Feministky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
sepi
1.4.11 21:49
Gardina píše:
Jednou jsem četla „definici“ feminismu: „Cílem feministek je dosáhnout toho, aby ženám ani mužům nebyly přisuzovány určité povinnosti a vlastnosti jen proto, že mají to či ono pohlaví“. S tím lze souhlasit, že?

Ono v extremnim pripade by se to dalo chapat i tak, ze feministky v podstate bojujou proti zenam a zenskosti vubec. Fyziologicky jsme proste nastaveny jinak a z toho vyplyvaji odlisnosti. Pokud me nekdo povazuje za neznejsi, fyzicky slabsi a prirozeneji uzpusobenou treba k peci o dite , tak to vubec nevnimam pejorativne. Pokud nekoho pri pohledu na moji eterickou postavu napadne, ze by ze me asi nebyla idealni zednice, bagristka nebo kdovi co, tak proboha pri trose soudnosti mu to nemuzu mit za zly. Kazdopadne, kdyz se tou bagristkou rozhodnu byt a prokazu, ze jsem minimalne stejne schopna jako chlap, tak pochybuju, ze mi nekdo bude branit ji byt. Proc se radsi nesnazit vyuzivat nase prirozeny prednosti nez neustale bojovat naoko o jakousi rovnopravnost, ktera pak konci hloupostma typu kvoty na pocet zen v politice? Nikdy jsem se necitila menecenna nebo znevyhodnovana, proto, ze bych byla zena. Naopak.

• Citovat
  • Upravit
Caty
1.4.11 21:53

Tak, nebudu se zcela vyjadřovat k tématu. Jen mě tak napadlo, bylo by tolik válek a násilí, kdyby u moci, vlády a rozhodování o světe, zemi stály ženy? Myslím, že ne. Myslím, že pokud by u moci byly předně ženy, svět by byl hezčí, bez válek a násilí.

• Citovat
  • Upravit
etatinek
1.4.11 22:00
Caty píše:
Tak, nebudu se zcela vyjadřovat k tématu. Jen mě tak napadlo, bylo by tolik válek a násilí, kdyby u moci, vlády a rozhodování o světe, zemi stály ženy? Myslím, že ne. Myslím, že pokud by u moci byly předně ženy, svět by byl hezčí, bez válek a násilí.

No upřímně, kdyby světu vládly ženy, tak tu už žádní chlapi nejsou a lidstvo dávno vymřelo… Páč chlapi by se na to nemohli dívat a radši by spáchali sebevraždu… :wink: :oops:

Jinak mezi ženami je spousta těch „špatných“, které nemají do chlapů daleko, ty by byly opět u moci a né ty hodné, láskyplné ženy, protože ty nemají takové ambice… Ale ty „svině“ ty ano… Ty by se draly ke korýtkům, aby mohly mlaskat… :think: :roll:

PS: Ne, já si opravdu nedokážu představit, že by měly ženy vládnout, to by byl asi konec světa… :lol: :-D

• Citovat
  • Upravit
etatinek
1.4.11 22:03
sepi píše:
Gardina píše:
Jednou jsem četla „definici“ feminismu: „Cílem feministek je dosáhnout toho, aby ženám ani mužům nebyly přisuzovány určité povinnosti a vlastnosti jen proto, že mají to či ono pohlaví“. S tím lze souhlasit, že?
Ono v extremnim pripade by se to dalo chapat i tak, ze feministky v podstate bojujou proti zenam a zenskosti vubec. Fyziologicky jsme proste nastaveny jinak a z toho vyplyvaji odlisnosti. Pokud me nekdo povazuje za neznejsi, fyzicky slabsi a prirozeneji uzpusobenou treba k peci o dite , tak to vubec nevnimam pejorativne. Pokud nekoho pri pohledu na moji eterickou postavu napadne, ze by ze me asi nebyla idealni zednice, bagristka nebo kdovi co, tak proboha pri trose soudnosti mu to nemuzu mit za zly. Kazdopadne, kdyz se tou bagristkou rozhodnu byt a prokazu, ze jsem minimalne stejne schopna jako chlap, tak pochybuju, ze mi nekdo bude branit ji byt. Proc se radsi nesnazit vyuzivat nase prirozeny prednosti nez neustale bojovat naoko o jakousi rovnopravnost, ktera pak konci hloupostma typu kvoty na pocet zen v politice? Nikdy jsem se necitila menecenna nebo znevyhodnovana, proto, ze bych byla zena. Naopak.
:palec: :potlesk: TAK NORMÁLNÍ ŽENY JEŠTĚ NEVYMŘELY!! Souhlasím a gratuluji za odvahu sem napsat… :potlesk: :palec:
  • Citovat
  • Upravit
26574
1.4.11 22:06
etatinek píše:
Doporučuji server www.feministky.cz tam se pobavíte :) Jinak proti feministkám nic nemám ale všeho s mírou, nic se nemá přehánět.Nevím co je na tom pravdy, ale údajně ty stránky mají tvořit chlapi, co to berou jako recesi a zesměšňování feministek, když z komára dělají velblouda, tzn. nepřirozeně dané věci zveličují a přehánějí…

Přesně tak. To přeci musí být jasné každému rozumně uvažujícímu člověku :roll: :roll: :roll: :roll: , že to píší chlapi a je to recese.
A musí se sakra bavit, když čtou ty rozhořčené komentáře slípek pod články, které nepoznají srandu:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Doporučuji třeba toto pro pobavení:
http://feministky.cz/…n-masturbuje
 http://feministky.cz/…e-masturbuje

Příspěvek upraven 01.04.11 v 22:27

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
707
1.4.11 22:11

koukám, že pořád si někdo myslí, že feministky nechtějí, aby k nim byli muží galantní? Ale to přece proboha s tím nemá nic společnýho. Feminismus je o stejných právech, o tom, aby jedno pohlaví nebylo v lidských právech zvýhodněný před druhým…není to nic o popírání slušnýho chování apod. Já se třeba za feministku považuju, zároveň mi ale nedělá problém využívat „ženských zbraní“ :palec: Jde jen o to, aby se ženy necítili vůči mužům podřízený. A je pravda, že u nás - v Evropě - už k tomu opravdu nemají důvod. A pokud se tak cítí nebo chovají, tak je to ve velký většině jejich volba. Takže myslím, že v našich podmínkách je feministka prostě ženská, která je samostatná a nechce být finančně ani jinak závislá na mužích. A to neznamená, že je nemá ráda!! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
etatinek
1.4.11 22:26
Allee píše:
koukám, že pořád si někdo myslí, že feministky nechtějí, aby k nim byli muží galantní? Ale to přece proboha s tím nemá nic společnýho. Feminismus je o stejných právech, o tom, aby jedno pohlaví nebylo v lidských právech zvýhodněný před druhým…není to nic o popírání slušnýho chování apod. Já se třeba za feministku považuju, zároveň mi ale nedělá problém využívat „ženských zbraní“ :palec: Jde jen o to, aby se ženy necítili vůči mužům podřízený. A je pravda, že u nás - v Evropě - už k tomu opravdu nemají důvod. A pokud se tak cítí nebo chovají, tak je to ve velký většině jejich volba. Takže myslím, že v našich podmínkách je feministka prostě ženská, která je samostatná a nechce být finančně ani jinak závislá na mužích. A to neznamená, že je nemá ráda!! :kytka:

Vono asi je mezi vámi feministkami taky docela velký rozdíl… Jako více proudů… Jedny jsou „lehký, pak jsou střední a nakonec tvrdý“… Nevím jak to líp popsat… Prostě ty poslední jsou extrém, dotahující určitou myšlenku do nemožných situací, které opravdu, když jim chlap chce pomoct ho jsou schopny umlátit za to kabelkou… Takže není feministka jako feministka… :think: :roll:

PS: Já být ženskou, tak se považuji za „normální“ ženu a né za feministku… Tohle beru jako urážku a být feministkou, to je slovo asi jako býti teroristkou… :lol: :-D

• Citovat
  • Upravit
369
1.4.11 22:42

ono, to či považuje človek označenie za feministku za urážku alebo nie, závisí od toho, aký význam tomuto označeniu pripíše. Ak by feministkou mala byť žena s takým významom, aký mu pripisuješ ty, tak toto označenie pre seba by som za urážku takisto považovala. Pre mňa však toto označenie takýto význam nemá a preto sa považujem za feministku a zároveň sa cítim byť „normálnou ženskou“.
A mimochodom, ja by som ti kabelkou po hlave určite v autobuse nedala, ak by si mi ponúkol miesto na sedenie. :wink: . Úctivých, slušných a pozorných mužov možno nie je až tak veľa, ale som rada, že úplne nevymreli. Úcta k žene znamená, že si ženu vážim a to je zásadný rozdiel nič nemajúci s popieraním práv. Tak isto, ako si ja vážim rozumných a slušných mužov a ich právo na slušný život, na to aby sa mohli slobodne rozhodnúť,ako budú žiť.

etatinek píše:
Allee píše:
koukám, že pořád si někdo myslí, že feministky nechtějí, aby k nim byli muží galantní? Ale to přece proboha s tím nemá nic společnýho. Feminismus je o stejných právech, o tom, aby jedno pohlaví nebylo v lidských právech zvýhodněný před druhým…není to nic o popírání slušnýho chování apod. Já se třeba za feministku považuju, zároveň mi ale nedělá problém využívat „ženských zbraní“ :palec: Jde jen o to, aby se ženy necítili vůči mužům podřízený. A je pravda, že u nás - v Evropě - už k tomu opravdu nemají důvod. A pokud se tak cítí nebo chovají, tak je to ve velký většině jejich volba. Takže myslím, že v našich podmínkách je feministka prostě ženská, která je samostatná a nechce být finančně ani jinak závislá na mužích. A to neznamená, že je nemá ráda!! :kytka:

Vono asi je mezi vámi feministkami taky docela velký rozdíl… Jako více proudů… Jedny jsou „lehký, pak jsou střední a nakonec tvrdý“… Nevím jak to líp popsat… Prostě ty poslední jsou extrém, dotahující určitou myšlenku do nemožných situací, které opravdu, když jim chlap chce pomoct ho jsou schopny umlátit za to kabelkou… Takže není feministka jako feministka… :think: :roll:

PS: Já být ženskou, tak se považuji za „normální“ ženu a né za feministku… Tohle beru jako urážku a být feministkou, to je slovo asi jako býti teroristkou… :lol: :-D
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sepi
1.4.11 22:51
Caty píše:

S tim se neda uplne souhlasit. Zeny se rozhoduji prevazne intuitivne, na zaklade pocitu, nechaji se daleko vic ovlivnit okamzikem a pokud je nekdo zradi nesou si v sobe zast casto celej zivot. V historii byly okamziky, kdy vladly prevazne zeny. Napriklad Evropa 16. stoleti. Na francouzskym trune Katerina Medicejska /Bartolomejska noc byl docela krutej krvavej vecirek pod jeji zastitou/, v Anglii Alzbeta Tudorovna- jeji zlata era byla z velky casti postavena na skvelym vyberu racionalnich muzskych radcu a ve Skotsku Marie Stuartovna-kam to se svoji skrz naskrz zenskou politikou dotahla je myslim znama vec, krve teklo vic nez dost. Z druhy strany za uctyhodnou zenskou politickou osobnost povazuju Marii Terezii. Takze ano, zena muze byt vybornej politik, ale neda se rict, ze by nas svet byl mirumilovnejsi misto k ziti, pokud by u moci byly jen zeny.

• Citovat
  • Upravit
3805
1.4.11 23:00

zajímavé téma… :palec:
No..nedovedu si představit extrémní feministku , jak by se zachovala, kdyby jí manžel požádal, ať jde opravit auto, zatímco on vybere kam se pojede na výlet :-D Chtěj rovnoprávnost pro obě pohlaví bez rozdílu…ale podle mě jen tam, kde se jim to zrovna hodí…a zdravě sebevědomá ženská, která se sebou nenechá zametat podle mě není feministka. Upozorňuju, že toto je můj názor, tak doufám, že tím někoho neurazím…není to záměr! :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
707
1.4.11 23:00
sepi píše:
Caty píše:
S tim se neda uplne souhlasit. Zeny se rozhoduji prevazne intuitivne, na zaklade pocitu, nechaji se daleko vic ovlivnit okamzikem a pokud je nekdo zradi nesou si v sobe zast casto celej zivot. V historii byly okamziky, kdy vladly prevazne zeny. Napriklad Evropa 16. stoleti. Na francouzskym trune Katerina Medicejska /Bartolomejska noc byl docela krutej krvavej vecirek pod jeji zastitou/, v Anglii Alzbeta Tudorovna- jeji zlata era byla z velky casti postavena na skvelym vyberu racionalnich muzskych radcu a ve Skotsku Marie Stuartovna-kam to se svoji skrz naskrz zenskou politikou dotahla je myslim znama vec, krve teklo vic nez dost. Z druhy strany za uctyhodnou zenskou politickou osobnost povazuju Marii Terezii. Takze ano, zena muze byt vybornej politik, ale neda se rict, ze by nas svet byl mirumilovnejsi misto k ziti, pokud by u moci byly jen zeny.

já bych k tomu dodala, že pokud by ženy opravdu chtěli vládnout, tak jim nikdo nebrání :-) proto taky nesouhlasím s kvótama v politice, protože tím by se tam mohly dostat slepice, který by na to jinak neměly…mám za to, že většina žen má prostě jiný priority v životě než muži a to je je důvodem, že nejsou tolik ve vysokých funkcích

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3805
1.4.11 23:02
sepi píše:
Caty píše:
S tim se neda uplne souhlasit. Zeny se rozhoduji prevazne intuitivne, na zaklade pocitu, nechaji se daleko vic ovlivnit okamzikem a pokud je nekdo zradi nesou si v sobe zast casto celej zivot. V historii byly okamziky, kdy vladly prevazne zeny. Napriklad Evropa 16. stoleti. Na francouzskym trune Katerina Medicejska /Bartolomejska noc byl docela krutej krvavej vecirek pod jeji zastitou/, v Anglii Alzbeta Tudorovna- jeji zlata era byla z velky casti postavena na skvelym vyberu racionalnich muzskych radcu a ve Skotsku Marie Stuartovna-kam to se svoji skrz naskrz zenskou politikou dotahla je myslim znama vec, krve teklo vic nez dost. Z druhy strany za uctyhodnou zenskou politickou osobnost povazuju Marii Terezii. Takze ano, zena muze byt vybornej politik, ale neda se rict, ze by nas svet byl mirumilovnejsi misto k ziti, pokud by u moci byly jen zeny.
:palec: :pankac: :potlesk:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
369
1.4.11 23:14

sepi, ja osobne si myslím, že príroda nie nadarmo stvorila obe pohlavia a obe majú svoj nezastupiteľný význam. Takže priveľká moc jedného či druhého pohlavia vytvára vo svete škodlivú nerovnováhu. Ženy aj muži by sa mali naučil spolupracovať, toto prospeje ľudstvu ako takému najviac, obe pohlavia majú v sebe potenciál, ktorý sa nedá nahradiť.
Netýka sa to samozrejme každého jedinca, ale muži vo všeobecnosti majú vo svete - ja to tak nazvem tú „vonkajšiu moc“ t.j. moc peňazí, fyzickú silu, politickú, vojenskú či ekonomickú. Aj ženy, hlavne v západných krajinách disponujú týmto typom moci, ale v prevažnej miere je aj tak táto moc hlavne v rukách mužov- všetci tí diktátori, majitelia korporácii, všetka tá honba za majetkom, za konzumom.
Ženy majú „vnútornú moc“ - silu empatie, intuície, schopnosť nosiť a dávať život.

Bohužiaľ v dnešnom svete prevažuje mužský typ moci, je jej proste priveľa a nie je vyvážená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
byron
1.4.11 23:21
Allee píše:
:srdce: :potlesk:
Konečně také rozumný názor.
A nechápu, jak si někdo může dovolit napsat, že tato diskuze nepatří na emimino?
A pokud si myslíte, že ženy mají stejná práva jako muži, tak bohužel nemají.A už tu jedna žena psala, že jí vadí, že za stejnou práci bere méně peněz, ale že feministka není- to je zvláštní. Spousta lidí si plete dojmy s pojmy
  • Citovat
  • Upravit
byron
1.4.11 23:23

A když jsem u těch definic, tak znám také jednu, feministka je žena, která si myslí, že je diskriminována- muži, nebo společnosí, právé proto, že je žena. Třeba tím, že bere méně peněz, za stejnou práci, než muž. A to je pouze jeden případ, příklad

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky