Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anonymní píše: Více
Dite dokáže protáhnout těžkou komodu?
No ty naše z dubové višně máme problém zvednout dva chlapi, když sme ji nesli do schodů málem sem vypustil duši, má těch 70 kg
plus haraburdi asi metrak ![]()
Já ten strach chápu, ale myslim, že ti v noci nikam nepoleze. Spíš děti volají nebo přijdou k rodičům, a to i dvouleté. Naše starší také vyleze všude, ale v noci na parapety nelezla nikdy. Já se zas bála, aby nespadly skříně, tak to musel manžel všechno přivrtat. A co máme děti, v noci vůbec nevětráme, což zejména v létě není nic moc, ale strach mi opravdu nedovolí to okno otevřít. Chůvička mě nevzdbudí, mám ozkoušeno, spím hodně tvrdě, to musí dítě v pokoji fakt řvát, aby mě to vzbudilo. A přesně z toho důvodu tam s ní spí od jejího roku manžel, prostě jí v noci hlídal. Pokud je manžel pryč, nechávám otevřené dveře. V létě k ní dáme dvouletou sestru, tak uvidíme, jak to tam spolu zvládnou. ![]()
Jo, nebezpečné, protože máte v Česku blbě vyřešené okna, tady v UK to velký okno otevřít nejde, jen to malý, a když dáš ventilaci a na kliku zámek, tak je to bezpečné dost, přes ventilaci dítě nevyleze.
Jde samozřejmě i o to, jestli bydlíš v přízemí nebo 12 patře, 12 patro už budí respekt, je super výhled, ale představa že letím z okna
no naštěstí panelákové bydlení už mám za sebou.
@Havlova píše: Více
Máme špaletová okna, která jsou pouze dokořán.
@Kryptozoo píše: Více
Mně by teda nějaké šramocení z chůvičky taky nevzbudilo. A rodič jsem dvojnásobný. Prostě tvrdě spím.