Fígl,aby nechodil po špičkách

Anonymní
19.8.10 10:40

Fígl,aby nechodil po špičkách

Dobrý den,nezmáte nějaký fígl,abych našeho prcka naučila stát na celé nožičce.Nějak se mu líbí stání na špičkách.Doktorka tvrdí,že to tak dělají všechny děti.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8297
19.8.10 10:46

Jakdlouho to dela? Mates to delal ze zacatku, ale pak ho to preslo. Mel kozene capacky, nekdo doporucuje pevnou podrazku, ale ta je pro sotva se postavivsi dite naprosto nevhodna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1371
19.8.10 11:20

Koukám do knížky Babygymnastika (cvičení s miminkem) a tam je na to cvičení:
ty sedíš na zemi, rozkročený nohy
prcka si postavíš k sobě zády jakoby „obkročmo“ přes tvoje stehno (že stojí rozkročenej nad tvým stehnem - asi kdyby padal na zadek, tak aby to měl do měkkýho :-) )
a teď tedy samotnej ten cvik - držíš mrňouse za boky (kyčle) a jemně ho předkláníš/zakláníš, jakoby houpeš s ním dopředu a dozadu a ono ho to nutí udělat fajfku, jít na paty a zvednout špičky.
Je to taky cvik na posilování stability, cvičení rovnováhy.
Nebo pak je tu ještě jeden - jestli umí sednout do dřepu - ty sedíš v tureckým sedu nebo v „hlubokým“ dřepu, tj. rozkročený nohy a zadek co nejníž podlaze a mimčo „nastavíš“ taky do širokýho dřepu, držíš ho za holení kosti, těsně nad nártama a tlačíš mu nohy dolů.

No tolik teorie, vyzkoušený to zatím nemám :think: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5907
19.8.10 11:27

No já asi moc neporadím,ale Natálka to dělá taky,tak jsem se pro svůj klid rozhodla to řešit.Šla jsem na ortopedii,kde se zjistilo,že nožičky jsou DOBRÝ,ale přesto jsem začalachodit na rehabilitaci,kde s ní sestřičky cvičí a dělám to i doma.Já bych to zkusila s doktorem řešit.Fakt jsem měla dost strach,bohužel si naše zlatíčko vybralo takový způsob chůze(podotýkám,že sama nechodí,obchází jen nábytek).Ale mám teď klid,a snad se jednou taky dočkám,že se pěkně rozejde.Držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5907
19.8.10 11:29
Rampepurna píše:
Koukám do knížky Babygymnastika (cvičení s miminkem) a tam je na to cvičení:
ty sedíš na zemi, rozkročený nohy
prcka si postavíš k sobě zády jakoby „obkročmo“ přes tvoje stehno (že stojí rozkročenej nad tvým stehnem - asi kdyby padal na zadek, tak aby to měl do měkkýho :-) )
a teď tedy samotnej ten cvik - držíš mrňouse za boky (kyčle) a jemně ho předkláníš/zakláníš, jakoby houpeš s ním dopředu a dozadu a ono ho to nutí udělat fajfku, jít na paty a zvednout špičky.
Je to taky cvik na posilování stability, cvičení rovnováhy.
Nebo pak je tu ještě jeden - jestli umí sednout do dřepu - ty sedíš v tureckým sedu nebo v „hlubokým“ dřepu, tj. rozkročený nohy a zadek co nejníž podlaze a mimčo „nastavíš“ taky do širokýho dřepu, držíš ho za holení kosti, těsně nad nártama a tlačíš mu nohy dolů.No tolik teorie, vyzkoušený to zatím nemám :think: :nevim:

díky,taky to zkusím,dělám něco podobného :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8647
19.8.10 11:59

Dcera chodila po špičkách v podstatě od začátku,co chodí.Ted v 18ti měsících už jde po špičkách jen občas,spíš mi přijde,že blbne.
Na 18timěsíční prohlídce musela před doktorkou chodit,a ta mě ubezpečila,že se toho brzy zbaví sama,že nožička je dobrá,ale že toto dělají děti často.
Poradila mi akorát,abych ji doma nenechávala moc bosa,ale v bačkůrkách či pevných botkách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
20.8.10 07:45

Chození po čpičkách je zezačátku normální. Můj synátor to dělává i teď (chodí už něco málo přes půl roku), ale to si myslím, že spíš blbne.
Pokud se dítě nechává samovolnému vývoji a netahá se za ruce (přestože samo nechodí, tak ho rodiče vodí) a nepostavuje dřív, než je toho samo schopné, tak začne pořádně chodit až ve chvíli, kdy se „postaví“ na paty a získá tak stabilitu. V mateřským centru jsem právě jednou viděla dosti odstrašující případ, kdy učili chodit ještě ne úplně připravené a stabilní dítě. Pořád ho tahali za ruce a jak stálo na těch špičkách, klátilo se na všechny strany a různě padalo a tak. Ale dospělák to samozřejmě udrží.
Abych to teda shrnula. Pokud tvoje dítě samo začíná chodit, je to fakt normální. Zezačátku chodí po špičkách kolem nábytku, pak udělá pár krůčků a díky nestabilitě padá. Pokud je to tím, že ho chodit „nutíte“, pak to dobré není. Jinak s tím mají problém i děti posazované do chodítka či závěsného hopsadla - narušuje se tím normální vývoj :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí