Finance a miminko na cestě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
33005
8.9.17 11:48
@Anonymní píše:
@arinecka ne, já jako nejsem na peníze ale trápí mne to trochu, ale říkala jsem si ze je to moji vinou, tak ze si za to mužu sama a proste budu sahat do úspor (nebo se snažit nějak pracovat). My pořad ještě vybavujeme ten byt a jak vše platí, tak si mysli bůhví co neplatí. Ma příjmy vysoké. Když jdu nakoupit v sobotu tak mi řekne, co by si dal a k tomu ten dotaz,,chceš na to peníze nějaké,, ale tak to raději mávnu rukou, ptz je to v te situaci fakt trapné (třeba při tom něco dela apod)

Holka, s tímhle přístupem velmi zapláčeš. Proč by jsi měla sahat do úspor? Úspory jsou pro dobu krize nebo na velké ivestiční plány. Ale ne na běžný chod domácnosti. Nastuduj si a hlavně si uvědom, co je to rodina. Je to společenská a ekonomická jednotka takže se jako v ekonomické jednotce začněte chovat. Není moje/tvoje ale naše. Obzvlášť, když čekáte dítě.
Prostě si sedněte a vyčíslete, jaké jsou celkové rodinné příjmy, výdaje (a kdo co platí). Jak to bude, až se dítě narodí. A podle toho přerozdělte toky a správu rodinných financí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.9.17 11:48

@vonajebohyne už spolu ke konci tehu nic nemáme, ale asi mas pravdu

• Citovat
  • Upravit
5896
8.9.17 11:50
@unuděná píše:
Tak „spravedlive“ to asi nebude nikdy, kdyz uz ted v podstate skoro vse platil pritel a nadale bude..A hlavne si o tom musite promluvit vy dva, co je prijemne jednomu paru, je nemyslitelne pro jine :nevim:

Přesně tak. Já bývala zvyklá platit půlku všeho, trvala jsem na tom. Před nástupem na neschopenku a MD jsem tedy trochu psychicky trpěla, věděla jsem, že to nebude možné. S přítelem jsme zřizovali společný účet, kam jsme oba posílali nějaké domluvené procento ze svých příjmů (já tedy méně, on více). Teď to pokračuje, ale už jsem na RD, takže jsem na něm totálně závislá. Příští měsíc začínám trochu pracovat, ale to nás nevytrhne. Bylo by dobré se ho zeptat, jak by to viděl on…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
8.9.17 11:50
@Anonymní píše:
Takto se ale zeptal tak 2-3×
Snažím se hodne šetřit, co Jde koupím ve slevach (rukavice zimní pro mimi z 300 na 50 Kč) sobe Kojici podprsenky z druhé ruky a ještě se bojím, aby ten balíček neotevrel a nekoukal na mne jak na tele.. holky pardon, asi predporodni depka, potrbuju se svěřit. Když k nám přijede jeho rodina na den tak taky musím nakoupit a to mate 2× teplý jídlo pro o 5 lidi víc a 800 Kč je v haji

No, jestli on si myslí, že si ty peníze tiskneš nebo máš za brigádu nějaký vývar v řádek desetitisíců měsíčně, tak je něco shnilého ve státě Dánském a i ve vašem vztahu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.9.17 11:51

@Svistice když mne je to blbe když vidím, jak zaplatil 40 tisíc za sedačku nebo novou kuchyn
Ale po mne půlku nechce, ptz to není muj byt (což je správně)

• Citovat
  • Upravit
7939
8.9.17 11:52
@Anonymní píše:
@vonajebohyne už spolu ke konci tehu nic nemáme, ale asi mas pravdu

Ja ti to nepisu jako kopanec, ale aby sis uvedomila, ze jste si nejblizsimi lidmi…milujete se, spite spolu, cekate dite a budete rodina. Sdilite tedy spolu daleko intimnejsi veci nez penize. Proto by prece promluva o financnim usporadani nemela byt trapna nebo vyvolavat stud.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.9.17 11:54

@Svistice neee, on ví ze si privydelavam ještě teď v tehu do 8-10tisic ale to po porodu už nepůjde. Jeho to spis proste nenapadne
Ale kdyby byla lednička prázdná to by asi Koukal

• Citovat
  • Upravit
33597
8.9.17 11:56
@Anonymní píše:
@Svistice když mne je to blbe když vidím, jak zaplatil 40 tisíc za sedačku nebo novou kuchyn

No asi takhle, ty kupuješ ve slevách, snažíš se neutrácet a ještě sahat do úspor, ty máte mít na horší časy. Jeho snad nikdo nenutí aby kupoval drahou sedačku atd, hlavně si uvědom že to co on koupí je jen jeho, jeho byt, jeho vybavení… Fakt tě nechci děsit ale tohle je špatně, v případě rozchodu odejdeš jen s igelikou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
8.9.17 11:56
@Anonymní píše:

No a až Ti bude dblbé říct si o peníze na UM a plíny, tak půjdeš šlapat, až úspory dojdou? Nebo co budeš dělat?
Tu sedačku kupuje pro všechny, stejně jako to jídlo, drogerie, věci pro dítě se kupují pro všechny. V rodině nemá existovat moje tvoje a je mi blbé… Blbé by ti mohlo a mělo být, pokdu by jste měli domluvu a nějaký omezený rozpočet a ty by jsi peníze vyhodila oknem za nějakou kravinu a pak by jste zbytek měsíce žrali suché rohlíky.

Bože, doufám, že moje dítě jednou nebude takovéhle jelito.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7939
8.9.17 11:58
@Anonymní píše:

Jenze tim se dostavas do pasti jako spousta zen. On investuje do materialnich veci, ktere jsou hmatatelne a zustavaji. Ty davas penize (a chces sahnout i na uspory) do jidla, domacnosti atd., ktere se proste zkonzumuje a nic ti nezustane. A nikoho v pripade rozchodu nezajima, ze ten druhy si treba ty materialni veci mohl poridit, protoze nemusel investovat do veci denni potreby a jidla.
Proto bych na uspory byt tebou nikdy nesahla. Stat se muze cokoliv. Abys jednou nezjistila, ze tve uspory se projedly (a jsou fuc) a jeho investovaly (a zustavaji).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.9.17 11:59

Kdybych ale dárek k narozeninam nekoupila, tak on to příbuzným nekoupí a vypadáme jako blbci. Kdybych k jeho mamince neprivezla dětem alespoň něco dobrého a ovoce, když tam jsme na vikend, tak vypadam taky jako blb jenom já. Chtěla jsem Houpatko pro malou, ale raději jsem si to rozmyslela, i když bylo bazarove, abych nedala zbytečně peníze navíc. :roll: které se pak budou hodit. Když kupoval tu sedačku, tak mi řekl ze nevypadam šťastná a ze si toho snad ani nevazim. Vlastně mužu byt rada, ze po mne nechce nájem za bydlení.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.9.17 12:03

Jo, mate pravdu…řeknu mu to ale nedokážu to teď. Asi těsně před porodem, až nebudu pracovat. Všechno co jste napsali si uvědomuji (igelitka apod) ale spis on ne… mne mrzí, ze ho to nenapadne. Peníze fakt ma. Když přijel v novych drahých dzinach a tricku za dohromady desítku a já den predtim odmítla to houpatko, tak se mi chtělo brecet. Vše je mezi nama Ok, jen asi teď sypal za to vybavení, ze ho to ani nenapadlo.

• Citovat
  • Upravit
33597
8.9.17 12:04
@Anonymní píše:
Kdybych ale dárek k narozeninam nekoupila, tak on to příbuzným nekoupí a vypadáme jako blbci. Kdybych k jeho mamince neprivezla dětem alespoň něco dobrého a ovoce, když tam jsme na vikend, tak vypadam taky jako blb jenom já. Chtěla jsem Houpatko pro malou, ale raději jsem si to rozmyslela, i když bylo bazarove, abych nedala zbytečně peníze navíc. :roll: které se pak budou hodit. Když kupoval tu sedačku, tak mi řekl ze nevypadam šťastná a ze si toho snad ani nevazim. Vlastně mužu byt rada, ze po mne nechce nájem za bydlení.

Holka zlatá prober se. Těžko budeš moct dávat když nebudeš mít z čeho chápeš? On se vykašle na kupování dárků pro svou rodinu a ty si s tím lámeš havu? Koupíš něco dobrého na víkend cizím dětem a pro svoje dítě si odpustíš i bazarové houpátko? To snad už nemyslíš vážně. 8o Sedni si s chlapem a v klidu si promluvte, jestli to takhle budete praktikovat dál tak budeš pěkně v háji. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
8.9.17 12:05
@Anonymní píše:
Jo, mate pravdu…řeknu mu to ale nedokážu to teď. Asi těsně před porodem, až nebudu pracovat. Všechno co jste napsali si uvědomuji (igelitka apod) ale spis on ne… mne mrzí, ze ho to nenapadne. Peníze fakt ma. Když přijel v novych drahých dzinach a tricku za dohromady desítku a já den predtim odmítla to houpatko, tak se mi chtělo brecet. Vše je mezi nama Ok, jen asi teď sypal za to vybavení, ze ho to ani nenapadlo.

Připadá mi, že vůbec nefungujete jako pár. A to čekáte dítě. Měli byste to pořádně probrat a nějak se nad tím zamyslet. Máte tvořit rodinu a ne si hrabat každý na svém a mezi sebou mít špatnou komunikaci. Svatbu jste opravdu nestihli, nebo on se k ní jen nemá? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.9.17 12:06

Ahoj, mame to nastavene podobne. Pritel koupil dum vybaveni a dal plati energie apod. a dalsi vyssi castky kolem domu. Ja platim nakupy, za psa a vse kolem vybavy miminka az na detsky pokoj. Vydelavala jsem, tak jsem to neresila a na vybavicku padly me uspory. Vubec by me ani pritele ale nenapadlo, resit neco napul. Nemela jsem na to penize, on ano, tak to zaplatil, ale pritom je to „nase“, i kdyz ne na papire. Kdybych odesla, tak hold s holym zadkem, ditetem a psem.
Ted na rodicaku jsem hodne klesla financne, z 25000 na 7000, coz pokryje samo nekojene dite a pes a na sebe a nakupy jaksi nezbyva. Domluvili jsme se s pritelem, ze mi bude davat na ucet penize. Domluvili jsme se na jednorazove sume 20.000 a uvidime, za jak dlouho ji vycerpam, a pak se zaridime dale. Nebylo mi prijemne rict si o penize, ale jinak to v teto situaci nejde. Je to preci i jeho miminko :nevim:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky