Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@blumen píše:
@Boudová a byla jsi na potratu? Ten taky muze zpusobit problemy. No podle toho, co pises, na dite moc zrala nejsi, tak tu hru hrsjte tedy dal…
@Boudová píše:
@j-p Já jsem právě byla těhotná jednou :-/ byla jsem opilá a mladá. A bylo to opravdu z kapky, tak doufám že mě teď neukamenujínebylo to jednoduché.
„mladá“??? ve 23 letech interupce? a s nynějším partnerem??
Proč se děťátko nehodilo? ještě neměl partner tu skvělou práci a neužili jste si dost dovolených??? tak to nepoberu. Tvoje věc… Pak mi z toho ale vychází, že se podvědomě bojíš, že interupce by mohla Tvou plodnost ovlivnit. A Ty se tak bráníš zklamání z dlouhého čekání na těhotenství a pro sebe si to takto obhajuješ. Dokud se nesnažíš na ostro, „máš ještě šanci“. Za mě?- interupci v 17 pochopím, ve 23letech NE! ![]()
PS: doktor do těla nevidí a nemůže Ti nikdy zaručit bezproblémové a ihned otěhotnění, těhotenství ani porod-bohužel ![]()
@birma píše:
„mladá“??? ve 23 letech interupce? a s nynějším partnerem??
Proč se děťátko nehodilo? ještě neměl partner tu skvělou práci a neužili jste si dost dovolených??? tak to nepoberu. Tvoje věc… Pak mi z toho ale vychází, že se podvědomě bojíš, že interupce by mohla Tvou plodnost ovlivnit. A Ty se tak bráníš zklamání z dlouhého čekání na těhotenství a pro sebe si to takto obhajuješ. Dokud se nesnažíš na ostro, „máš ještě šanci“. Za mě?- interupci v 17 pochopím, ve 23letech NE!
@terulína píše:
Jsi mladá, počkej…
@Boudová, manžel (tehdy ještě přítel) chtěl a mně to přišlo vzhledem k tomu, jak jsme spolu krátce, brzo. Takže se antikoncepce konala na můj popud. Pak bylo období, že jsme tu antikoncepci přestali tak hlídat, ale já ještě chvíli měla pocit, že mi nebude vadit, že se nepovede. A pak to po pár měsících jsem najednou začala mít pocit, že už bych chtěla a na dovolené jsem příteli řekla, že kdyby se povedlo v minulých měsících, že bych byla ráda, ale měla bych pocit, že je to ještě brzo, ale že teď už mám pocit, že už taky jen chci a jen se těším, až.. No konci dovolené nebo možná víkend po ní jsem otěhotněla
A stejně mně to pak tak zaskočilo..štěstí a pocit ohromné zodpovědnosti, radost i starost zároveň ![]()
@lekarnicka28 Hezké, asi ještě počkám dokud si nebudu připadat, že je ještě brzy. Dík ![]()
@Boudová jojo, měli jsme z pr*** kliku. Doktoři totiž řekli, že přirozeně dítě manžel mít nikdy nebude. Ale láska i hory přenáší ![]()
@lekarnicka28 píše:
@Boudová jojo, měli jsme z pr*** kliku. Doktoři totiž řekli, že přirozeně dítě manžel mít nikdy nebude. Ale láska i hory přenáší
@Boudová píše:
Jak to tak čtu, tak možná tohle jsem si tu chtěla přečíst.
ve 26 mladá…ve 28 už budeš stará dost? a ve 30 už bude pozdě?? Je to každého věc. První dvě děti jsem měla ve 21 a 23 letech-tehdy jsem si moc mladá nepřipadla, další dvě děti 38 a rovných 40- a stejně si stará nepřipadám
. Každý se na rodinu cítí v jiném věku. Proto nechápu, co chceš za rady? Připadneš si mladá? počkej. Na mě spíš působíš nevyzrále- ve 23 interupce a o 3 roky později tohle myšlení o nalajnování života?- málo komu vyjde, co vše si v životě naplánuje a takhle idealisticky to fakt nechodí
. Aby Ti život neposlal nějaké varování, aby jsi byla více pokornější k němu-k životu
Nepřeji nic zlého, jen se víc zamysli…
@Boudová opravdu asi počkej, až budeš opravdu chtít. Dítě ti převrátí život úplně naruby. Já po narození syna mudrovala, jak je ta příroda mocná, jak hluboce zakořeněný je pud se rozmnožit, protože rozumově vzato si jen strašně zkomplikuješ svůj pohodlný báječný život
Obzvlášť když se narodí náročné plakavé miminko, tak si člověk musí být jist, že tohle strašně chtěl i když je to těžké, tak to stojí za to. Své děti miluju nade vše, dnes už si nedokážu představit svůj „bezstarostný“ pohodlný a prázdný život před nimi, kdybych nežila ve společnosti, kde jsou peníze tak strašně potřeba na vše kolem dětí, měla bych jich klidně 4-5. Ale to převrácení dosavadního života tam je, vzdání se finanční nezávislosti, dobrého místa v práci, dočasně i téměř všech koníčků, přátele ti to protřídí..atp atp.
@birma píše:
ve 26 mladá…ve 28 už budeš stará dost? a ve 30 už bude pozdě?? Je to každého věc. První dvě děti jsem měla ve 21 a 23 letech-tehdy jsem si moc mladá nepřipadla, další dvě děti 38 a rovných 40- a stejně si stará nepřipadám. Každý se na rodinu cítí v jiném věku. Proto nechápu, co chceš za rady? Připadneš si mladá? počkej. Na mě spíš působíš nevyzrále- ve 23 interupce a o 3 roky později tohle myšlení o nalajnování života?- málo komu vyjde, co vše si v životě naplánuje a takhle idealisticky to fakt nechodí
. Aby Ti život neposlal nějaké varování, aby jsi byla více pokornější k němu-k životu
Nepřeji nic zlého, jen se víc zamysli…
@Boudová ano dospeli jsme do faze ze na 100% chceme mit mimise a proto ted jdeme na druhy pokus IVF ![]()
@1985bara píše:
@Boudová ano dospeli jsme do faze ze na 100% chceme mit mimise a proto ted jdeme na druhy pokus IVF