Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Tak „spravedlive“ to asi nebude nikdy, kdyz uz ted v podstate skoro vse platil pritel a nadale bude..A hlavne si o tom musite promluvit vy dva, co je prijemne jednomu paru, je nemyslitelne pro jine ![]()
To si musíte promluvit spolu, tohle má každý úplně jinak a každý finance a zajišťování rodiny prožívá jinak. Pokud je rozumný a záleží mu na tobě a dítěti, tak ti rodičák nechá na tvoje potřeby, dárky, drogerii,… a ty hlavní výdaje pokryje on. Nebo jaká je vůbec jiná možnost? Že bys vrzla dítě do jeslí po šestinedělí a našla si práci? To asi nee. ![]()
Těžko říct no, každý to má jinak. Pokud je byt a vše v něm přítele tak bych měla obavy do budoucna, člověk nikdy neví co se může stát ![]()
@unuděná já prave nemám pocit, ze by platil vše, platí služby, internet= do 5500,– a sem tam nějakou veceri
Zatímco já - jídlo, drogerie =6000,– minimálně plus plenky budou počítám 1500,– a znáte to v tom těhotenství jak to lítá (500 tam, 700 tam)
Plus když ma někdo narozeniny (i jeho rodina), tak jdu a koupím něco do 500kc (to se předem domluvíme) ale pak si o to neřeknu
Kdyz budes mit 3,800 rodicak, tak co s tim chces vymyslet za spravedlivosti?
Takže já jsem v tom za 9-10 000,–
On 5500,– Max ![]()
Nebyla jsem zamestnana, myslím ze nemám nárok na žádné dávky
Zakl
@Anonymní píše:
@unuděná já prave nemám pocit, ze by platil vše, platí služby, internet= do 5500,– a sem tam nějakou veceri
Zatímco já - jídlo, drogerie =6000,– minimálně plus plenky budou počítám 1500,– a znáte to v tom těhotenství jak to lítá (500 tam, 700 tam)
Plus když ma někdo narozeniny (i jeho rodina), tak jdu a koupím něco do 500kc (to se předem domluvíme) ale pak si o to neřeknu
No tak s rodičákem moc nevyčaruješ. Pokud je chlap normální tak po dobu co budeš doma tak velkou část bude táhnout on a až půjdeš do práce tak to taky bude jinak ![]()
@Anonymní píše:
Takže já jsem v tom za 9-10 000,–
On 5500,– Max
Nebyla jsem zamestnana, myslím ze nemám nárok na žádné dávky
Zakl
Hmmm, takže jestli to dobře chápu tak on jen zaplatí služby a internet a zbytek je na tobě. On neví že půjdeš s příjmem hodně dolů? Nemluvili jste o tom?
@Šarlota4 píše:
Kdyz budes mit 3,800 rodicak, tak co s tim chces vymyslet za spravedlivosti?
No, asi tak. Holt se o rodinu, kterou bude tvořit on, ona a dítě bude muset postarat finančně především tatínek.
Takže v tomto případě bych se s ním domluvila na částce, kterou mi pravidelně bude posílat, abych jíá mohla obstarat takové ty věci jako jídlo, drogerii, oblečení, dárky + něco pro svou útratu/koníčky.
Pokud teď zakladatelka potřebuje nějakých 10 tisíc, dítě zvedne náklady tak minimálně o další 3 měsíčně. Pokud bude na UM tak víc. Takže se domluvt, ať jí pak posílá každý měsíc v domluvený čas na účet 1300-rodičák. Pokud budou náklady na dítě větší, tak upravit.
Nebo ať mají jeden společný účta ona k němu kartu a dohodnou si pravidla.
@arinecka ne, já jako nejsem na peníze ale trápí mne to trochu, ale říkala jsem si ze je to moji vinou, tak ze si za to mužu sama a proste budu sahat do úspor (nebo se snažit nějak pracovat). My pořad ještě vybavujeme ten byt a jak vše platí, tak si mysli bůhví co neplatí. Ma příjmy vysoké. Když jdu nakoupit v sobotu tak mi řekne, co by si dal a k tomu ten dotaz,,chceš na to peníze nějaké,, ale tak to raději mávnu rukou, ptz je to v te situaci fakt trapné (třeba při tom něco dela apod)
@Anonymní píše:
@arinecka ne, já jako nejsem na peníze ale trápí mne to trochu, ale říkala jsem si ze je to moji vinou, tak ze si za to mužu sama a proste budu sahat do úspor (nebo se snažit nějak pracovat). My pořad ještě vybavujeme ten byt a jak vše platí, tak si mysli bůhví co neplatí. Ma příjmy vysoké. Když jdu nakoupit v sobotu tak mi řekne, co by si dal a k tomu ten dotaz,,chceš na to peníze nějaké,, ale tak to raději mávnu rukou, ptz je to v te situaci fakt trapné (třeba při tom něco dela apod)
Soulozit s nim ti trapne neni, ale rict si o penize (na jidlo) ano
?
Takto se ale zeptal tak 2-3×
Snažím se hodne šetřit, co Jde koupím ve slevach (rukavice zimní pro mimi z 300 na 50 Kč) sobe Kojici podprsenky z druhé ruky a ještě se bojím, aby ten balíček neotevrel a nekoukal na mne jak na tele.. holky pardon, asi predporodni depka, potrbuju se svěřit. Když k nám přijede jeho rodina na den tak taky musím nakoupit a to mate 2× teplý jídlo pro o 5 lidi víc a 800 Kč je v haji
Ahoj holky, chtěla bych znát Vás názor na mou situaci.
v únoru jsem neplánovaně otěhotněla (miminko však bylo kvůli mému zdravotnímu stavu přínosem, přítel byl nadšený) na mimi se těšíme
tudíž svatbu jsme tak nějak nestihli, zařizovalo se bydlení atd. Řekli jsme si ze proste potom…
přítel koupil velký byt, já ale neměla ani na část bytu, takže je cely napsaný na nej plus temer veškeré vybavení platil on
já jsem nebyla zaměstnana, měla jsem praci u příbuzného ale neoficiálně, studovala jsem dálkove. mam sem tam nějaký home office na par hodin (ale žádné velké příjmy)
zatím je to u nás od začátku tak, ze on platí veškeré poplatky, služby, elektřinu, vodu, internet za velký byt a já jídlo plus on mne rad někam pozve na jídlo nebo tak
Hypotéku nemá
Já platím dárky, drogerii a jídlo, sobe nějaké potřeby plus budu platit pravděpodobně veci a plenky pro malou (to jsem ostatně už koupila)
vybavicku jsme platili tak nějak půl na půl
Možná on 60% (pokoj byl drahy
vydělává Řekla bych nadprůměrne
Teď ale můj dotaz zní, jak si to doma nastavit před narozením malé, aby to bylo všem po narození příjemné, rozumné a proste spravedlivé. Určitě mne pochopíte, zajímalo by mne jak to udělat co nejlépe ke spokojenosti všech. Díky moc předem všem za názory.