Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj maminky
dnes jsem cestovala s mým 11.letým synkem a malou 4m dcerkou autobusem
.Jezdíme do nem na rehabilitace ve škole týden před prázdninami si zlomil ruku
Cesta nám trvá 30min ,ale to co jsem dnes zažila posledních 20min jízdy byl horor. Pistoupila ženská tak 30l asi s matkou nebo kamarádkou a měla 3 dítka. Kluk tak 8l špinavej všechny zuby zkažený si sedl na schody, pak 3l klučík ten se držel kočárku a v kočárku holčička chudinka tak 1,5roku víc ne.Ta matka si jich vúbec nevšímala klučík špinavej každou botu jinou a v pusině víc černých zoubků než bílích mamce ch těl něco říct a ta místo aby ho vyslechla tak do něj tak strčila že upadl
Já jen žasla ale to co přišlo vzápětí mi doted hlava nebere.Ta Malá holčina měla v kočárku rozbalená asi 3lízátka a co čert nechtěl musela jí asi štípnout vosa neb kolem ní lítala a ona začala plakat.Klucik mamo mamo a plesk dostal fakt lepaka a mala ze place tak taky: to uz bylo na me dost a tak jsem se do ni pustila proc je bije atd a ona at si hledim sveho a pak vystoupila: Nejhorsi je ze se nikdo ani neozval a delali ze to nevidi
Jsem z toho i ted smutna chudaci deti co asi musi zkusit treba doma: Jak byste se zachovali vy ![]()
Asi bych tý dámě řekla něco pěkně od plic a podrazila jí nohy…kráva, teda pardon ale je to kráva
Priznavam, prihlizela bych, jen bych nevericne cucela, ale na slovo bych se nezmohla. Jsi dobra, ze jsi alespon neco rekla.
Bohuzel, je to osklive, ale neudelas s tim nic. A ty lizatka u tak maleho ditete a zkazene zuby u starsiho sourozence
Nekteri rodice zkratka nemaji rozum, ale v to pripade nechapu, proc tech deti ma tolik
Kdyz mi vadi detske jeceni, tak si holt dalsi neporizuju, ne?
tak to je opravdu hrozné
![]()
já byla minulý týden na hřišti z malou, a tam byla jedna máma se starší dcerou a ještě mladší dcerkou asi 13 a 2 roky, jezdily spolu na klouzačce a ta malá jí vypadla dole jak se z toho vyskakuje trochu na kolínka, a ta matka na tu starší holku - co děláš ty krávo jedna-
je smutné, ale takovéhle věci se dějí, a dějí se daleko horší věci, a bohužel s tím nikdo nic nezmůžeme
Ja vim ze s tim nic neudelame a ze se deji i horsi veci,ale je to tak nespravedlive vuci tem detem ach jo
A muzu vam rict ze muj syn byl take nestastny z toho co videl pak jsme si o tom povidali on me obejmul a rekl mamko jsem rad ze te mam ![]()
Ale zmužeme.ta paní má určitě nějaké sousedy a pokud to u nich doma vypadá takle tak snad si toho někdo musel všimnout.
Asi by bylo dobré víc se dívat kolem sebe a případně to hned nahlásit,proto že nic jiného s tím opravdu nezmužeme.Dětí je mi líto
Nedelala bych nic,protoze vytkou v buse nicehop nedocilis (maximalne se to obrati proti detem) a osobne ji neznas, abys na ni poslala socialku… hold je to na sousedech.
ta ženská má určitě naprosto zmáknutej náš sociální systém a proto má tři děti… žije ze sociálky… proč by asi jinak měla totik dětí, když je na ně zlá… nic jiného mě nenapadá…
No me napada, ze ta pani je proste takovy zviratko. Deti se najednou „nejak“ vyskytly, tak proste jsou. Myslim si, ze o tom az tak nepremysli, jako tady emiminacky, zda si poridit dalsi dite. pokud je teda fakt nema na ty penize, jak tu nekdo psal. Jsi dobra, ze ses ozvala, jak bych asi taky takovou kuraz nemela, zvlast pokud bych s sebou mela deti. Jedine reseni je ale socialka, jenze to bys musela znat bydliste.. Chudaci nevinny deti ![]()
Já radši autobusem nejezdim přesně z tohohle důvodu. Všude chodim pěšky a větší dálky autem.V tom autobuse neni kam se vrtnout a já s mojí povahou to vidět tak nevim nevim jak by to dopadlo. Já jsem ted nějak po tom porodu přecitlivělá hned v duchu vidim Nikču a jak vidim mimino který je špinavý nebo hladový či bitý tak to blbě rozdejchávám. Nevim čim to je. Snažim se tyhle situace co nejvíc eliminovat hrozně mě to bolí. Snad mě to časem aspon trochu přejde jinak se asi utrápim.
Chudáci děti:(Já nic takového neviděla,nevím jak byhc se zachovala…ale teda jako já taky plánuju 3 děti a rozhodně nehodlám žít ze sociálky ![]()
zuzka.mamka píše:
co děláš ty krávo jedna-
Hmmm, ale to bylo tady u nás ve Volfovce, ne?
Tady to poslouchám pořád, ale od tmavých spoluobčanů. Tady od rodičů padají směrem k dětem běžně slova - krávo, debile, pí..
Já bych taky mlčela, ono to nemá asi cenu jí něco říkat, protože tím ona určitě přístup k dětem nezmění, spíš bych se bála, abych taky jednu neschytala…
je to děsně smutný
. chudáci děti. jsi dobrá, že jsi se ozvala. já bych se bála, že jednu chytnu taky… asi bych jen nevěřícně koukala a mlčela…
pandora píše:
Já radši autobusem nejezdim přesně z tohohle důvodu. Všude chodim pěšky a větší dálky autem.V tom autobuse neni kam se vrtnout a já s mojí povahou to vidět tak nevim nevim jak by to dopadlo. Já jsem ted nějak po tom porodu přecitlivělá hned v duchu vidim Nikču a jak vidim mimino který je špinavý nebo hladový či bitý tak to blbě rozdejchávám. Nevim čim to je. Snažim se tyhle situace co nejvíc eliminovat hrozně mě to bolí. Snad mě to časem aspon trochu přejde jinak se asi utrápim.
ja teda autobusem jezdim a tohle jsem jeste nikdy nevidela - to pisu, ze pokud mas fobii z autobusu z tohohle duvodu, tak je to fakt neopodstatnene
Ne že bych s ejí zastávala, ale taky mi obča sujedou nervy a malej chytne něco za něco, za co by si nezasloužil. Ale provokoval už mě tak, že prostě stačila kapička … takže asi chytnu morální lepenec i od vás. Ale moje děti nemají zkažené zuby, kočárek od lízátek a špinavé jsou jen proto, že se holt před půlhodinou vyválely v blátě a já ne že bych je němala do čeho převlíct, ale jsme venku a to prostě nemá cenu, zašpiní se znova
(Ale chápete, co tím myslím. Do MHD bych ho špinavého strčila fakt jen v případě, že už bych neměla co na převlečení - a to vždy mám - a bylo by deset pod nulou … ) ![]()