Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
@Svistice nemám odpracovano 270 dni
Nemám nárok
Pleteš si pojmy s dojmy. Penežitá Pomoc v Mateřství (na tu opravdu nárok nemáš) je něco zcela jiného, než rodičovský příspěvek.
No, a tedy potěš koště, jestli jsi se rozhodla dítě si nechat při přesvědčení, že od státu nedostaneš ani korunu a s partnerem finance neřešíte. ![]()
Ježišikriste- jediný problém je v tobě!- moje zrovna dnes devítiletá dcera se o sebe umí postarat líp než ty a umí líp komunikovat a ty se to musíš okamžitě naučit, protože budeš zodpovědná za miminko!!! Dcera řekne mě nebo svému otci- potřebuju tolik a tolik na tohle a na tohle a to do zítra atd. Normálně mu všechno tohle řekni, když už nic, tak jako neprovdaná matka máš ze zákona právo na polovinu peněz za výbavičku a náklady spojené s porodem! Máš právo na to, aby otec tvého dítěte vyživoval tebe i dítě. Řekni mu potřebuju tolika tolik na tohle a na tohle a tohle a tohle je potřeba koupit pro miminko atd. atd. Hrůza, jak už tu psala @Svistice jen doufám, že moje dítě nebude takové tele, i když jak říkámn, poradí si už v tomhle věku, tohle je fakt děs a nevím, pčo se označuješ za hodného blba zakladatelko, spíš to je o neschopnosti než o hodnosti..
Zakladatelko, můžu se zeptat, jak fungovalo rozdělení financí a komunikace u tvých rodičů doma? A jak vůbec fungovali tvoji rodiče?
Informace ohledne dávek jsem si chtěla v pondělí dojít zjistit. Mam to dosti složité na to, abych odhladovala dle netu, jak to bude. Tot vše. Mam už toho navazeni dost nebo srovnávání se s malými dcerami, ono to není tak lehké, když někdo vedle vás vyplazne x milionu za byt, tak si mu říkat o 5tisic na jídlo
Ano
Dle netu mam na rodičovský příspěvek nárok. Všichni mi tvrdili, ze ne
@Anonymní píše:
Ano
Dle netu mam na rodičovský příspěvek nárok. Všichni mi tvrdili, ze ne
Kdo všichni? A na co jsi se jich ptala? Vůbec bych se nedivila dalšímu komunikačnímu šumu.
Hele jste oba dospělí. A když spolu spíte a čekáte spolu dítě, tak neni snad problém bavit se o finncích. Jde o to taky jak mu to řekneš. Myslím, že pokud v klidu přijdeš s reálnými informacemi a to kolik máš příjem ted, kolik budeš mít příjem a výdej na mateřské, tak to vezme. Myslím, že chlap, který vydělává slušně nebude svojí partnerku držet na hranici bídy a sám si žít jak král. Celý problém vidim v tom, že si mu nebyla schopná to říct. On si to prostě třeba jen neuvědomuje. Měla bys mu to podat tak, že si jeho peníze nechceš šetřit pod polštář, ale chceš zajistit chod domácnosti pro Vás všechny a to z rodičáku plnohodnotně prostě nelze.
@Anonymní píše:
@malinika on to takto měl s každou ženskou, ze vše platili napůl. a toto tomu kamarádovi opravdu radil. Aby toho pani moc neutratila.
A mel s kazdou zenskou i dite? To totiz situaci vyrazne meni…
Řekla mi to moje teta -účetní firma
Na začátku těhotenství
V pondělí jsem si to chtěla jít ověřit
@Anonymní píše:
Ano
Dle netu mam na rodičovsky prispěvek nárok. Všichni mi tvrdili, ze ne
Jinak pokud jsi pracovala jen neoficiálně, nemas narok na PPM( materskou), ale na RP (rodicak) ma narok proste kazda maminka. Pokud zazadas jen sama za sebe, dostanes ten nejnižší, na 4 roky, t. j. 7600,– po dobu 9 mesicu, pote to pada na 3800,–po zbytek delky RD myslim…Pokud budes zadat pres pritele, coz muzes, tak si delku RP lze libovolne zvolit a pobirat napriklad po dobu temer dvou let ditete i pres 11 tisic…
Příspěvek upraven 08.09.17 v 14:16
@Anonymní píše:
Informace ohledne dávek jsem si chtěla v pondělí dojít zjistit. Mam to dosti složité na to, abych odhladovala dle netu, jak to bude. Tot vše. Mam už toho navazeni dost nebo srovnávání se s malými dcerami, ono to není tak lehké, když někdo vedle vás vyplazne x milionu za byt, tak si mu říkat o 5tisic na jídlo
On taky nikdo netvrdil, ze zivot je pericko. A je kratkej na to, aby ses kazdy mesic handrkovala s chlapem o 5 tisic na jidlo…chce to systemove reseni a zlepsit komunikaci…
@Anonymní píše:
ježíšmarjá, neřeš, že dal x mega za byt, ve kterém bydlí a je jeho, řeš raději tu potřebu peněz na jídlo… protože to asi v následujícím období bude to důležité…
Nechápu to… budete mít dítě, jste partneři a budete rodiče… čili budete rodina… příjmy rodiny jsou společné, a je snad jasné, že rozumný chlap pochopí, že když máš jen malý rodičák, tak asi nezaplatíš několikrát víc, kolik je potřeba… peníze jsou vedle sexu v partnerství jedna z nejdůležitějších věcí - tedy ne peníze, ale přístup k hospodaření… a ten si musíte ujasnit… co je tak těžkého na tom, aby sis řekla o peníze, když ti chybí? ![]()
@Anonymní píše:
A co když mi řekne, ze jinde bych musela platit nájem a ze tedy rozdělíme napůl jídlo, nájem a každý budeme platit potřeby dítěte napůl. Tj. 8000 plus třeba 10 000 plus 2000 děleno dvěma.
jednoduché, at si zjistí kolik stojí chůva na 24h denně a že Tobě z toho stačí půlka
. Musíte si promluvit, pokud jsi mu to neřekla tak to bere že je to ok
O financích se prostě musí mluvit, taky jsme museli finance řešit ![]()
@Anonymní píše:
@malinika on by dle mne společný účet nechtěl, nedávno jednomu kamarádovi poradil ať ho s manželkou nemá a raději ať ji dává část výplaty
tak za prvé, nevytvářej si domněnky… a za druhé, když tohle dovedl poradit kamarádovi, tak se prostě na nějaké takové částce taky domluvte… ideální je spočítat vaše příjmy, které máte nebo budete mít a pak veškeré výdaje… a uvidíš, kolik vám zbude, případně kolik budeš potřebovat navíc nebo kdo co zaplatí (podle toho, kolik bude mít k dispozici) a kolik ti bude muset přeposlat, abys na tom nebyla bita a zůstalo ti i něco navíc… nejlépe dát to na papír, abyste měli oba dva jasno…