Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
Kdybych ale dárek k narozeninam nekoupila, tak on to příbuzným nekoupí a vypadáme jako blbci. Kdybych k jeho mamince neprivezla dětem alespoň něco dobrého a ovoce, když tam jsme na vikend, tak vypadam taky jako blb jenom já. Chtěla jsem Houpatko pro malou, ale raději jsem si to rozmyslela, i když bylo bazarove, abych nedala zbytečně peníze navíc.které se pak budou hodit. Když kupoval tu sedačku, tak mi řekl ze nevypadam šťastná a ze si toho snad ani nevazim. Vlastně mužu byt rada, ze po mne nechce nájem za bydlení.
No, tak si to po sobě přečti alespoň tak třikrát. Any jsi si uvědomila, jak jste opravdu perspektivní pár na založení fungující harmonické rodiny. Evidentně spolu nekomunikujete.
To je problém říct, zlato, xy má narozeniny je potřeba koupit dárek. Zařídíš to, nebo to mám udělat já? Už mám něco předvybraného, stojí to tolik a tolik, vzhledem k tomu že platím běžné provozní věci, tak na tohle už nemám.
Ty nemáš co mluvit do toho, jak budete bydlet? Koupí si do bytu sedačku, i když Ti bude připadat totálně hnusná nebo nepraktiká či zbytečně drahá? Nebavíte se o tom, na co budete polečně spořit (jestli na prázdniny na Mácháči, na cestu kolem světa, na chatu, na rodinné auto nebo an ferrari? Jestli ne, máš sakra problém.
@Svistice
Jo, sedačku navrhl architekt, tak jsme podobnou vybrali. To on se zase rádi společně
Tohle je vůbec možné?
Proboha by spolu čekáte dítě a nemáte vůbec vyřešené peníze, přijde mi, že ani nevíš, kolik vydělává. Ja nevím, ale my nejsme svoji, ale peníze máme společné, přijde mi to normální, máme dvě karty k účtu a jdou tam peníze obou.
Proč se ho bojíš zeptat o peníze, proč se bojíš si s ním promluvit, nevypadá jako škrt, spíš to nějak nepobral, jak to s tebou finančně po porodu bude. Nedokážu si představit, že se budu ptát přítele s kterým bydlím v jedné domácnosti a čekáme dítě, jestli mi dá na rohlíky nebo radši ne, protože se bojím zeptat. To dítě je snad vás obou ne? Ne jen tvoje, ty to bereš, jakoze ty se musíš postarat o finance pro něj? Jak dlouho jste spolu byli než jsi otěhotněla, to jste to neměli nijak vyřešeny? Já tohle opravdu nechápu. ![]()
@Anonymní píše:
Jo, mate pravdu…řeknu mu to ale nedokážu to teď. Asi těsně před porodem, až nebudu pracovat. Všechno co jste napsali si uvědomuji (igelitka apod) ale spis on ne… mne mrzí, ze ho to nenapadne. Peníze fakt ma. Když přijel v novych drahých dzinach a tricku za dohromady desítku a já den predtim odmítla to houpatko, tak se mi chtělo brecet. Vše je mezi nama Ok, jen asi teď sypal za to vybavení, ze ho to ani nenapadlo.
Poradím Ti jedno malé tajemství. Jedna z nejzávažnějších a nejfatálnějších chyb v lidských vztazích je něco předpokládat a spoléhat či čekat, že druhý to přeci ví/má ho to napadnout. Pdlajs. J eto o dvousměrné komunikaci rovného s rovným, ne o křišťálové kouli a čtění tvých tužeb ze tvých psích očí a neverbálních náznaků. On ví, že jsi chtěla houpátko a odřekla jsi ho z nedostatku financí? Víš, o tom je skutečný život v páru, o komunikaci, plánovaání, domluvě. Ne o tom si vrznout a společně vyhodit z kopýtka a jinak bydlet vedle sebe.
A mluvili jste o tom? Na me to furt pusobi, ze tobeje to blby a on s tim sam neprisel, tak vymyslis katastrofy. A treba by uplne stacilo si normalne sednout a dohodnout se. Treba ho to fakt nenapadlo a pritom nebude mit problem ti pravidelne penize na provoz posilat.
Tak kdybyste byli manzele, bylo by naprosto jedno, ze zena plati jidlo a veci denni spotreby a muz investuje do nemovitosti nebo vybaveni. Bylo by to soucasti SJM. Ale takhle si chlap buduje majetek a penize zenske se s prominutim prozerou. Skvele zarizene.
Takze v pripade rozchodu bude mit chlap treba splacenou cast hypoteky, zarizeni a zenska holej zadek.
S tím dárkem, tak to tak podobne bylo. Dohodli jsme se. On tak to prosím kup, já ti to pak zaplatím. Dojela jsem tam, koupila, utahana z toho byla, bonbosku prikoupila, zabalila. Vyfotila mu to, napsal ze jsem skvělá. Dárek je doma. Já o dost stovek chudší. Udělala jsem tady ze sebe blbku, chce se mi skoro brecet.
@Anonymní píše:
S tím dárkem, tak to tak podobne bylo. Dohodli jsme se. On tak to prosím kup, já ti to pak zaplatím. Dojela jsem tam, koupila, utahana z toho byla, bonbosku prikoupila, zabalila. Vyfotila mu to, napsal ze jsem skvělá. Dárek je doma. Já o dost stovek chudší. Udělala jsem tady ze sebe blbku, chce se mi skoro brecet.
A proč jsi si mu pak teda o ty peníze neřekla, pokud Ti chybí a on zapomněl (což se může stát)?
On vůbec nemá představy co to nějaké Houpatko je či k čemu je. A nemá ani představy, ze se jde do lékárny a veci pro malého jsou třeba skoro tisícovka (kapky, vložky a další) Jo mas pravdu, stydím se a přála bych si aby s tím přišel sám. Ne nevzali jsme se. Znali jsme se v době otěhotnění 1/2 roku a dle nej to bylo málo.
@Svistice bylo to predevcirem, tak Furt cekam ze ho to napadne.
je mi to taky takový líto, ze se člověk snaží s tím dárkem a ještě ma přijít o ty prachy si rict ![]()
Upřímně vůbec jste spolu o penězích nemluvili takže si nejdřív promluvte takhle nic nevymyslíš
@Anonymní píše:
On vůbec nemá představy co to nějaké Houpatko je či k čemu je. A nemá ani představy, ze se jde do lékárny a veci pro malého jsou třeba skoro tisícovka (kapky, vložky a další) Jo mas pravdu, stydím se a přála bych si aby s tím přišel sám. Ne nevzali jsme se. Znali jsme se v době otěhotnění 1/2 roku a dle nej to bylo málo.
a proč nejdete do té lékárny spolu? Proč mu neukážeš houpátko a neřekneš k čemu je? Hele je to chlap tohle nezná a nechápe dokud mu to nevysvětlíš
Ja jsem asi staromodni… ale tyhle diskuse kdo bude co platit proste nechapu
A nastesti to ma muj partner hozene stejne
Cekate spolu dite, jste rodina - takze pro me se nejake moje a tvoje stira
Napisu jak to bylo u nas… otehotnela jsem neplanovane po trimesicnim vztahu, kdy jsme se poradne jeste ani neznali. Mela jsem ale tenkrat vic stesti nez rozumu, protoze „se mi to stalo“ s uzasnym chlapem. Sotva zaschnul tehotensky test, zacal pro nas chlap shanet byt a zarizovat… mesic pote jsme se spolu sestehovali. Do te doby jsme platili tak nejak na stridacku, kdo zrovna mel vic penez… nekdy kolem terminu porodu jsme si zridili spolecny ucet, kam chodi vsechny nase penize a ze ktereho se vse plati - mame k financim oba stejny pristup. Tenkrat jsme vydelavali tak nejak priblizne stejne, tak mozna bylo snazsi si to tak nastavit… a skok do budoucnosti. Postupem casu pribyvaly deti, aktualne jsem na rodicaku se tretim a chlap diky kariernimu postupu aktualne vydelava cca 3-4× vic nez tenkrat a nez budu vydelavat ja, az se po rodicaku vratim do prace. Blbe mi to neni, protoze penize jsou nase stejne jako i deti jsou nase… nemusim se ponizovat a prosit o penize, ale jsem i nadale partner na stejne urovni ![]()
Jo jeste dodam, ze jsme se po druhem diteti vzali ![]()
Příspěvek upraven 08.09.17 v 12:21
@Anonymní píše:
Ted uz mas zodpovednost i za to male. Takze sednout si a vysvetlit si situaci. A domluvit se na financich. Proboha, to je snad normalni, ze kdyz je zena doma s ditetem, tak je muz zivi ne? Proste tak to je.
@arinecka no tak něco k te jeho rodině koupit musím, když tam 2 dny vecerime, obedvame. A Furt jíme Přijít tam s prázdnou tak se asi propadnu.
ale to už je detail