Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
V pokojíčku nemám nic co by se dalo prostrčit pod okno a pokud ano, určitě na kliku nedosáhne. takze žádný stoleček, židličku, komodu… Chůvička je taky dobrý nápad.
@Atisia píše: Více
Zakladatelka neresi otevreni okna, ale pad z parapetu na podlahu pokoje. Pokud jsem to teda dobre pochopila.
Zakladatelko, ja bych to nehrotila. Ve smyslu ze by v pokoji nemel nic, s pomoci ceho by tam mohl vylezt. Ale stejne bych takove dite nenechavala bez dozoru.
Příspěvek upraven 09.06.24 v 20:14
Jedině mě napadá nemít v noci v pokoji nic co by mohl použit, viz ten stoleček aj.
My jsme prisroubovali zarazku a okno slo jen na ventilacku. Ale videla jsem video, kde dite vypadlo ventilackou
…
Meli jsme mrnave bydleni, vzdy bylo co pristrcit, dite si poradi. Takzeja jsem musela, abych nebyla na nervy. Casem to prestalo bavit a uz tam nikdo nelezl.
@Winter garden My kvůli pádu z okna vyměnili kliky za ty, co mají zámek a na noc jsem to prostě zamkla, jinak bych nespala asi ![]()
@Kryptozoo No, prave. Kluk byl koumak, porazit okno, by byl zajimavy milnik. Proste mel utrum a ja klid.
@Janča6
Jojo, přesně tak. Mně nejde o vypadnutí z okna, ale o pád z parapetu na podlahu.
@Kryptozoo díky za uprávu. Ale jak mi pomůže chůvička například v noci/brzo ráno, když budu spát ve vedlejším pokoji?
@BdM píše: Více
Jo, tak. To jsem neresila. Kdyz vylezl nahoru, byla jsem jako psychicka podpora, nez sleze sam. Ale ja mam decka horolezce, lezeni jim jde.
@Anonymní píše: Více
No že tě vzbudi když vyleze z postele. Mě teď takhle leze kluk taky, rok a půl, tak sleduju téma.
@BdM píše: Více
Asi by mě spíš děsilo, že bouchne do okna, rozbije sklo a vypadne ven, pokud tedy nemáte nerozbitná skla.
Jedině vysvětlovat a nemít tam nic, co jde přistrčit k oknu, když už jste to neutnuli v počátku.
Ahoj,

mám 2 letého syna, kterého bych ráda přesunula do vlastního pokoje. V pokoji je okno se širokým parapetem. V obýváku máme stejné okno s parapetem, na který velice rád leze a dívá se ven (máme pod ním gauč, takže přístup je bohužel jednoduchý). Já teď ale trnu hrůzou, že si třeba ráno (nebo v noci), když nebudu u něj, přisune v novém pokojíku pod okno třeba stoleček a vyleze na parapet, protože se bude chtít dívat a pak nedej bože spadne.
Máte někdo doporučení jak parapet zabezpečit nebo co s tím? Aby neotevřel okno už vyřeším, ale ten parapet…
Samozřejmě vysvětluji, že do okna se neleze atd., ale bez účinku.
Moc díky!