemu. Např. nechápu během přípravy standardů kvality soc služeb během tříletého studia na VS o nich nepadne ani SLOVO! a takových věcí bylo hodně.

• Citovat
  • Upravit
12332
16.2.13 19:47
@chicquitto píše:
@BoriskaDík za názor. Mě se na výběrku na obsah studia taky nikdo neptal. Ale po pár letech v práci vidím, že to co jsem studovala není to, co jsem potřebovala v práci. Studium bylo velmi zajímavé, ale prakticky k ničemu. Např. nechápu během přípravy standardů kvality soc služeb během tříletého studia na VS o nich nepadne ani SLOVO! a takových věcí bylo hodně.

tak s tím nemám problém MU mě naučila samostatnosti a samostudiu :lol: mi přijde, že praxtické věci se dozvíš stejně většinou praxí ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
chicquitto
16.2.13 19:59
@Boriska
@Boriska píše:
tak s tím nemám problém MU mě naučila samostatnosti a samostudiu :lol: mi přijde, že praxtické věci se dozvíš stejně většinou praxí ;)

a jak dlouho mas po skole? jako jasne ze je to o samostudiu, ale nejakou kostru ti VS musi dat… jinak je to spatne. No ale to jsme nekde jinde. Absolvent ma byt pripraven teoreticky i prakticky podle prohlaseni VS pro praci v oboru, a ne ze se pri praci bude po nocich ucit. To je muj nazor. Proto jsem se ptala, jak je to s tímhle navazujicim oborem. Jestli je to k necemu, nebo opet ztrata casu.

• Citovat
  • Upravit
12332
16.2.13 20:27
@chicquitto píše:
@Boriskaa jak dlouho mas po skole? jako jasne ze je to o samostudiu, ale nejakou kostru ti VS musi dat… jinak je to spatne. No ale to jsme nekde jinde. Absolvent ma byt pripraven teoreticky i prakticky podle prohlaseni VS pro praci v oboru, a ne ze se pri praci bude po nocich ucit. To je muj nazor. Proto jsem se ptala, jak je to s tímhle navazujicim oborem. Jestli je to k necemu, nebo opet ztrata casu.

já dělala školy zásadně při práci :lol: mám i VOŠku, mgr. jsem dodělávala částečně i na MD, takže od ukončení mgr. mám necelé dva roky, do práce nastupuji za 14 dní (hledala jsem nově, mou pozici zrušili…)možná ti holky, co studovaly OU řeknou, že je to jinak, že to má smysl :nevim: třeba učitele také nenaučí nikdo učit, teorie jsou fajn, ale taky se moc praktických věcí nenaučí… u standardů myslíš jejich tvorbu? já si třeba zpětně myslím, že jsem byla hloupá, že jsem si myslela, že vzdělávání a školení jsou automatika a neviděla jsem důvod si za ně připlácet, teď už to vidím trochu jinak, a když jsem byla na školení díky fondům z EU a nemusela si nic platit, tak jsem byla šťastná jako blecha :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
18.3.13 16:26
@Renčula0 píše:
Před přijímačkama jsou vždycky ukázkové testy z minulých let na webu Ostravské univerzity - určitě doporučuju!! Jinak mi postačily znalosti ze státnic z jiné školy - Slezské univerzity.

Ahojky letos se hlásím na navazující magisterské studium. Na co vše kromě testů z loňského roku bych se měla podívat? Děkuji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
18.3.13 19:36

Ahoj, také celkem tápu na co vše bych se měla zaměřit. Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.3.13 18:08

Rešerše
Dobrý den, právě jsem se zaregistrovala a potřebovala bych pordit s rešerří. Musím ji udělat k mé Bc. práci na fakultě soc. studií v Ostravě, nikdy jsem se s tím nesetkala. Nevím si s tím rady. POotřebuji to do 15.4. mít a už teď mám z toho můry v noci.
Děkuji moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Blanka123
31.3.13 11:40

Čaute, píšete, že jsou na webu Ostr. univerzity ukázkové testy. Mám 6.4.2013 příjímačky… bakalářský obor Soc. práce v kombinované formě. Chtěla jsem najít více testů, ale je tam k tomuto oboru pouze jeden test. Testy z minulých ročníků jsem nenašla. Může mi prosím někdo poradit? díky, moc by mi to pomohlo.

• Citovat
  • Upravit
31.3.13 15:03

Ahoj, já studuji FSS v Ově v kombi formě, a najedeš si na předešlé testy tak, že dáš fakulta soc. studií, studium, přijímací řízení a najedeš si v levém sloupci na výsledky přijímacího řízení. A tam si najdeš myslím zpětně 2 roky testy. Já se je také učila na přijímačky, ale víc jsem se zaměřila na sociální služby od Matouška, pak Úlehlu a Řezníčka. Něco se objevilo i z těch testů, ale moc toho nebylo. Když jsem dělala přijímačky poprvé, tak jsem se zaměřila jen na testy a neuspěla jsem. Druhý rok jsem se zaměřila na literaturu a vyšlo to. Úspěšně jsem už v druháku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Blanka123
1.4.13 10:30

Moc děkuji za zprávu. Zadávala jsem tu stránku příjmací řízení a nenašla jsem nic. Teď jsem to zkusila podle tvé rady znovu a něco tu je. Jsem asi dost nervózní. Je to tím, že mi je 44 let a hlavička už není trénovaná. Z literatury jsem četla vše kromě Řezníčka-Metody soc. práce. Když si čtu otázku, tak vím, z které knihy je, ale podstata pojmu mi někdy uniká. Vůbec nevím, co mě čeká, kdybych uspěla. Je velmi náročné toto studium? Vyžaduje to dlouhé studijní přípravy? VESSELÉ VELIKONOCE.

• Citovat
  • Upravit
Blanka123
1.4.13 11:31

…a ještě prosím, pochopila jsem dobře, že otázky příjm. zkoušek pro v komb. formě budou jen z literatury. Jen v prezenční formě jsou testy ze ZSV, že? Děkuji

• Citovat
  • Upravit
2
23.5.13 13:40
@Lentilie píše:
Ahojky, já jsem tento obor právě dokončila a mám materiály, které je mi líto vyhodit. Měly byste o ně, holky, zájem? Zadarmo samozřejmě. Stejně, to budete muse tisknout…nemůžu vám psát soukromé zprávy, jako čerstvě registrovaná, tak nevím, jak jinak vám to sdělit…:)

Ahoj Lentilie, právě jsem narazila na tvůj příspěvek a chtěla jsem se zeptat, stli nabídka stále platí…Taky jsem se právě registrovala a se soukromou zprávou je to stejné 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Blanka123
23.5.13 13:56

Ahoj, byla bych moc ráda za každý materiál ke studiu. Včera jsem četla výsledky příjmacích zkoušek, tak si myslím, že to klaplo. Ale mám strach z toho, jestli budu stíhat těm mlaďochům. Já jsem starší, proto uvítám každou pomoc. Pokud bys mi je mohla věnovat, budu ti vděčná. Blanka

• Citovat
  • Upravit
2
23.5.13 14:01
@Blanka123 píše:
Ahoj, byla bych moc ráda za každý materiál ke studiu. Včera jsem četla výsledky příjmacích zkoušek, tak si myslím, že to klaplo. Ale mám strach z toho, jestli budu stíhat těm mlaďochům. Já jsem starší, proto uvítám každou pomoc. Pokud bys mi je mohla věnovat, budu ti vděčná. Blanka

Ahoh Blanko, jsem na tom stejně. Papír s přijetím mi zatím ještě nepřišel, ale podle zveřejnění na stránkách OSU to snad vyšlo. Taky začínám shánět co se dá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze