Fenyklový čaj - kojenec

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
9
10.6.24 13:16

Fenyklový čaj - kojenec

Zdravím jdu si pro radu od zkušenějších, mám doma dvoutýdenní miminko a trápí nás bolesti bříška, zkouším s nim cvičit, masáže bříška a před kojením mu dávám espumizan 5 kapek. Tchyně mi poradila ať mu dam slabý fenyklový čaj s cukrem na špičku lžičky a množství čaje půlku flaštičky. Muže se to? Neublizi to miminku? Bojím se abych malému něčím neublížila. Dekuju predem za odpovědi 😊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16184
10.6.24 13:32
@Nany01 píše: Více

S cukrem? Si děláš srandu, ne? Jinak bych bych dala po troškách odvar opravdu z fenyklu (koření), cca lžičku. Nic víc, nic míň. A pokud kojis, sama ten čaj pij

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
10.6.24 13:33

@Nany01 Je miminko kojené nebo na UM? Fenykl mu určitě neublíží, ale vypije ti toho minimum. Cukr bych nedávala. Pokud je ale miminko kojené, mnohem efektivnější je, když budeš čaj pít ty: udělej si hrst kmínu a hrst fenyklu, zalij 2l vody a vypij v průběhu dne. Ty látky uvolňující koliku přejdou do miminka v mléce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
377
10.6.24 13:56

Určitě nedávej žádný cukr. Dokud jsem víc kojila, tak jsem fenyklový čaj pila já, pak jsme šli víc na UM a koupila jsem od Lerosu bio fenyklový čaj pro kojence, může se od ukončeného 1. týdne. Uvařila jsem ho a po troškách jsem ho malé pašovala do UM, samotný by mi ho nevypila, nemuseli jsme už dávat ani žádné kapičky, čajček stačil, popřípadě, když byl velký bříškabol, tak pomohla trubička do zadečku a nahřátý plyšák na bříško. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7223
10.6.24 14:35

S cukrem ne. Ale fenolový čaj se dělá běžné. Můžeš ho pít ty, pokud kojis

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
821
10.6.24 15:09

Ahoj, resim to stejné u malé. Ja vypiju 3 hrnky fenyklu denně a malá dostává lžičku, bez cukru, samozřejmě. Plus také dávám 5 kapek espumisanu. Bohužel zlepšení žádné 🙈 🙈 🙈

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
10.6.24 17:47

@Eljasa Pridej si k tomu kmín. Ten mi přišel nejúčinnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
821
10.6.24 19:41

@Hoa Mai to jsem delala první tyden a nic :mrgreen: i male na lžičku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
10.6.24 20:57

@Eljasa A kolik jsi ho dávala?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie